![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-10-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Alıntı:
Kış süresince Plumerialarınızı unutun, ben öyle yapmıştım. Evimin çatısına aldım boş bir odaya ve bahar başında da uyanmaya başladılar ve kısa bir sürede yeşillendiler. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Odayı ısıttınız mı ? Veya başka bir deyişle, odanın ısısı ne idi? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-10-2010
|
Alıntı:
Bu arada sizinle aynı anda ekim yapmışız, bende 6 nisan da ekimini yapmıştım plumerialarımı,kış geldi ve çok korkuyorum iyşallah fire vermeden atlatabiliriz kışı şuan sağlıklı bir biçimde gelişmleri sürüyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Plumeria vadisi gibi olmuş. Çiçek açtıkları zaman kimbilir ne kadar muhteşem olurlar. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Harikasınız...tebrikler... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
şu manzarayı görebilmek için neler vermezdim dönüp dönüpbsevgili jezebelin de dediği gibi minik pulmeria ormanınıza bakıyorum, sayın oxygene gerçekten de tebrikler elinize sağlık. ben tohumdan yetiştirmeyi maalesef beceremedim çok üzgünüm bundan sonra yurtdışından ortak pulmeria çeliği siparişi açılırsa onu denemeyi düşünüyorum artık olmadı sizlerinkiyle avunacağız artık ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cutting of Plumeria Mix 9 type 8-12" | eBay |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maviler burada da ağırlıkta. Umarım hakikaten mavi açarlar ![]() Çok güzeller. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Son bir yıldır onlarla yatıp kalkıyorum desem yalan olmaz. Bu yıl tatile gidemedim, susuz kalır ölürler diyerekten. Bu yukarıda gördükleriniz dışında yaklaşık 20-30 tane daha var ama onlar daha küçük henüz. Kış soğukları gelene kadar kendilerini toparlarsa çok mutlu olucam.Sn. @drhegeli, maviler konusunda benim hala şüphelerim var. Mavi renkli Plumeria bana daha çok Photoshop mucizelerinden biriymiş gibi geliyor. Ebay dışında mavi renkli plumeria satan bir başka yer göremedim. Umarım gerçekten de mavi renklidir. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili oxygene, mavi renk konusunda size katılıyorum. Bunu PSA'ya sormuştum. "Mavi yok." diye yanıt gelmişti. Thai renkleri büyük ihtimal ile kandırmaca... Lakin... Benim yapraklı bir tane bile plumeriam yok. Tohum çimlendirme yüzdem (pardon bindem) çok düşük. Yumurta metodu ile diktiğim Hawaii çeliklerinden biri çürüdü, diğeri de nane molla... Bu gelenler köklü imiş... Umarım yapraklanırlar, beyaz renklisine de razıyım... |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu güne kadar hiç çelik kullanmadım. Değişik ülkelerden 20 türe yakın tuhum aldım ve hepsini tohumdan çimlendirdim. Aralarında Obtusa olanlarda var. Yaparakların çiçeklerin çok renkli ve değişik türklerde açacağını tahmin ediyorum. Seneye büyük olasılıkla da çiçek açacaklarını ümit ediyorum. Bunu da düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor ve inanılmaz heyecanlanıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Hawaii'deki satıcıya da sormuştum yumurta metodunu. Yanıt : "Yöntem filan bilmiyorum. Sadece toprağa göm..." olmuştu. ![]() İstanbul'da mevsim dönüyor. Günler kısaldı, yağmurlar başladı, sıcaklık düşüyor. Çelikler köklenecek, yapraklanacak, sonra belki dinlenme dönemine girecek. Vakit dar... Yumurta metodunu zaman kazanmak için uyguladım. Yetiştirme ortamını sizin dediğiniz gibi hazırladım. Ortam hafiflesin diye ponza taşı da ekledim. Hormon da kullandım. Nafile... Sanırım sizde olan birşey eksik bende : Yeşil Parmaklar... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın drhegeli valla bendede yok bir tane bile tohuma niyetlendik kısmet degilmiş seneye artık . İşallah celikleriniz istediginiz gibi cıkar . pulemeria başlıgına bakmamaya özen gösteriyorum arada kacamak yapsamda ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bebeklerin bugünkü durumları. Tekli olanlar siparişle gelenlerden, çift olan bardak ise sayın drhegeli'nin hediyesi olan butterfly çifti . İnşallah büyüdüklerini de görürüz. Kışın diatomitte olan bu bebekleri ne yapmam konusunda bilgi verin lütfen. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Diatomit denemem hiç yok, bu konuda deneyimli arkadaşlar yol gösterirler. Ben bebeleri şaşırtma zamanı gelince sihirli toprak, orkide torfu, ponza taşı karışımına geçirmeyi düşünüyorum. Torf, perlit az vermikulit karışımlı, çimlendirme toprağında durmalarından çok tedirginim. Zaten, artık çok kontrollu sulamaya çalışıyorum. Bebeler neredeyse günün yarısını güneş görerek geçiriyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
maşallah orkun bey inşallah kışı sorunsuz atlatır bebekleriniz ![]() benim tohumlardan 5 tanesini maalesef kaybettim geri kalan 4 tanesine baktığımda koyduğum gibi duruyodu, toprakta olan kısımları sertti sadece, tekrar toprağa ektim acaba çimlenme şansı varmı? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
maşallah çok güzeller çok...heyecan verici bir bekleyiş...sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ellerinize sağlık...Çiçeklerinide görün inşaallah...sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Yurtdışından sipariş verdiğim çelikler geldi. İkisinin sanki alt kısımlarının suyu çekilmiş gibi geldi. Şansımızı deneyeceğiz. Hafta sonuna kadar bu şekilde bekleyecekler. Hafta sonu Sapancadan çelikler için hazırlayacağım harçları getireceğim. İki köklendirme hormonum var iki iki bu hormanlara batırıp hazırlayacağım harcın içine 10 cm kadar derinlikte (gelen çeliklerin açıklamasında önerilen) dikeceğim. Çeliklerin boyları 25 cm. Sizlerin tohumdan yetiştirdikleriniz harika görünüyor. Ben de 3 sene önce tohumdan yetiştirmeye başladım çok fazla da tohumdan büyüttüm sonra eşe dosta dağıttım. Çok olunca saklama durumumda musait olmayınca dağıttım. Şimdi elimde tohumdan yetişen 4 plumeria var. Bunun dışında daha önce Sayın Mutlu Kutlu'dan edindiğim bir plumeria var. Şimdi de çelik deneyimi hayırlısı bakalım. İstanbul şartlarında umarım iç ortamda bu çelikleri köklendirmeyi başarırım. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|