![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Onbir ay çiçeği geçen sene çiçek açan sapı üzerinde yaprak oluşturdu. Aslında uzun zaman önce sormam gerekiyordu bu soruyu ama fırsat bulamadım bir türlü. Geçen sene çiçek açtıktan sonra bu çiçek sapı kurumadı ve böyle yapraklar oluştu. Fotoğrafta biraz bulanık görünüyor. Bu sapı kesip toprağa mı daldırsam yoksa bundan adam olmaz zaten bitkiyi de güçsüzleştürüyor diyip kesip atsam mı, bilemedim. Önceki mesajlara hızlı hızlı baktım, fotoğraflara göz gezdirdim ama kaçırmış olabilirim sayfa geçişlerinde. Daha önce konuşulmuş bir konuyu soruyorsam affedin. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Merhaba. Bu çiçek bana komşumdan kaldı aldığımda o kadar güzeldi ki anlatamam. Sonra ben, kışın ortasında toğrağının bitkimi çok sıktığını düşündüm ve bir çubukla yumuşatmak için toprağı karıştıırdım. Meğer köküne zarar vermişim. Çiçeğim mahfoldu. üzerinden neredeyse 4 ay geçti. çiçeğim kendini yeni toparlamaya başladı. Özel birşey yapmadım sulamasına dikkat ettim ve penceremin kenarına koydum. Şimdi toparlanıyo gibi görünse de benim o toprağını karıştırma işlenmimden sonra, toprak asıl şimdi sertleşti. Şuan toprağının bitkimi sıktığından eminim. Ancak yeni toparlandığı için saksı ve toprak değiştirmek beni korkutuyor. bir de siz bakın istedim. Ne önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Sayın Glorya Üzerinde tomurcuk var gibi gördüm, eğer öyleyse bence bırakın çiçeğini açsın. Toprağı ince bir çunukla bir kaç yerinden delip havalandırabilirsiniz belki ama üzerinde tomurcuk veya çiçek varsa başka birşey yapmayın derim. Tabi ki daha net bilgi veren olursa ben de öğrenmekten mutlu olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|