![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Ipekler özel bakım ve toprak istemez. Tohum her yerde can bulur benim bu ipeklerimin hemen hemen hepsi kendiliklerinden çıktı ve neredeyse bütün Saksılara çıktı. Bir defa ekin onlar her yıl çıkıyor. Sizin ipeklere gelince Sayın Gülibrişim ya havasız kalıyor ya da güneşi az görüyorlar.Güneşsiz ve havasız yerde iyi gelişmiyor ve pamuklu bite çabuk yakalanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2016
|
Teşekker ediyorum Eceyıldız söylediklerinizi dikkate alıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
geçen sene ektiğim ipekler çok kısa süreli çiçekli kaldığı için çok az tohum almıştım.bu sene öylesine attım toprağa ve çimlenme oranı da çok düşük çıktı.topu toğu iki tane kök var. resimleri incelediğimde çok daha büyük çiçekli versiyonları varmış.benimkiler ise küçük çiçekliyidi.güzel çiçekleri var ama değil bir gün çeyrek gün açık duruyordu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
O zaman ipeklerde tohum çimlenmesinde sorunu sadece ben yaşamıyorum. Bundan çıkardığım sonuç tohum bayatlayınca çıkmıyor olabilirdi, saksılarımda bu kadar ipek çıkmasaydı. Aslında çıkan sonuç ipek tohumlarını toplamayacağız **** tohumu alıp bir saksıya atacağız böylece zamanı gelince çimlenip kendiliğinden çıkacak. Benim ektiğim tohumlar çıkmadı ama her saksıda ipek çıktı hemde tomar tomar ve hiçbirini atmaya kıyamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Bunlarda benim ipek çiçeklerim.Çevremizde daha çok tırnak çiçeği diye biliniyor.Hiç sorun yaratmayan,bakımı en kolay çiçeklerden biri diye bilirim.Komşum küçük fideler halinde Haziran ayında vermişti.Sizlerle de paylaşmak istedim.SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2014
|
Bizim burada saat iki çiçeği denir ipek çiçeğine. Fakat benim balkonumdaki saat iki çiçeklerim ve diğer tüm çiçeklerim pamukçuk pamukçuk hastalık yaptı. Bu hastalığın ne olduğunu bilen var mı? Tüm çiçeklerimde var ve kurtulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Bendeki ipek lerde de var ince beyaz tüy şeklinde kendi özelliği diye düşünmüştüm,ünlü bite benzemiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
bu çiçeğin iki türü var sanırım. geçen sene ektiklerim kısa boylulardı.çiçeği 1 gün bile açık kalmıyordu.bir kökten farklı farklı çiçekler çıkabiliyordu.(yalın kat çok kat farklı renkler vs) bu sene sanırım yeni tohum paketinden geldi.daha gür daha uzun boylu daha uzun ömürlü (tam bir gün) ve tek çeşit çıkıyor. bu konuda tecrübesi olanlar teyit ederlerse iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
Çok mutluyum benimde kedi tırnağı çiçeğim oldu bu kış günü Adana'da bir dal alıp normal toprağa ektim pembe sanırsam. en sevdiğim rengi .koklendi ona çok iyi bakcam her yere değilsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2018
|
Daha önce çiçeklere ilgim olmadığından mıdır bilmiyorum ilk defa gordugumde semt pazarından 3 tane fide aldim eve gelip 3 ayrı küçük saksıya ektim. Aldıklarının 2 si cicekliydi ama ben çiçeklerim sürekli açılıp kapandığını bilmiyordum. Doğru tabir bu mu onu da bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
İpek çiçeği... Bu ismi daha çok sevdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Pembe ipek çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2017
|
![]() Merhaba Güler abla İpek çiçekleriniz çok güzel. Maşallah. Benimkilerde bi hastalık var galiba ama sorunu bir türlü çözemedim. Gecen sene çok güzel ve sağlıklı çiçek açmıştı. Siz bana yardım edebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
İyi aksamlar Kendim çok vermiyorum. Ama Niğde'de bu aralar yağmur bereketli toprak kurumaya pek fırsat bulamıyor. Bu yüzden olabilir mi? Bulundugu topraktan ayırmayı düşünüyorum bi faydası olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Moderatör
|
İpek çiçekleri suyu pek sevmezler, güneş isterler. Eğer saksıdaysalar saksıyı yağmur almayan bir yere çekin ve toprağın biraz kurumasını bekleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Saksının yerini değiştirmekle başlayacağım işe çünkü bitkilerim çiçek açmayınca ve bakımsız gibi görününce neşem kaçıyor. Bol çiçekli günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
İpek Çiçeğim
Geçen yıl dökülen tohumlardan çıkan ipek çiçeğim, bugün 3 tane açmış çiçeği ile sürprizi yaptı bana. Üçü de sarı. Seviyorum bu çiçeği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Sevgili çiçekseverler sizden özendim ben de bugün ıtır almaya gittim. Ama kedi tırnağı ismi bu çiçeğe daha uygun çünkü gerçekten kedi tırnağı gibi. Sağlıksız olduğu için kullanmadığım silikon kek kalıbım vardı. Onun içine diktim tırnaklarımı ve sabırsızlıkla bekliyorum açmalarını. Açınca çok şirin duracaklar:-))))))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Benim arajmanimdaki kedilerim de miyavlamaya basladi. cok guzeller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Kaybettik
|
Ben geçen yıl koçtaştan bir paket almıştım. Büyütünceye kadar meraktan öldüm. Çeşit çeşit renk renk açıyorlar. Ama şu ana kadar sağlıklı tohum alamadım. Çünkü bütün gün dışardayım olgunlaşan tohumları takip etmekten bir hal oluyorum geceleri. Ben yakalıyamadan dökülüyorlar. Ağustosta toplayacağım. Sevgili Maki ipek çiçeği bir çok arkadaşımızda var. Paylaşırız üzülmeyin seveye o tohumları ekmeye yer bulamazsınız balkonunuzda ![]() Sevgili Emrezgi beyazlarla başım dertte. Beyaz tohumlar sizden unutmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
ARKADAŞLAR; az önce ipek çiçeklerimi sulamak içinbahçeye indim onları biraz seyrettim ama hiç tohum alamadım (ben bunları bursa yakınlarında bir petrolden dal alarak yeni ektim10,15 günn kadar oldu ) acaba yerleri değişti daha kökleri tam gelişmedi diye mi tohum vermediler yoksa başka bişi miolmuştur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Arkadaşlar şimdi geldi aklıma; biz küçükken komşumuz bahçesinde çiçekliğine sınır olarak biriket kullanmıştı (tuğlaya benzer, duvar yapımında kullanılır)o biriketlerin gözlerine 3 gözü olur onların bizim ipek çiçeklrini ekmişti ,çok hoş olmuşlardı.Bahçesiolanlara tavsiye edebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
bu da benim minik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |