agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1414Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-10-2011, 23:39   #1
Ağaçsever

SEHA's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oxygene Mesajı Göster
Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Henüz daha vakit var ancak benim Plumerilarım balkonda duruyor ve bu günlere epey rüzgar esiyor ve bitkilerim hırpalanmaya başladı. O nedenle ben de akşam içeri aldım. Bunlar bu sene togumdan yetiştirdiğim bitkiler henüz çiçek açmaya epey zamanları var.

Tohumdan yetiştikleri için tam çişitlerini bilemiyorum ancak çok renkli bir kolleksiyon olduğu konusunda hiç şüphem yok.

Eklenti 248837
Eklenti 248838
Sayın Oxygene çok güzel görünüyorlar..........Benimde 38 tane tohumdan yetişme ve 3 tane çelikten yetişme plumerialarım var... Tohumdan olanlar 5 aylık oldular ve şu an sağlıklı bir biçimde yetişiyorlar kış da geldi sayılır kış gelince ne yapacağığımı bilemiyorum.... Umarım hep birlikte çiçeklenmiş olarakta görürüz.Sizin plumerialar yaklaşık olarak kaç aylık?

SEHA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 10:54   #2
Ağaç Dostu

oxygene's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SEHA Mesajı Göster
Sayın Oxygene çok güzel görünüyorlar..........Benimde 38 tane tohumdan yetişme ve 3 tane çelikten yetişme plumerialarım var... Tohumdan olanlar 5 aylık oldular ve şu an sağlıklı bir biçimde yetişiyorlar kış da geldi sayılır kış gelince ne yapacağığımı bilemiyorum.... Umarım hep birlikte çiçeklenmiş olarakta görürüz.Sizin plumerialar yaklaşık olarak kaç aylık?
Yanlış hatırlamiyorsam Nisanda ekmiştim. Bağzılarını geçen yıl ekmiştim. Fakat bu yıl ektiklerim geçen yıl ekilenlerin boylarını ve kalınlıklarını geçti. Geçen yıl acemilikten olsa gerek bağzı hatalar ve yanlış uygulamalar yapmıştım bir de kırmızı örümcekler ciddi şekilde zarar verdi bitkilere. Bağzılarını da kaybetmiştim. Bu yıl çok şükür kayıp hiç yok ve hepsi çok sağlıklı şimdilik.

Kış süresince Plumerialarınızı unutun, ben öyle yapmıştım. Evimin çatısına aldım boş bir odaya ve bahar başında da uyanmaya başladılar ve kısa bir sürede yeşillendiler.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 11:17   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
...Evimin çatısına aldım boş bir odaya...
Odayı ısıttınız mı ? Veya başka bir deyişle, odanın ısısı ne idi?

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 20:03   #4
Ağaçsever

SEHA's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2010
Alıntı:
Yanlış hatırlamiyorsam Nisanda ekmiştim. Bağzılarını geçen yıl ekmiştim. Fakat bu yıl ektiklerim geçen yıl ekilenlerin boylarını ve kalınlıklarını geçti. Geçen yıl acemilikten olsa gerek bağzı hatalar ve yanlış uygulamalar yapmıştım bir de kırmızı örümcekler ciddi şekilde zarar verdi bitkilere. Bağzılarını da kaybetmiştim. Bu yıl çok şükür kayıp hiç yok ve hepsi çok sağlıklı şimdilik.

Kış süresince Plumerialarınızı unutun, ben öyle yapmıştım. Evimin çatısına aldım boş bir odaya ve bahar başında da uyanmaya başladılar ve kısa bir sürede yeşillendiler.
Sayın oxygene evinizin çatısı güneş görüyormuydu, yani kışın plumerialar güneş görmek zorunda mı yoksa normal güneş görmeyen bir yerde kışı geçirebilirler mi?
Bu arada sizinle aynı anda ekim yapmışız, bende 6 nisan da ekimini yapmıştım plumerialarımı,kış geldi ve çok korkuyorum iyşallah fire vermeden atlatabiliriz kışı şuan sağlıklı bir biçimde gelişmleri sürüyor.

SEHA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 10:26   #5
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2007
Plumeria vadisi gibi olmuş. Çiçek açtıkları zaman kimbilir ne kadar muhteşem olurlar.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 11:36   #6
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Ne kadar canlı, ne kadar güzel görünüyorlar. Maşallah diyeyim, nazarımız değmesin Güle güle büyütüp güzel çiçeklerini de görürsünüz umarım

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 17:41   #7
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Sevgili oxygene ellerinize sağlık, bol bol, çiçeklerini de koklayın Darısı bizimkilerin başına

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 19:08   #8
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Sn.oxygene, minik ormanınız için sizi kutlarım.
Sadece çiçeğini değil ağaç olduklarını görün.
Bu güzelliği İzmirde ağaç halinde görmeği çok istiyorum.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 19:48   #9
Ağaç Dostu

bıcırık's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2010
Harikasınız...tebrikler...

bıcırık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 20:05   #10
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Galeri: 5
şu manzarayı görebilmek için neler vermezdim dönüp dönüpbsevgili jezebelin de dediği gibi minik pulmeria ormanınıza bakıyorum, sayın oxygene gerçekten de tebrikler elinize sağlık. ben tohumdan yetiştirmeyi maalesef beceremedim çok üzgünüm bundan sonra yurtdışından ortak pulmeria çeliği siparişi açılırsa onu denemeyi düşünüyorum artık olmadı sizlerinkiyle avunacağız artık

gulşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 21:47   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulşen Mesajı Göster
...bundan sonra yurtdışından ortak pulmeria çeliği siparişi açılırsa onu denemeyi düşünüyorum...
Çelikler yolda...

