agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Ophrys

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-04-2009, 18:36   #15
Ağaç Dostu
 
Birsen Şemseddin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2007
Şehir: lefkoşa - KKTC
Mesajlar: 158
Galeri: 6
Patlıcan Macunu ( Kıbrıs Usulü)

Malzeme

25 tane taze patlıcan ( fotoğraflardaki gibi sarı olmayacak onlar taze değil, tazesi beyaz yumurta gibi olur)
1 kilo şeker
Sönmemiş kireç ( bir avuç kadar) ( Kıbrıs'ta inşaat malzemesi satan yerlerde bulunur)
Ağartılıp, fırınlanmış badem
25 tane karanfil
2 limon

Yapılışı

Patlıcanlar soyulur. Kireçli suya ( patlıcanların üzerini örtecek kadar suda bir avuç eritilmiş kireç) atılır, 2 saat sonra çıkarılarak, iyice yıkanır ve bir tencerede kaynatılır. Piştikten sonra (pişip pişmediğini kürdanla kontrol ederek anlayabilirsiniz) tek tek çıkarılarak başka bir kaptaki limonlu suya atılır. Soğuyunca limonlu sudan alınır ve içine badem, karanfil tanesi yerleştirilir. Sonra patlıcanlar tepsiye sıralanır üzerine bir kilo şeker serpilir ve bir gece bekletilir ( patlıcanlar su çıkaracak ve şeker eriyecek). Ertesi gün patlıcanların çıkardığı su ile birlikte ( eğer su az ise patlıcanların üzerini örtecek kadar su ilave edilebilir) tencereye alınır ve tekrar kaynatılır .Reçel kıvamına ulaşınca ateşten alınmasına yakın içerisine bir limon sıkılır. İyice soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirilmelidir. Dayanıklı olması için kavanozun ağsına kapağını takmadan bir tülbent geçirerek bir kaç gün güneşlendirilir. Bu bir kaç günden sonra tülbenti alıp kapağı yerleştirebilirsiniz.


*Limon suyu patlıcanlara parlaklık verir, bu arada beyaz renkli patlıcanlar kırmızımsı bir renk alacak.

* Kireç, suya bir tülbent içerisinde yerleştirilirse daha güzel ve iyi olur.

Afiyet olsun.

Birsen Şemseddin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025