![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2018
|
Çok guzel |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Haseki küpesi tohumlarını gün güzellerinin aralarına ekmiştim.Yüzlerce tohumdan yaklaşık 25 mini fide gelişmeye devam ediyor.Ancak hala çimlenmeye hazırlanan 5-6 fide adayı daha var.Haseki küpelerine sabır küpeside diyebiliriz.Emek isteyen bir bitki.Çimlenmeleri oldukça uzun süre alıyor.Bunun yanında ekimin yapıldığı sezon çiçeklenmeleri mümkün görünmüyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Haseki küpeleri yarı gölge ortam istiyor.Tam güneşte fideler kavrulabilir.Bu yüzden gün güzelleri onlara gölgeli bir alan sağlıyor.Ümidim kısmetse 1 yıl sonra bugünlerde çiçeklerini görmek... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Dumlupınar; Haseki küpesi birinci yıl büyüyüp ikinci yıl çiçek açtığını biliyorsunuz. Fideler küçük iken dayanıksız iken büyüdükçe köklerini derinlere salarak daha dayanıklı oluyorlar. İyi tarafları uzun süre ölmemeleri. Bendeki bir tanesi bu yıl oldukça büyüdü. Üç **** dört yaşında büyüyerek yaşamını devam ettiriyor. Toprakta daha iyi gelişiyor. Dinlenme zamanında büyüyeceğini düşünerek şaşırtırsanız her yıl oradan çiçeklerini görebilirsiniz. Umarım farklı güzel renkleri olur. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Dumlupınar; Benim ilk haseki küpelerim Eskişehir'den dayımdan gelmişti. O zaman tohum halinde diktim. Uzun yıllar bahçede fazla bir bakım istemeden otlarını temizleyerek etrafını belleyerek kaldılar. Bahçe kalmayınca bir süre yok iken yeniden aldığım bahçeye diktim. Bitki büyüdükçe kökü de büyüyor. Dinlenme dönemi dediğim zaman bitkinin üst yeşil aksamının soğuklar nedeni ile kuruduğu ancak toprak altı kısmının sağlam olduğu sonbahar kış aylarından yeni uyanmaya başladığı bahar aylarına kadar dönemde sıkıntısız bir şekilde dikilebilir. Ben toprağı ile beraber köklere zarar gelmeyecek bir şekilde de naklettim. Sorun olmadı. Kışı naklettiğiniz yerde geçirirse baharla birlikte büyüyüp çiçek açıyor. Bir süre sonra haseki küpelerinize saksınız küçük gelecek. Benim aynı şekilde fidelediğim haseki küpelerini kırmızı örümcek gelmesi nedeni ile kalıcı yerlerine nakledemeyince küçük küçük kalıp birkaç tanesi minik çiçek açtılar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Muda,anlaşıldı.Tecrübelerinizi paylaştığınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
[ATTACH] [/ATTACH]Bahçemdeki Haseki küpelerinin fotoğraflarını paylaşıyorum. Bu çiçeklerin tohumlarından yetiştirmek isteyenler bana özelden adres ve telefonlarını bildirirlerse çiçekler tohuma yattığında posta pulu karşılığında ptt ile gönderebilirim.İlk 10 kişi öncelikli olacaktır.Bol güneşli günler dileği ile. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Burhaniye'de Denetko sahil sitesi yolundaki seralarda haseki küpeleri... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Haseki Küpesi Tohumu
Merhaba, Bugün Haseki Küpesi ve Polyanthus tohumları aldım.Ancak iç mekan için ekim tarihini kaçırmışım.Ekmeden önce tohumlara ne yapmam gerekir ve nereye ekip,nasıl bir sistem takip etmem lazım?Camın üzerine kahverengi bir kağıt örtmem gerektiğini okumuştum.Ancak o sardunya içindi.Yöntemim ne olmalı acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiyle, Günüm |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
İstanbul'da olan sevgili arkadaşlar, Bugün Bauhaus'a gittim..Haseki küpesi soğanları var.Hem de torbanın içinde filizlenmeye başlamışlar.Diktikten kısa bir süre sonra açacak gibi görünüyorlar. Karışık renli.3 tanesi 6,99 dan satılıyor.Bahçedeki rafların en sonunda olanında bulabilirsiniz. Ben aldım..Bakalım başarılı olabilecek miyim.Yalnız nasıl bir ortamda tutulması gerektiği konusunda bilgi vermemişler.Güneye bakan balkona, gölgeye koyacağım..Dilerim açarlar.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili hasekiciler, şimdi hasekiler çiçeklerini döktü ya.. Hani biz de tohum almak için kapsüllerin iyice kurumasını bekliyoruz. Benim kapsüller yemyeşil hala. Bu arada çiçeğimize su vermeye devam ediyor muyuz? Yani ben sanki yeniden çiçeklenecekmiş gibi sulamaya devam ediyorum da.. Aman yanlış olmasın.. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Meksika, benim hasekilerim de aynı seninkiler gibi. Kapsülleri hala yeşil ve su vermeye devam ediyordum.. Sarı olan tekrar iki adet çiçek açtı. Seninkiler de sana sürpriz yapabilir. Yani yaprakların sararmasını izleyerek suya devam edeceğim ben. Ne zaman yapraklar iyice sararmaya başlayacak o zaman suyu azaltacağım.Bir de tohum kapsülleri kuruyunca dikkat et, yeterli kurumayı sağlayınca patlama yapıp etrafa saçılıyor tohumlar.. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Annemin Haseki Küpelerinden aldığım tohumları diktim..(Ektim olacaktı sanırım Hay Allah! Ekmek ile dikmek.. Tekrar bak Hafize!) Bu yıl çok ürün almak istiyorum açıkçası.. Hepimize yetebilmesi için. Dua edin yeter.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-15.33.40.jpg tohumdan ürettiğim hasekilerim. bahar başında öylesine atmıştım saksılara. havalar ısınınca kendiliğinden çimlendiler. şimdi daha da büyüdüler. bir kısmını şaşırttım, bir kısmını saksıda bıraktım. bakalım nasıl gelişim göserecekler...saksının biri mahmuzlu, diğeri katmerli, mahmuzsuz türde. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler hanım; çok teşekkür ediyorum. İstanbul'a gelince mutlaka görüşeceğiz. Hasekiküpelerini, ben yine de bekliyorum. Belki suya falan koymuştur izne çıkınca arar. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün bir seraya gittim ve haseki küpeleri 2 YTL' den satılıyordu 8 tane falan aldım. Eskişehir'in soğuğuna dayanıklı bir bitki buralarda neredeyse her rengi var. Kısaca soğukla arası iyi zarar görmüyor. Tohumdan üretmek biraz güç ama denemek lazım. Bugün ilk tohumları ektim bakalım ne zaman çıkacak? Bir de oğlum 2 hafta önce falan çiçeklerinni koparmıştı, aynı yerden tekrar çiçek verdi.. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğim sera Ali Fuat Güven caddesinde. Caddenin Osmangazi tarafında yolun başında yan yana iki sera var. Biraz yol tarif etme özürlüyümdür. Olmazssa gelince beni ararsınız. Yalnız birkaç tane kalmıştı. Mayıs ayında gitmek daha uygun. |
|
|
|
![]() |
|
|