Cutting of Plumeria Mix 9 type 8-12" | eBay

Eski 01-10-2011, 00:19   #12
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

[QUOTE=drhegeli;865134]Çelikler yolda...

çok güzellermiş gerçektende

Eski 01-10-2011, 02:59   #13
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Dokuz adet için çok uygun bir fiyat.
Maviler burada da ağırlıkta.
Umarım hakikaten mavi açarlar
Çok güzeller.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 22:07   #14
Ağaç Dostu

vehbi's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Galeri: 9
Harika bir bitki hayran olmamak elde değil,tebrikler.

vehbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2011, 09:15   #15
Ağaç Dostu

oxygene's Avatar

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Son bir yıldır onlarla yatıp kalkıyorum desem yalan olmaz. Bu yıl tatile gidemedim, susuz kalır ölürler diyerekten. Bu yukarıda gördükleriniz dışında yaklaşık 20-30 tane daha var ama onlar daha küçük henüz. Kış soğukları gelene kadar kendilerini toparlarsa çok mutlu olucam.

Sn. @drhegeli, maviler konusunda benim hala şüphelerim var. Mavi renkli Plumeria bana daha çok Photoshop mucizelerinden biriymiş gibi geliyor. Ebay dışında mavi renkli plumeria satan bir başka yer göremedim. Umarım gerçekten de mavi renklidir.

Eski 01-10-2011, 10:32   #16
Ağaç Dostu

Sevgili oxygene, mavi renk konusunda size katılıyorum. Bunu PSA'ya sormuştum. "Mavi yok." diye yanıt gelmişti. Thai renkleri büyük ihtimal ile kandırmaca...
Lakin...
Benim yapraklı bir tane bile plumeriam yok. Tohum çimlendirme yüzdem (pardon bindem) çok düşük. Yumurta metodu ile diktiğim Hawaii çeliklerinden biri çürüdü, diğeri de nane molla... Bu gelenler köklü imiş... Umarım yapraklanırlar, beyaz renklisine de razıyım...

Eski 01-10-2011, 10:48   #17
Ağaç Dostu

oxygene's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Sevgili oxygene, mavi renk konusunda size katılıyorum. Bunu PSA'ya sormuştum. "Mavi yok." diye yanıt gelmişti. Thai renkleri büyük ihtimal ile kandırmaca...
Lakin...
Benim yapraklı bir tane bile plumeriam yok. Tohum çimlendirme yüzdem (pardon bindem) çok düşük. Yumurta metodu ile diktiğim Hawaii çeliklerinden biri çürüdü, diğeri de nane molla... Bu gelenler köklü imiş... Umarım yapraklanırlar, beyaz renklisine de razıyım...
Ben yumurta ile kökleneceğini pek zannetmiyorum. Yahoo plumeria grubuna bende kayıtlıyım ordaki bağzı şeyler fantezi gibi geliyor bana. Çeliklerinize köklendirme hormunu sürün ardından torf ve perlit karışımına ekin. Çok fazla fantastik yöntemler uygulamanıza gerek.

Ben bu güne kadar hiç çelik kullanmadım. Değişik ülkelerden 20 türe yakın tuhum aldım ve hepsini tohumdan çimlendirdim. Aralarında Obtusa olanlarda var. Yaparakların çiçeklerin çok renkli ve değişik türklerde açacağını tahmin ediyorum. Seneye büyük olasılıkla da çiçek açacaklarını ümit ediyorum. Bunu da düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor ve inanılmaz heyecanlanıyorum

Eski 01-10-2011, 11:46   #18
Ağaç Dostu

Hawaii'deki satıcıya da sormuştum yumurta metodunu. Yanıt : "Yöntem filan bilmiyorum. Sadece toprağa göm..." olmuştu.

İstanbul'da mevsim dönüyor. Günler kısaldı, yağmurlar başladı, sıcaklık düşüyor. Çelikler köklenecek, yapraklanacak, sonra belki dinlenme dönemine girecek. Vakit dar... Yumurta metodunu zaman kazanmak için uyguladım.
Yetiştirme ortamını sizin dediğiniz gibi hazırladım. Ortam hafiflesin diye ponza taşı da ekledim. Hormon da kullandım. Nafile... Sanırım sizde olan birşey eksik bende : Yeşil Parmaklar...

