![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Meraklanıp tepe çeliklerini bu şekilde köklendirdim Çiçeklenmelerini bekliyorum |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kgursan; Sevgili Jineop tohum göndermişti. Binlerce filiz oluştu. Birçoğu filiz aşamasında geri kalanı da fide aşamasında öldü. Sağlıklı 60-70 arası fidem vardı. Ben bu kadar fideyi nereye dikeceğim diye düşünürken büyük bir kısmı da asıl yerlerine almakta geciktiğim için öldü. Şu an elimde 10-15 arası fidem var. Bir kısmı henüz açmadı. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
hem de çok sağlıklı ve çok güzeller sn almira, ellerinize sağlık benimkiler de renk renk şenlendiler. mor beyaz alacalısı, pembe-şarap rengi olanı, pembe-beyazlısı, mavi-beyazlısı... birisi geçiyor diğeri geliyor, çiçekler de uzun süre kalıyor. bozulan çiçeği koparıyorum, yeniden çiçeğe duruyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Benimkilerde açmaya başladı fotoğraflayacağım bu çiçeklerimiz tohumlanacak mı ?önce şampanya rengi açtı şimdi mor ,teşekkürler sayın kgursan. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Lisianthus
Galiba yeni bir renk geliyor |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
Lisianthus tohum bağlayan ve tohumdan yetiştirilen bir çiçektir. Tohumdan dikim aşamasına kadar , uzun bir süre uygun koşullar sağlanıp bakılırsa tabi ki çiçeklenir. çok nadir olarak sürgün ucu çelikleri köklenebilir. Ama genellikle tohumdan çoğaltılır. Çiçekler geçtikten sonra eğer döllenmişlerse, tohum kapsulü yapar uzunca bir süre tohumun olgunlaşmasını beklemek gerekir. tohum kapsulü kuruyunca tohumlar çıkarılır ve ekilir. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
lisianthus
Şimdilik bu renkler açtı |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
çiçek zaten güzel de fotoğraf kompozisyonu ve renkleri ben çok çok beğendim. çok güzel bir çekim olmuş sn TUTA |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın TUTA çok güzeller, ellerinize sağlık Sizin bitkiler ve çiçekler konusunda ne kadar başarılı ve bilgili olduğunuzu biliyoruz, ilk defa tohumdan yetiştirdiğiniz lisianthuslarınızın bu güzelliği beni hiç şaşıtmadı![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ederim sn. almira. Tohumdan çiçek yaptığınız ve bu işi sabırla yürüttüğünüz için tebrikler. Fide şaşırtma işlerini zamanında ,kaçırmadan yapabilseniz, arada sırada mantar ilacı da kullanabilseniz sanırım daha az fire verirsiniz, daha başarılı olursunuz. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlarım, bu fotoğrafı tam güneş ışığında çekmiştim parlak bir kırmızıydı. Bu akşam eve karanlıkta geldim. Sürpriz: tamı tamına vişne rengi. Kötü bir fotoğraf oldu. Yarın sabah ilk iş güneş altında olmadan, aydınlıkta fotoğrafını çekeceğim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Lisianthus
Güzelliğini yarın göstereçekmiş |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
benim mor ve beyazlarım açtı bir türlü fotoğraflayamadım ama çok güzeller resimdekiler harika şahane seneye bunlardan da edinmek lazımm ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Lisianthus
Ben açıldım |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Lisianthus
Bende varım |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Lisianthus
Lisianthus |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
çiçeklenen lisiler
son açanlar |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Lalegül
Bunlar da diğerleri.Sayın KGürsan inşallah seneye de dikmek ve çiçeklerini görmek nasip olur. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Öncelikle herkese merhabalar, uzun süredir siteye girmeye elim varmıyordu, büyük bir hevesle 1 sene bekleyip sonunda edindiğim 70 adet lisianthus'tan sadece 2 tanesini hayatta tutmayı başarabildik. Maalesef sanırım toprağını sevmediler. 2 taneden de 1'inde sadece 1 adet gonca var. Gözünün içine bakıyoruz açsın diye. Siteye girip sizlerin güzellerinizi görünce içim acımadı değil, nazar etmiyorum maaşallah hepsi çok güzeller. Ama neden neden diye sorup duruyorum kendime, biraz da kısmet işi bu sanırım. Bu arada Lisilerin yanında gelen hediye, minicik begonyalar ise coştukça coştu. Onları saksıya dikmiştik. Ama yılmak yok, bu sene sanırım artık çok geç ama seneye ne yapıp edip başaracağım. Kimbilir belki Kamil bey benim için saksılarda büyütür ben de gidip bahçeye gömerim ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|