agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni874Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-05-2009, 13:13   #241
Ağaçsever

emre 2000's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2009
Sayın Tekin ne kadar güzel olmuş tohumlar .Yeni mi ektiniz acaba seneye inşallah tohumlardan bize de gönderirsiniz Benim kedi tırnağı tohumları sizin çiçek tohumlarının yanında devede kulak kalıyor. Maşallah nazar değmesin

emre 2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 18:56   #242
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Saksılar serada olduğu için sıcakda çabuk çimlenip büyüdüler. 20 gün kadar oldu. Tohumları her yıl alıyorum isteyen arkadaşlar veriyorum. Seneye sizede düşer inşallah.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 14:14   #243
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Galeri: 40
artik hicbir yerde kedi tirnagi satilmiyor. ben bir turlu bulamiyorum. kedi tırnagina benzer ancak cicegi kucuk yildiza benzer baska bir cicek var satista suan.

cok buyuk bir dus teknesinde yetistirmistim sene once ancak tasinirken siciler tekneyi dusurup kirmislar ve toparlayip atmislar. her sene rengarenk acan ciceklerimin kayboldugunu farkedince deliye dondum. simdi ise bulamiyorum. nerede satildigini bieln varsa lutfen bilgi versin bana..

tesekkurler

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 21:18   #244
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-05-2009
kedi tırnağı

kedi tırnaklarım çok küçük çıktılar ama biraz büyüdüler çiçek çoşturucu kulanmama gerek var mı yardım ederseniz sevinirim

botanikerdi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 09:26   #245
Ağaçsever

benim tohumlarda çıktı çok güzeller güneşe çıkardım inşallah ölmeden büyürler

Eski 13-05-2009, 16:05   #246
Ağaç Dostu

botanikerdi insallah mis gibi acar cicekleri..

enteresan cekici bu cicekler..

ne sanslisin ben bir turlu bulamiyorum ne tohumunu nede celigini)

acinca gormek isterim fotolarini koyarsan..

Eski 15-05-2009, 11:06   #247
Ağaçsever

ela farketmez herhangi bir tohum alsan olur

Eski 17-05-2009, 12:35   #248
Ağaç Dostu

Ülkü's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2009
Galeri: 59
Bunlarda benim kedi tırnaklarım.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Ülkü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2009, 12:38   #249
Ağaç Dostu

Ülkü's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2009
Galeri: 59
devamı

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Ülkü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 15:54   #250
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2008
arkadaşlar, bu çiçek benim en sevdiklerimden biridir, minik güllere benziyor ,bu sene "BIM"den aldığım tohumlar çimlendi ama balkonda olduğu için kumrular 2/3 -ni yedi bitirdi, bu tohumları nerde bulabilirm başka ? satılıyor ,ama katmerlisi değil , bende geçen sene açanların resimlerini ekledim, bayılıyorum bunlara....

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
callypso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 16:08   #251
Ağaç Dostu

bende sordum nerden bulabilirim diye kedi tirnagi ama kimse birsey soylemedi

Eski 20-05-2009, 09:08   #252
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2008
sayın yeşim, sanırım Istanbul sokak-caddelerini dolaşarak çiçek açan kedi tırnaklarından tohum toplayacağız
2 sene once Kıbrısta bunu yaptım, inanın, bir parkta çok güzel koyu pembe çiçek açmış kedi tırnağı gördüm, dayanamadım, tohumlarını topladım....

callypso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 12:52   #253
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi callypso Mesajı Göster
sayın yeşim, sanırım Istanbul sokak-caddelerini dolaşarak çiçek açan kedi tırnaklarından tohum toplayacağız
2 sene once Kıbrısta bunu yaptım, inanın, bir parkta çok güzel koyu pembe çiçek açmış kedi tırnağı gördüm, dayanamadım, tohumlarını topladım....
ben goremiyorum hicbir yerde ne caddelerde ne sokaklarda( eskiden vardi fakat belediye yesillik islah calismasini cok sik yaptigi icin birakin kedi tirnagini bir tane bile kir cicegi kalmadi yesil alanlarda soganli bitkileri tomurcuklu fideleri dikiyorlar. o minik minik pembe, mavi acan yer ortucu kır ciceklerinden bile yok ...

bugun tekzene gidip tohumlarina tekrar bakacagim... gecengun serada gordum yapraklar ayni fakat cicegi yildiz cicegini andiriyordu istemedim onlari.

bulursam eger sizede gonderirim bir miktar..

