![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün 3 arkadaşa fidelerini gönderdim,diğerlerini de yakın zamanda kısmetse göndericem. Dediğim gibi iri yapraklarını kopardım fidelerin,görüntülerinin minik olmasına aldanmayın,kökleri sağlam. Koyu yeşil,gözün aydın..Ben tohumları evin içinde çimlendirdim,direkt güneş ışığı almıyordu,haberin olsun. Ayrıca 10 gün kadar önce,koçtaştan bir haseki tohumu aldım,benimkilerden biraz farklı,onları da ektim,beklemedeyim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de ev içinde direkt güneşten uzak bir köşede çimlendirdim Ardabora. Şimdi küçük boyunlarını ışığa doğru uzatmaya başladılar ve pencere önüne aldım. Yavaş yavaş gelişiyorlar. Bir miktar tohumu da bahçeye serptim, deneme amaçlı. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Merhaba, Haseki tohumunun çimlenmesi ne kadar süre alıyor? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba, Haseki küpesi nefis bir çiçekmiş, baharda komşularım apartmanın girişine ekmişler. Ben de her sabah saksılara bakakalıp "ne kadar güzel bir çiçek, nedir acaba" diye merak ediyordum. Sitede bu bölüme rastlayınca çok sevindim. Şimdi tohumlanmaya başladılar, merakla tohumlarını toplamayı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
İklimsiz arkadaşım,hayırlı olsun fidelerin,sağlıklı görünüyorlar.Benim gönderdiğim fidede çiçek miçek yok mu? Sayın Phin,istanbul'un neresindesiniz? Şu pembe beyaz olanından bolca tohum toplasanız bizim için... ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Şu an Tekirdağ-Çerkezköy'deyim...burada bir kaç bahçede hasekiküpesi buldum ama kimseden fide almayı başaramadım.Fideler eski,yaklaşık 10 yıllık fideler...boyları 1 mt. kadar var... Çoğu da tek kök ve kökü sökmek mümkün olmadığından ancak tohum sözü alabildim ama içim gitti,eridim bittim resmen....İçimin gittiği renkler bunlar değil,başka bir bahçede sapsarı hasekiler buldum ama ailenin dedesi bir hafta önce öldüğü için,o sarı hasekiden istemeye yüzüm olmadı,hatta resmini bile çekmeye utandım açıkçası.. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2007
|
Aquilegia Coerulea - Haseki Küpesi
Merhaba arkadaşlar Haseki Küpesi benimde en sevdiğim çiçeklerdendir.İşte size bazı Haseki Küpesi resimleri. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2007
|
Ayrıca sormak istediğim birşey daha var Haseki Küpesi tohumlarını aldıktan sonra (Hangi aylarda alınır?) bu tohumları ne zaman toprağa ekmeliyim? Ne sıklıkta ekmeliyim? Ev ortamında olması **** açıkta (bahçede) olması fark edermi? Ev ortamında 20-25 günde çimlenirmi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Sümeyye Polat : 27-09-2008 saat 12:53 Neden: rengini düzelttim. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim bahçedekiler çiçeklenmeyi bitirdi, tohumların da çoğu olgunlaştı. Ama en güzel olan mavili maalesef en az tohumu verdi... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
İklimsiz arkadaşımızdan öğrendim bendeki küpenin haseki küpesi olduğunu. Çeliklemeyi öğrendiğim anda, sizlere de çelik göndermekten mutluluk duyarım. Geçekten çok kırılgan duran çok zarif bir çiçek. 2 hafta önce aldım, çok uğraşı istemiyor. Hergün azar azar suluyorum. Hiç şikayetçi görünmüyor. Güneş batarken ışık alan bir yere koydum. Umarım böyle problemsiz devam eder. Ankara da olduğumdan kışlardan endişheliyim. Kışın içeriye aldığımda sorun çıkartacak gibime geliyor. Neyse göreceğiz. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Sarı hasekinin resmini çektim fakat makinam kardeşimle beraber balayına gittiği için resmini ekleyemeyeceğim şimdilik. Fakat ben Tekirdağ'dayken eşim,saksıda farklı bir hasekinin açtığını söyledi. Oysa bende bordo-beyaz ve düz eflatun renkte iki çeşit haseki vardı.Bu düz bordo haseki de eflatun olanların yanındaydı.Sanırım yan yana dikildiklerinde renkleri değişiyor. Tekirdağ'da bir teyze bana,yıllar önce sarı ve pembe hasekileri yan yana diktiğini,zamanla sarı olanın renginin değiştiğini söyledi,ortası sarı kenarları pembe açmaya başlamış. Demek ki hasekileri yan yana dikmemek gerekiyor... ![]() hasekiküpesi |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Moderatör
|
Sevgili ardabora, onu bana burada yaşayan köylüler de söylemişlerdi. Yan yana ekersen renk değiştirirler diye ama ben buna daha şahit olmadım haseki küpelerinde. Sarı framboğazım kırmızıların arasında kayboldu gitti, o da sanırım renk değiştirdi. Bu yüzden şimdi sarı olanları ayrı bir yere ektim ve sarı sarı veriyorlar. Sarı olanların da tadları daha tatlı. |
|
|
|
![]() |
|
|