![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın kgursan,unutmayacağım bu parolayı,saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Nisanda ben de apartta olacagim o vakit Sevgili Kgursan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaç Dostu
|
Lisianthuslarımı açtıktan sonra toprak seviyesinden 5-6 cm kadar mesafeden budamıştım. Her bir kökten 10 a yakın sürgün verdi, keyifsiz görünenleri sökünce baktım ki o nlar da köklerinden sürgünler vermeye başlamış. Saksılardan çıkarıp tam güneş alan kuytu bir yere geçirdim. Sanırım orada kışı atlatacaklar. Seneye kalırlarsa sanki çok daha gür ve keyifli olacak gibiler. Yaprakları o kadar sağlıklı, kütür kütür ki, bodur boylarıyla sukulentlere benziyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
bendeki tüm kökler şuan saksıdalar ve bol sürgün halindeler. toprağa şimdi geçirmem uygun olur mu, yoksa ben yine baharı bekleyeyim mi? çok kar yağarsa saksıları içeri alabilirim diyordum ama asıl istediğim bahçede olmaları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaç Dostu
|
İlksen hanım, aynı sizin gibi yapacaktım, saksıları havalar iyice soğuğunca içeriye alıp baharda toprağa geçirecektim. Ama çok kuytu ve tüm gün güneş alan bir yere geçirip, deneyip görmek istedim. Yani yaptığımın doğruluğu tartışılır, bana uyup yanılmanızı istemem. Kışın nasıl geçeceğini bilemeyiz, yine -10 ları görürsek muhakkak olumsuz etkilenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Ağaç Dostu
|
sn limon ve sn kgursan önerilerinize teşekkür ederim. saksılarda gayet iyiler, bol bol sürgün de verdiler. hatta iki yaşında olan bir kök hala çiçekte. şuan elimde 10 kök vardır. ben onlar için küçük bir alan oluşturup yere dikmek istiyordum. 4 saksımın yarısı içerde yarısı dışarda olacak şekilde bu sene yine saksıda deneyeyim. yavaş yavaş alıştırayım onları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
Lisianthus'la ilk tanışmam çiçekçinin hazırladığı bir arajmanın içindeydi ama ismini bilmiyordum. İçimden acaba bir gün rastlarmıyım diyordum. Kısmet bugüneymiş. Sayın Vildan Sönmez'in terasında rastladım bu güzel narin çiçeğe ve çok heyecanlandım. Anladığım kadarıyla tohumdan zor ama nisan ayını beklersek Sn. kgursan'dan fidesini temin edebileceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Sayın kgursan merhaba, Lisiler çok güzel hevesle Nisan ayını bekliyoruz sipariş için. Yıllar önce Bursa'da çok güzel bir çiçek görmüştüm, adını sordum şeker lale dediler. Çiçeklerin çoğu katmerli gül gibi, aralarda bazıları yalınkat lale gibi. Sizin gül begonyalarınızla yakınlıkları olabilir mi? Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu.
|
sn mirbe., Bu zamandan sonra su istemiyecektir. yumuşama?? anlayamadım. Kuruyorsa çürüme vardır iflah olmayabilir. Üzgünüm şu an en durgun zamanları kendi haline bırakıp baharı beklemekten başka bir şey öneremiyorum. Mart ayına kadar ölen ölür, kalan sağlar sizin olur. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2009
|
Selamlar,yazıları okudum ama farkedemedim belki atlamışımdır.Ben çiçek açıp geçen lisileri seneye muhafaza edebilmek için neler yapmalıyız öğrenmek istiyordum. Budayacak mıyız? budayacaksan ne zaman? Kışın Dışarda mı içerde mi tutacağız ? Baharda toprağını değiştirmelimiyiz veya gübre vs ... Kıymetli arkadaşlar Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevnirim. Saygılar sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu.
|
Su vermeyeceksiniz veya çok az sulayacaksınız, Budamayı Mart ayında yapacaksınız, İçeride durursa iyi olur. Toprak değiştirme kökleri dağıtmadan belki olur ama değişmeden de kalabilir. Marttan sonra sürgün vermeye başlayınca çoook hafif gübre veriniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
sn kamil hocam ben istiyorum mümkünse,istemek ne demek can atarım bu şaheser çiçekler için parola nisan inşaallah saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
|
akşam karanlığında eve geliyor ve sabah daha hava aydınlanmadan evden çıkıyoruz. dolayısı ile bahçedeki göknarın altına saksıyla bıraktığım lisiantusumum hala çiçekte olduğunu, yeni tomurcuklar büyüttüğünü yeni görüyorum. 2 yaşını dolduran ve hiç budanmayan bir kök bana sürpriz yapıp duruyor ![]() budayıp içeriye aldığım 3 saksının 2si gürleşerek gelişmeye devam ediyor, malesef aynı şartlarda olan diğerini kaybettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
hakikaten çok kafasına göre takılan bir çiçek bu ![]() bu ufaklık da soğuklara 'bana mısın?' demiyor maşallah. ****** yaz günlerindeki gibi heybetli değil ama yine de tomurcuklu ve çiçekli. sadece söyle bir mantık yürütüyorum; ilk yılı ve ilk kışı sağsağlim atlatırlarsa sonra tutabilene aşkolsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan, Her sene sonu çiçekleri bittikten sonra söküp attığım lisianthuslardan iki saksıda olanı söküp atmadım. Deneme amaçlı saksılarında tutup işyerine getirdim. Bir tanesinin bir iki dalı kurudu yaprakları sarardı, sonra toprağın altından yeni filizler oluşmaya başladı. Diğeri ise hiç yaprakları ve dalları bozulmadan kaldı o da yeni filizler vermeye başladı. Bu durum normalmidir gelişimi hakkında bir şeyler söylemek istermisiniz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
bana sormamışsınız ama iç mekanda olan bendekiler de aynı durumda sevgili tturt. mevsimlik bitki değiller, yeniden çoğalarak ve kuvvetlenerek sürüyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Çok üzerine dümeyin. Havadar ve bol ışıklı ortamda kalsınlar. Don olayından korunsunlar yeter. Sürgünler gelişmeden fazla su vermeyin derim. Bir parça (1Lt suya 5 gr civarında) suni gübre koklatırsanız bitki biraz daha iyi olur. Not. ikinci yıl saplar daha uzun olur (Kök geliştiği için) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2008
|
![]() lale gül fidesini nasıl bulurum hangi ayda çıkar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Adres sadece Kgursan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bu gün kar serpiştiriyor. Ben üstlerine havalı naylon serdim korkudan. İnşallah koruyabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu.
|
Önümüzdeki haftalarda sipariş başlığı açılır. Fideler NİSAN ayında satılır. Satış başlığını takip ederseniz bulursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|