![]() |
|
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
benimkilerde bu boyda ardabora nezaman bahçeye dikeceğiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl bahçede büyük tek bir fidem vardı,kışın kurudu,bu sene yine yeşermeye başladı,biliyorsunuz kışın yapraklarını döküyor,yumrulu kökü toprakta kalıyor. Bu sene minik yaprakları oluşurken komşunun köpeği geldi üstüne yattı,ohh ne ala... ![]() Babam "deli ettin zavallıları,bırak bahçede kalsınlar" dedi ama korunaklı bir yerde değillerdi,hatta şubatta toprağa serptiğim bazı tohumlar da patlamıştı ama bahçede gezinirken ezip geçtik. ![]() Eğer sizin fideler koruyabileceğiniz bir yerde olacaksa 9-10 cm. olunca bahçeye geçirin derim ben... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Benim 4 tane köpeğim var. Onun için çiçekleri ektiğim yerlere çit yaptık.Ama burada kışın -30 -35 derecelere düştüğü oluyor donarlar diye endişeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Arkadaslar bende koctastan aldım hasekı kupesının tohumlarını hemen ektım tabıı ama cıka cıka kedi tırnagı cıktı.Tamamen hayal kırıklıgı oldu benım icin .Fidesini nerden temin edebilirim acaba sizler nerden buldunuz?Banada yol gösterirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Benim mor HASEKİKÜPESİ çıldırdı resmen,darısı sizlerin başına... Sevgili beyaz orkide,ben elime bir kaç fide geçirdim ama arkadaşlara sözüm var,sırayla göndermeye çalışacağım.Eğer "ben beklerim" derseniz, tohumdan büyütmeye çalıştığım bordo beyaz hasekiler var, bir kaç ay sonra -eğer yaşarlarsa- size de gönderebilirim. Bu arada bazı arkadaşlara özel mesaj attım,cevaplarlarsa sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada, Eğer ismini unuttuğum arkadaşlar varsa lütfen beni uyarın.elimde 7 fide olduğu için şimdilik listeyi bu şekilde yaptım.Unuttuğum üyelere bu yaz içinde tekrar fide bulmaya çalışırım,fide arayışlarım devam ediyor. Bir de özellikle şunu belirteyim,göndereceğim fidelerin yapraklarına aldanmayın,çoğunun kökleri gayet gelişmiş,yaprakları zamanla altlardan sarardığı için onları yoluyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım,alttaki sarı yaprakları koparırsanız,yeni oluşan yeşil minik yapraklar daha hızlı büyüyor,bilginize...Ben her akşamüstü işten gelince tüm hasekilerimden bir kaç dal yoluyorum ilk iş olarak,daha da güçleniyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Bugün 3 arkadaşa fidelerini gönderdim,diğerlerini de yakın zamanda kısmetse göndericem. Dediğim gibi iri yapraklarını kopardım fidelerin,görüntülerinin minik olmasına aldanmayın,kökleri sağlam. Koyu yeşil,gözün aydın..Ben tohumları evin içinde çimlendirdim,direkt güneş ışığı almıyordu,haberin olsun. Ayrıca 10 gün kadar önce,koçtaştan bir haseki tohumu aldım,benimkilerden biraz farklı,onları da ektim,beklemedeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Ben de ev içinde direkt güneşten uzak bir köşede çimlendirdim Ardabora. Şimdi küçük boyunlarını ışığa doğru uzatmaya başladılar ve pencere önüne aldım. Yavaş yavaş gelişiyorlar. Bir miktar tohumu da bahçeye serptim, deneme amaçlı. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Merhaba, Haseki tohumunun çimlenmesi ne kadar süre alıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Haseki küpesi nefis bir çiçekmiş, baharda komşularım apartmanın girişine ekmişler. Ben de her sabah saksılara bakakalıp "ne kadar güzel bir çiçek, nedir acaba" diye merak ediyordum. Sitede bu bölüme rastlayınca çok sevindim. Şimdi tohumlanmaya başladılar, merakla tohumlarını toplamayı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
İklimsiz arkadaşım,hayırlı olsun fidelerin,sağlıklı görünüyorlar.Benim gönderdiğim fidede çiçek miçek yok mu? Sayın Phin,istanbul'un neresindesiniz? Şu pembe beyaz olanından bolca tohum toplasanız bizim için... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Şu an Tekirdağ-Çerkezköy'deyim...burada bir kaç bahçede hasekiküpesi buldum ama kimseden fide almayı başaramadım.Fideler eski,yaklaşık 10 yıllık fideler...boyları 1 mt. kadar var... Çoğu da tek kök ve kökü sökmek mümkün olmadığından ancak tohum sözü alabildim ama içim gitti,eridim bittim resmen....İçimin gittiği renkler bunlar değil,başka bir bahçede sapsarı hasekiler buldum ama ailenin dedesi bir hafta önce öldüğü için,o sarı hasekiden istemeye yüzüm olmadı,hatta resmini bile çekmeye utandım açıkçası.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|