![]() |
|
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Lalegül
sayın Kamil beyden aldığım on adet lalegülden 8 adedi büyüdü.Hepsi goncalı.Dün biri beyaz olarak açtı.Diğerlerinin renkleri belli değil.Kamil bey'e zahmetlerinden dolayı teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Lalegül
Çiçek açan ve goncalı olanların fotoları. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan' ın gönderdiği Lisi' lerin durumu gayet iyi. Su veremediğim için endişelendiğim 3 günün ardından dün baktım ki çok keyifliler. Suyu sevmiyorlar gerçekten. 2-3 yaprak çıkardılar diktiğimden beri; sanırım 1 hafta oldu. Fotoğraflayıp gelişmeleri paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
o mor beyaz ne kadar hoş olmuş sn Orkun Kırcı elinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar, Fotoğraf işleme programım çalışmıyor bu nedenle benim durumum hakkında fotolu bilgi veremiyorum. Bu yıl zayıf geliştiler. Çeşitlere göre gelişme farklı oldu. kırmızı çok zayıf oldu. Morlar iyice. Ancak açıkta bordüre diktiğim fideler daha gürbüz gelişti. bol ışık, taze toprak hepsi bu. ölmeyecek kadar da su verdim. Sapları daha kalın geldi. Komşumun serasındaki lisiler çok çok iyi gelişti. Benim boynum bükük kaldı. Sonuç olarak; Olursa oluyor, yerini sevdimi oluyor, olmayacaksa olmuyor,israr etmek gerekmez. Çok çok üstüne düşmek de pek iyi gelmiyor. Özellikle aşırı sulama bitkiyi kesiyor. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Meraklanıp tepe çeliklerini bu şekilde köklendirdim Çiçeklenmelerini bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
|
hem de çok sağlıklı ve çok güzeller sn almira, ellerinize sağlık benimkiler de renk renk şenlendiler. mor beyaz alacalısı, pembe-şarap rengi olanı, pembe-beyazlısı, mavi-beyazlısı... birisi geçiyor diğeri geliyor, çiçekler de uzun süre kalıyor. bozulan çiçeği koparıyorum, yeniden çiçeğe duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Benimkilerde açmaya başladı fotoğraflayacağım bu çiçeklerimiz tohumlanacak mı ?önce şampanya rengi açtı şimdi mor ,teşekkürler sayın kgursan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaç Dostu
|
Lisianthus
Galiba yeni bir renk geliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
çiçek zaten güzel de fotoğraf kompozisyonu ve renkleri ben çok çok beğendim. çok güzel bir çekim olmuş sn TUTA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu.
|
Lisianthus tohum bağlayan ve tohumdan yetiştirilen bir çiçektir. Tohumdan dikim aşamasına kadar , uzun bir süre uygun koşullar sağlanıp bakılırsa tabi ki çiçeklenir. çok nadir olarak sürgün ucu çelikleri köklenebilir. Ama genellikle tohumdan çoğaltılır. Çiçekler geçtikten sonra eğer döllenmişlerse, tohum kapsulü yapar uzunca bir süre tohumun olgunlaşmasını beklemek gerekir. tohum kapsulü kuruyunca tohumlar çıkarılır ve ekilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
|
lisianthus
Şimdilik bu renkler açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
|
Sayın TUTA çok güzeller, ellerinize sağlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kgursan; Sevgili Jineop tohum göndermişti. Binlerce filiz oluştu. Birçoğu filiz aşamasında geri kalanı da fide aşamasında öldü. Sağlıklı 60-70 arası fidem vardı. Ben bu kadar fideyi nereye dikeceğim diye düşünürken büyük bir kısmı da asıl yerlerine almakta geciktiğim için öldü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ederim sn. almira. Tohumdan çiçek yaptığınız ve bu işi sabırla yürüttüğünüz için tebrikler. Fide şaşırtma işlerini zamanında ,kaçırmadan yapabilseniz, arada sırada mantar ilacı da kullanabilseniz sanırım daha az fire verirsiniz, daha başarılı olursunuz. kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|