Eski 20-05-2009, 18:11   #254
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Gidip gelip Tekin beyin saksıdaki kedi tırnaklarına bakıyorum. Nasıl bu kadar güzel çimlendiriyor anlamıyorum. Geçen sene koca bir paketi zayii edip epi topu 7-8 kök kedi tırnağı çıkarabilmiş ve bütün yazı sızlanarak geçirmiştim. Bu sene yine ektim tohum ve yine aynı hatayı yapıp tüm kedi tırnaklarını kaybetmekten korkuyorum.Sulamaktan korkuyorum.Güneşe çıkarmaya korkuyorum. İnsan bir çiçekten bu kadar mı korkar ya?

"Güneşte çok mu kaldılar,büyümediler,neden,öf pöf" diye geçiyor günlerim.Bu sene de yetiştiremezsem kesicem bileklerimi...

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 18:36   #255
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Sayın ardabora kendinizi paralamayın çimlenir onlar. Çok yüzeysel ekeceksiniz. Tohumları ekeleyeceksiniz sonra toprağı yüzeysel düzelteceksiniz üzerine hiç toprak atmanıza gerek yok.
Araları gidip kapanıyor zaten çok ufaklar. Bu sene ağaçlarımın diplerine de ekeledim her yer kedi tırnağı oldu.
Sayın yeşim özgün ve Sayın callypso Bu ayda Tohum zor bulursunuz fide deseniz neyse Herkez ekeceğini ekti tohumların. Benim fidelerin arasından seyreltme yapabiliriz İsterseniz ama bunun için benim bahçeye kadar gelmeniz lazım.
Benim ektiklerim tomurcuklanmaya başladı haftaya çiçek açmaya başlar.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 18:53   #256
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Çok ufaklar işte...Akşam sefası tohumu ektim mesela,kocaman kocaman çıktı fidecikler,çok zahmetsiz. Ama bunlar öyle değil,suluyorum boyunlarını büküyorlar,güneşe çıkarıyorum kuruyorlar,paraladım ben paralayacağım kadar kendimi.

Neyse bu senekiler geçen seneden daha iyi büyüdüler.Yine de yetiştiremezsem madalya istiyorum sizden.

Eski 20-05-2009, 19:18   #257
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Siz bekleyedurun, bizim kendiliğinden dökülen; üstüne bir de saksıdaki toprağı iyice karıştırıp değiştirdiğimiz yerde çıkan keditırnaklarımız açtı bile Başka çiçek ekmek için toprağı değiştirmiştim, nasıl oldu da çıktılar anlamadım.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 19:31   #258
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2008
Galeri: 2
Merhaba, bendeki kedi tırnaklarınında resmini ekliyeyim bari, herkes resim yollamış kıskandım. Saksıdakiler geçen sene, aynı saksıdaki kedi tırnağı, kendi kendine tohum düşürmüş çimlendiler, küçük olanlarda benim yeni ektiğim tohumlar. Elimde biraz tohum var, bu çiçeğin tohumunu arayıpta bulamayan bir iki arkadaşa gönderebilirm mektup ile.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
powered Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 19:35   #259
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Şu andan itibaren kedi tırnağı fidecikciklerime küsmüş durumdayım,hiiiç mi hiç ilgilenmiyorum,ne halleri varsa görsünler. Hıh!

Eski 20-05-2009, 20:07   #260
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Aynı saksıda her gün farklı bir renk açıyor:

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2009, 20:30   #261
Ağaç Dostu

manolya's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2008
266 ve 267 no'lu mesajlara bakınca, mevsimlik çiçeklerin tohumlarını baharda ekmekle yanlış yapıyoruz gibi geldi. Baksanıza bir önceki yazdan dökülen tohumlardan çıkan kedi tırnakları ne kadar sağlıklı. Bahçelerde de aynı sefalar, kadife çiçekleri vs. yazın sonunda dökülen tohumlardan baharın gelişiyle birlikte nasılda fışkırır. Belki de tohumların kışı toprağın altında geçirmesi baharda çıkan fideleri daha dirençli yapıyor. Bütün kış bir pakette bekleyen tohumlar aynı direnci gösteremiyor olabilir mi?

manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 05:53   #262
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Herkese merhabalar, zaman zaman yazismalari takip etmeye ve okumaya calisan biri olarak cicekleri bahceyi cok seviyorum .Araniza Amerikadan katiliyorum ve kedi tirnagini senelerce Istanbuldaki evimde yetistirdim ve burdaki adi Portulaca simdide bahcemdeki saksilarima ektim ve buyumeye basladilar bile. Gordugum kadari ile gayet sicak ve samimi bir ortam yaratilmis. Umarim bende sik sik aranizda olmaya calisirim.
Bu arada benim kedi tirnaklarim cok sik sik cikmaya basladilar herhalde tohumlari cok sik atmisim onlari ayirmam gerekecekmi hic bir fikrim yok. Umarim fikirlerinizi paylasirsiniz.