Eski 01-10-2011, 13:26   #19
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili drhegeli inşallah Plumerialarınızın çiçeklerini önümüzdeki yaz bol , bol koklarsınız Güle güle büyütün

Eski 01-10-2011, 21:04   #20
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Sayın drhegeli valla bendede yok bir tane bile tohuma niyetlendik kısmet degilmiş seneye artık . İşallah celikleriniz istediginiz gibi cıkar . pulemeria başlıgına bakmamaya özen gösteriyorum arada kacamak yapsamda

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 15:35   #21
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Bebeklerin bugünkü durumları. Tekli olanlar siparişle gelenlerden, çift olan bardak ise sayın drhegeli'nin hediyesi olan butterfly çifti . İnşallah büyüdüklerini de görürüz. Kışın diatomitte olan bu bebekleri ne yapmam konusunda bilgi verin lütfen.

Eklenen Resimler

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 20:54   #22
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı Mesajı Göster
Bebeklerin bugünkü durumları. Tekli olanlar siparişle gelenlerden, çift olan bardak ise sayın drhegeli'nin hediyesi olan butterfly çifti . İnşallah büyüdüklerini de görürüz. Kışın diatomitte olan bu bebekleri ne yapmam konusunda bilgi verin lütfen.
Bebeler dizilmiş Orkun, ellerine sağlık
Diatomit denemem hiç yok, bu konuda deneyimli arkadaşlar yol gösterirler. Ben bebeleri şaşırtma zamanı gelince sihirli toprak, orkide torfu, ponza taşı karışımına geçirmeyi düşünüyorum. Torf, perlit az vermikulit karışımlı, çimlendirme toprağında durmalarından çok tedirginim. Zaten, artık çok kontrollu sulamaya çalışıyorum. Bebeler neredeyse günün yarısını güneş görerek geçiriyorlar.

Eski 03-10-2011, 16:59   #23
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

maşallah orkun bey inşallah kışı sorunsuz atlatır bebekleriniz
benim tohumlardan 5 tanesini maalesef kaybettim geri kalan 4 tanesine baktığımda koyduğum gibi duruyodu, toprakta olan kısımları sertti sadece, tekrar toprağa ektim acaba çimlenme şansı varmı?

Eski 03-10-2011, 17:54   #24
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Çürüme olmamışsa şans vardır herhalde. Bende daha önce deneyim yaşamadığım için kesin birşey diyemiycem. İnşallah çimlenirler.

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 18:00   #25
Ağaç Dostu

bıcırık's Avatar

maşallah çok güzeller çok...heyecan verici bir bekleyiş...sevgilerimle...

Eski 03-10-2011, 22:51   #26
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Dizi dizi inciyiz,
Güzellikte birinciyiz,
Eğer bizi sorarsanız,
Plumeria bebekleriyiz

Eklenen Resimler

Düzenleyen acemifüsun : 05-10-2011 saat 19:29 Neden: harf eksikliği
Eski 07-10-2011, 14:00   #27
Ağaç Dostu

bıcırık's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Dizi dizi inciyiz,
Güzellikte birinciyiz,
Eğer bizi sorarsanız,
Plumeria bebekleriyiz
Maşallah sıra sıra dizilmişler...Darısı başımıza... Ellerinize sağlık...Çiçeklerinide görün inşaallah...sevgilerimle...

Eski 04-10-2011, 13:49   #28
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Yurtdışından sipariş verdiğim çelikler geldi. İkisinin sanki alt kısımlarının suyu çekilmiş gibi geldi. Şansımızı deneyeceğiz. Hafta sonuna kadar bu şekilde bekleyecekler. Hafta sonu Sapancadan çelikler için hazırlayacağım harçları getireceğim. İki köklendirme hormonum var iki iki bu hormanlara batırıp hazırlayacağım harcın içine 10 cm kadar derinlikte (gelen çeliklerin açıklamasında önerilen) dikeceğim. Çeliklerin boyları 25 cm.

Sizlerin tohumdan yetiştirdikleriniz harika görünüyor. Ben de 3 sene önce tohumdan yetiştirmeye başladım çok fazla da tohumdan büyüttüm sonra eşe dosta dağıttım. Çok olunca saklama durumumda musait olmayınca dağıttım. Şimdi elimde tohumdan yetişen 4 plumeria var. Bunun dışında daha önce Sayın Mutlu Kutlu'dan edindiğim bir plumeria var.

Şimdi de çelik deneyimi hayırlısı bakalım. İstanbul şartlarında umarım iç ortamda bu çelikleri köklendirmeyi başarırım.

Name:  041020111592.jpg
Views: 771
Size:  47.7 KB

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2011, 20:49   #29
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Kolay gelsin sayın tturt, inşallah firesiz hepsi köklenir

Eski 06-10-2011, 17:56   #30
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Arkadaşlar çimlenen Plumeria tohumlarım arasında Solytoptim etiketi olan 2 yavru var. Çiçeği nasıl merak ediyorum?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026