![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Şu an elimde yok mor menekşe. Ama sabredersen bir kaç hafta sonra olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sevgili Cenan, teşekkür ederim nasıl olsa önümüzdeki yaz için ekilecek bir tohum.Ne zaman müsait olursanız o zaman gönderirsiniz sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Toplamayı düşündüğüm yer yazlıkta komşunun bahçeşinin önü.Ramazan ve eşimle izin günlerimizin uymaması nedeniyle bu aralar gidemiyorum.İlk gittiğim fırsatta , gider gitmez senin için toplayacağım söz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
![]() İçim rahat o halde, beklemeninde güzel yanları var değeri arttırır ![]() Ağaç dostunun sözü sözdür, hareketi özdür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Tamamdır mormenekşe, günü geldiğinde adresini alır postalarım sana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Topladım tohumlarını ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Aaaa nasıl kaçırmışım bu mesajı. Harika olur beyaz tohumlar. Açık pembe, lila değişik renkler. Ne zaman toplayabilirsiniz. Şimdi habire tohum veriyor bizim sarı kırmızılar. Hemen adresimi yazayım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Sen adresini yolla bana sevim ilk fırsatta yollarım sana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2009
|
akşam sefası tohumlarına bnde talibim bnde bitek pembe rengi var diğer renkleride harika gözüküyo ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
merhaba elimde akşam sefası tohumları var şimdi dikebilirmiyim veya nezaman dikmeliyim şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Ankara da da rahatlıkla yetişiyor anladığım kadarıyla ![]() Düzenleyen ankara : 11-04-2010 saat 11:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Temmuz başı gibi olacağından ümitsiz olarak bahçeye ektiğim akşam sefası tohumları çok güzel açıyorlar. Aldığım tohumlar düz renkli idi, çiçekleri ebruli çıktı. Hayretle izliyorum. Düzenleyen Sevgi Durul : 09-03-2010 saat 20:22 Neden: fotoğraf düzeni |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
buda benim akşam sefam
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaçsever
|
Merhaba Ankara. Akşam sefası tohumları Ulus Hali'nin karşısında çiçekçiler var orada var.Her türlü tohum bulunur her zaman orada. Ben Bauhaus (cepa) dan almıştım. 1 nolu (en düşük numara) tohumlar 3.5 lira idi. Bir pakette 15 civarında tohum vardı. Ayrıca şu sıralar tohum zamanı. Sokakta gördüğün çiçeklerin siyahlaşmış tohumlarından da alınabilir. Mart ayında bahçe toprağına atmış idim. Benimkiler kış geçirmedi henüz. Kışları donuyor galiba. Tohum varsa toprak altında oradan gene çıkıyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
Ben de büronun balkonuna dün akşam sefası diktim. Sadece 3 tohum. Zamanı geçti sanırım ama bir deneyeyim dedim. İstanbulda cadde kenarlarına vs. belediyenin ektiği akşam sefalarının üzerleri tohum dolu. Ben de gelecek seneye biraz stok yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2009
|
Bu cicekle ilgili bildigim tek ve güzel sey, yaz aylarında üzerine su püskürttüğünde o hafif güzel kokusu etrafa dagılıyor ve her yeri çok hoş bir koku alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2009
|
Arkadaşlar peygamber kılıcı isimli çiçegi bileniniz varmı bilmiyorum ama gercekten hoşuma giden cicek türlerinden birisi. En kısa zamanda resmini cekip paylaşacagım. Benim diyecegim sey ise, evimde peygamber kılıcı var 2 metre boyuna ulaştı ve dibinden yavrulamaya basladı. Eger bu cicegi seven ve beslemek isteyen arkadaşlar varsa aranızda birer kök (elimde oldugu kadarıyla) verebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ShiN3, siteye hoş geldiniz, burada her çiçek için ayrı başlık açılmıştır. Bahsettiğiniz peygamber kılıcı, çiçeğiniz ile ilgili bilgileri, sanseveria paşa kılıcı başlığında bulabilirsiniz. Bu çiçek ile ilgilenen arkadaşlar olacaktır mutlaka, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Akşam olunca açanlar ya da kapananlar türünde bir bitki, çicekler 1 dk gibi kısa sürede kapanıyor ya da açılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2010
|
Ben de kasım ya da aralık ayında apartman bahçesindeki tohumlardan alıp dikmiştim..1 2 hafta içerisinde çimlenip 1 karış boyuna kadar büyüdüler ama malesef sonra öldüler..Sanırım zamanlamam yanlışmış neyse ki tohum bulmak kolay artık bahara tekrar denerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Akşamsefaları çok nazsız bitkilerdir aslında.Eski evimizin etrafında bir kez ekmiştik daha sonra kendiliğinden çıkardı. Bitkinin gür ve uzun bir çalı formu almasını istiyorsanız bahar başı gibi toprağına bol yanmış koyun gübresi vereceksiniz.Sonra herbiri 2 metreye yaklaşan akşamsefalarınız olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
merhabalar, az önce akşam sefası tohumu aldım, ben öyle zannediyorum. paketi açınca karabiber tanesi büyüklüğünde tohumlar çıktı... benim bildiğim akşam sefası tohumu kedi tırnağı çiçeğinin tohumu kadardı, ben mi öyle hatırlıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Doğrudur sizin elinizdeki tohumlar akşam sefası tohumları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
teşekkür ederim. her sene kendiliğinden çıkan pembe akşam sefalarm var. hiç tohum almamıştım açıkçası. ama aklımda farklı kalmış tohumları.... bugün karışık renklileri görünce dayanamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde geçen yıldan bir arada ekili pembe, beyaz ve somon renkli akşam sefaları vardı. Sonbaharda kurudular. Çiçekli döneminde her çiçeğin solmasını takiben çiçek dibinde küçük zeytin çekirdekleri gibi tohumlar oluyordu. Onlar döküldükleri yerden çimlenmeye başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Akşam yani gece sefası tohumları o kadar da küçük değiller El bombası şeklindeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
Ben akşamsefasını tek yıllık zannediyordum.Bahçede geçen yıldan kalan kalın köklerinden tekrar sürgün vermeye başladılar.Sürgünler diğer tohumdan çoğalan fidelere göre daha iri ve gösterişli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|