![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
23 subatta 3 tohum ekmistim ucu de cimledi.Biri inanilmaz hizli gelisiyor 4 yaprak acti.Biri hala 2 de, digeride cimlenmis ama hala yapraklari ozgur degil.Pencere onu tum ogleden sonra gunes aliyor, onunde de kalorifer var.Isiyi ve isigi cok seviyorlar anladigim kadariyla. Gerci nazar degdirecegim bu gidisle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günsu, ıslatalı ne kadar oldu? Eğer bir haftadan fazla olduysa tohumları iki parmağını arasında hafifçe sıkıştırıp kontrol edebilirsin.Sert ve beyaz ise hayat var demektir. kabuğun hafif açılmasında bir sakınca yok. Benimkilerin bazıları sıkınca siyah bir şekilde çürümüşlerdi. Sıkınca soyulan canlı olanları öylece gömdüm filizlendi. Bazıları büyürken bazıları da çıkmaya çalışıyor ![]() Düzenleyen fatmadundar : 07-05-2008 saat 14:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Beş gün oluyor, şimdi eksemmi acaba, sizinkiler nekadar güzel olmuş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2008
|
Arkadaşlar plumeria ile ilgili yazılarınızı takip ediyorum.Bu kadar güzel bir çiçeğin buralarda(KKTC)yetişmesine rağmen farkına varmamış olmama şaşırdım.Çiçekciden, saksıda kırmızı ve beyaz çiçek açanından aldım.Sabırsızlıkla çiçek açacağı günü bekliyorum.2-3 metrelik ağaç şeklinde olanlarını bazı evlerin bahçesinde de gördüm.Buralarda "fitne"diye biliniyor.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2008
|
plumeria
Arkadaşlar plumeria ile ilgili yazılarınızı takip ediyorum.Bu kadar güzel bir çiçeğin buralarda(KKTC)yetişmesine rağmen farkına varmamış olmama şaşırdım.Çiçekciden, saksıda kırmızı ve beyaz çiçek açanından aldım.Sabırsızlıkla çiçek açacağı günü bekliyorum.2-3 metrelik ağaç şeklinde olanlarını bazı evlerin bahçesinde de gördüm.Buralarda "fitne"diye biliniyor.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Minimum 6-8 yaprak yaptı benim plumeria ordum. Gövde çapı ise kurşun kalemden az hallice kıvama geldi. Hepsi bir boy büyük saksılara geçti ve torf - çiçek toprağı karışımına alındı. Şu an herşey yolunda. Bu arada 2 adet mum çeliğide tam köklenmelerini yaptılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bende neler yaptığımı anlatayım, sonra yanlış anlayacak tohumları aldı çekildi diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle şunu söylemeliyim büyük saksıya aldığınız an arkadaş büyümeyi kesiyor.. Yani kök yapmaya yükleniyor. Boyu 15-20 santime gelene kadar plumeria için 6-8 santim çaplı çok da derin olmayan saksılar yeterli. Bırakın biraz zoru görsün bitkiniz. Çok nazlı büyütürseniz zaten istediğiniz verimi alamazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Emre, Ben hala senin verdiğin plumeriayı senin getirdiğin şeffaf plastik bardaktan çıkartmadım. Henüz kökleri en diplere de gelmiş görünmüyor, bardağı da sarmadı. Ama toprağın üstünde kalan kısımda gelişme memnuniyet verici. Sempe'nin ki de aynı şekilde siyah viyolünde duruyor. Enfes gelişmekte... Toprak üstü gelişimi için toprak altındaki hacmin "yeter"den fazla olmaması gerektiği kanısındayım ben. Dolayısı ile, halen geniş saksıya almıyorum plumerialarımı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
merhaba arkadaşlar, plumeria yı iki ay kadar önce bu forumda keşfettim. Bu nedenle buraya bilgileri ile katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Çiçeği (bitkiyi demek daha doğru sanırım) tanıyanların yazdıkları beni de heyecanlandırdı. Hemen tohum siparişi verip denemeye karar verdim. Bu hikayeyi de tüm plumeria sevenlerle paylaşmak istedim. Sizlerin yorumları ve -yanlış yaptığım şeyler varsa- uyarıları beni gerçekten memnun eder. http://plumerialarim.blogspot.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ama dikkat et bir yerden sonra o plastik kaplar kök çürümesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Bir de onlar köklendirme toprağı olduğundan içindeki kum miktarı çok fazla.. Yinde de sen gelişime göre birşeyler yaparsın biliyorum. Plumerialar bir kere çimenditen sonra çok dayanıklı bitkiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Büyümenin yetersizliğinin sebebi büyük oranda topraktır.. Ancak ısı ve su yetersizliği de etkili olabilir.. Bence toprağınızı değiştirin veya gübre takviyesinde bulunun.. Azot büyüme için en etkilisi oluyor.. Azotlu bir gübreden azıcık katınız derim ben.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Plumerialarım orta hızla büyümeye devam ediyorlar... ![]() Plumeriaları direkt güneş ışığı alan yere koyduğumda büyüme durdu ve alt yapraklarda sararmalar meydana geldi. Gölgelik bir yere koyduğumda ise parlak yeni yapraklar çıkmaya başladı. İnşallah hayırlısı ile çiçeklerinide görürüz hepimiz. Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Evet sanırım fazla güneşten hoşlanmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|