![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
bu sene bizim belediyemizde çok cömert davrandı bu konuda her yerde ipek çiçekleri var. Bende toplamayı istiyorum tohumlarından ama biri görüp birşey söyler diyede çekiniyorum. Cesaretimi toplayıp tohumlardan toplabilirsem seneye benimde rengarenk ipek çiçeklerim olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Belediyenin diktiği çiçeklerden tohum alma konusunda bu yaz arsız davranıp epey tohum topladım.Çiçeklerin yanına oturup gördüğüm bütün tohum keselerini aldım.Zaten ben almasam ziyan olup gideceklerdi.Zaten kimsede görmedi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Frezyap Yakınında kipa varsa ki, muhakak vardır. 1,5 ytl' ye tohumu paket içinde satılıyor. Tohum bahçe malzemelerinin olduğu kısmına bak derim... Ben tohumların yarısını ektim dünya kadar çıktı. Dağıtmakla tüketemedim. Cinside çok iyi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Sayın Frezyab , Tohumlardan ziyade bence parklarda gördüğünüz kedi tırnaklarından birer dal koparıp hemen dikin.Balkonumda tek yaşatabildiğim parklardan kopardığım kedi tırnakları.Hemen tutuyorlar.1 ay boyunca bir sürü tohum topladım.Tavsiye ederim.5 aydır satın almadığım fide,tohum kalmadı.Hiçbiri istediğim gibi olmuyordu, ama çalıntı dallar tuttu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Evet arkadaşlar gördüğünüz dalları ( çalarak) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Bazen çiçekleri anlamak mümkün değil, bahsettiğiniz çiçekten saksıda benimde var herkes güneşi seviyor diyor ama bendeki güneş gördüğü anda bozuluyor hemen soluyor hemen. Aydınlık ama direkt güneş görmeyen yerde ise son derece keyifli. Hayret herkesin ki güneşin altında dururken bu niye durmuyor üstelik alıştıra alıştıra güneşe çıkarıyorum yine de olmuyor tüm dallar kendini bırakıveriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Aman nazar değmesin, bizim tohumlar baharı bekliyor, şimdi toprağa eksem böyle olmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Eklediğim fotoğraflar 2 ay öncesine ait. Şimdi resimdeki gibi canlı değiller. Yavaş yavaş ölüyorlar sanki... Şimdi dikeceğiniz tohumların verimli olaacağını pek zanneetmiyorum. Ama denemekten de zarar gelmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Emel Yılmaz 'a katılıyorum. Tohumdan yetiştirdiklerim nedense cılız oldu. Ama belediyenin diktiklerinden aşırdığım çeliklerin durumu yukardaki #232 nolu mesajımda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2008
|
bu çiçekcikler için kış bakımını nasıl yapacağız peki? Benimkiler çiçeklerini vermemeye başladığından beri içeri aldım. Üzerlerinde de beyaz pamukçuklar oluştu. Soğukta bırakmamak doğru bir hareket mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tina kedi tırnağı için kışın yapabileceğiniz bir şey yok. Zira kışın ölüp baharda döktükleri tohumlardan yeniden yeşerecekler. O beyaz pamukçuklar bitkinin artık son evresine geldiğini bildiriyor. Bir süre sonra gövdeleri incelecek ve kararacak, sonra da çütümeye başlayacak. Onları koparıp atın. Döktükleri tohumlardan gelecek bahara yeniden yeşerirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Bunlarda benim kedinin tırnakları %) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
bunlarda benim kedim tırnaklarım şimdi yoklar ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Sayın toprak12, üzülmeyin bu yıl yenilerini, hatta çok daha güzellerini dikersiniz. Kimbilir belki dökülen tohumlar size sürpriz yapmıştır... Geçen seneki kedi tırnaklarımın tohumları dökülmüştü saksısına... Yeni farkettim, küçüçük kedi tırnaklarım olmuş... Güneşe koydum ve suladım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
kedi tırnaklarının tohumlarını hersene zevkle diker,bahçemden saksılardan hiç eksik etmem.ayrıca tozlaşma yaparak birçok değişik renkler elde ettim. saksılarımı şimdi yağmur da bırakıyorum.yeşillenmeye başlarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Alıntı:
bu arada berim kedi tırnaklarım çimlenmeye başladı. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Kedi tırnaklarınız çimlenmeye başladılarsa biz de tohumlarımızı gecikmeden dikelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Benim saksim cimlenmis. Kis cok sert geciyor burda. Nasil yeniden cimlenmisler anlamadim ama umarim saglikli buyurler. Biraz buyudukten sonra topragini degissem nasil olur acaba? Koca kis gecti ustunden. Cok minikler su anda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|