agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)




Beğeni Düzeni1414Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-05-2009, 15:19   #11
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Evet, lerdemir'in belirttiği gibi, tohumdan değil de hazır fide olarak aldığım plumerya geçen yıl açmıştı.Hatta bugün bitkiyi incelerken geçen yılki çiçek sapı da elimde kaldı.Bu sap ne olacak diye düşünüp duruyordum, demek ki sonraki yıl atıyor kendini.
Çiçek sapının dibinden 3 kola ayrıldı bitki, sanırım bu yıl bu üçünün uçlarında ayrı ayrı çiçek sapları olacak.

lermedir'in yönlendirdiği mesajdaki, dışarı ekilen test bitkisi ne yazık ki kışı geçiremedi, yandı sünger gibi oldu.Dibine kadar dilim dilim kestim ama canlı kısmı kalmamış.

Seradakilerin ve evdekilerin hepsi yapraklandı, bir kısmı gövdeden yan dallar da çıkardı.Yan dalları olan bitkiler daha estetik duruyor.
Seradakileri doğrudan güneşe çıkartıp damlama döşemem lazım ama asıl işimden vakit bulamıyorum bu yıl.

İlkin, benimkiler de uzun süre o oluşum şeklinde kaldı, 15 gündür büyüyor bitki, az daha sabredersen büyürler sanıyorum.Ama sıcaklık yetiyor, o konuda tereddütün olmasın.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025