Sevgiler

mum isigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 18:33   #263
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Arkadaşlar kedi tırnağı iğne yapraklı bir bitki olduğu için sık dikilmiş olması özellikle ışık almak gibi sorunlara yol açmıyor ne kadar sık bilmiyorum ama kedi tırnağı zaten birbirne geçen bir çiçek sorun olmaz fikrimce ayırmayın ama tercih sizin. Rahatını bozduğunuzda büyümede bir müddet duraksama olucaktır bunu da unutmayın. Bu arda sevgili mum ışığı hoşgeldin. Amerikaya selamlar

Eski 26-05-2009, 08:52   #264
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
syn manolyanın söylediğine sanıırm kimse birşey dememiş. söylediğiniz çok doğru, bazı tohumların kışı görmesi lazım çimlenebilmesi için, tabi kedi tırnakları bu işin içine dahil mi değil mi o kadar ayrıntısını bilmiyorum, ama bazı tohumların mutlaka kışı görmeleri gerektiğini biliyorum...

optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 09:45   #265
Ağaç Dostu

begonvil 14's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2008
Aslında bence de kışı toprakta geçirmesi daha verimli olur. Çünkü başka bahçelere baktığımda önceki senelerden dökülen tohumlar hemen yaprak veriyor ve hatta ilkbaharda çiçeklerini vermeye başlıyor.
Ben de bazı tohumları sonbaharda bahçeye ekecektim. Komşu kışın donar dedi balkondan. Ben de istemeden vazgeçtim. Mart ayında hemen ektim bahçeye ama daha boyları 5-6 cm oldular. Ne zaman büyüyüp ne zaman çiçek açacaklar? Zaten burda havalar daha ısınmadı bile.

begonvil 14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 02:25   #266
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Sevgili powered cevabin icin tesekkurler. Ayirmadim buyumeye ve serpilmeye devam ediyorlar.Ben bu cicegi Istanbulda yasarkende tohumdan kendim her sene ekiyordum.2 senedir buradayim seralari gezerken resminden tanidim ve hemen cok ozledigim kedi tirnaklarimdan bir suru poset aldim biraz abartmasim herhalde ama olsun konu cicek olunca nedense kendimi tutamiyorum.Acan cicekleri cok seviyorum. Burada havalar bu mevsimde isinmaya basladi ve hemen buyuduler. Bir kismini email kutusunun altina yer acip ekmek istiyorum. Co guzel gorunecekler orada eminim. Denemekte fayda var olmadi tohum atayim diye dusunuyorum.Evimin onunu bu sene inanilmaz guzel duzenledim evin ici deseniz menekseler ve manolyam ile susleniyor.Ama nedense manolya cicegim bu sene pek bir mutsuz dirilemedi bir turlu en kisa zamanda bahcemdeki ciceklerimi ve kedi tirnaklarimi resimlerini ekleyecegim.Bir turlu size larini kucultemedim tek sorun bu..

sevgiler

mum isigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 12:01   #267
Ağaç Dostu

giz3m's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2009
Galeri: 45
Powered in gönderdiği kedi tırnağı tohumlarım ekeli 5 gün oluyor ) Büyüdüklerinde biraz daha şaşırtma yapacağım...

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
giz3m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 19:53   #268
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Sevgili Giz3m,
Bu görüntü gerçekten muhteşem nerdeyse hepsi de filizlenmiş, birde her renkten açarsa tam süper olucak.

Eski 31-05-2009, 20:35   #269
Ağaç Dostu

gun oldu hic hareket yok benin bebislerimde yarini iple cekiyorum sabah hemen gidip bakicam cimlenmis mi diye..
gizm3 un 5 gun olmus ekeli yarin benim de 5.gunum olucak.)

Eski 31-05-2009, 21:10   #270
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Sevgili Yeşim belki 10 günde çıkar o belli olmaz, yani toprak ısısı, gece ve gündüz ısı farklılıkları, toprağın yapısı, nem tutuşu, bir çok faktör var tohumun uyanması için.
Geç te uyanma ihtimalini gözönünde bulundurun.
Giz3m ile sizin tohumlar aynı paketten çıktığına göre, tek fark dikim ortamıdır güneş çok önemli unutmayın.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025