![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2014
|
Teşekkür ederim Kelebek çalısı, biraz sıkışıklar, önce seyrelteceğim sonradan bitki besini vermeyi düşünüyorum. Umarım akıllanır ve büyür. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2014
|
2.5 ay önce ektiğim tohumlardan sonunda ipeğimi gördüm |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2014
|
Merhaba, 2 hafta önce Yeni Foça ziyaretinde sokaklarda ipek çiçeği gördüm. Cok fazla tohumları vardı ben de aldım tabi ki ![]() Ama sabırsızlanıyorum. Tohumları ekmek için önümüzdeki seneyi mi beklemeliyim? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Eylül ekim kasımda da tohumlar ekilebiliyormuş, şimdi bu bilgi karşılığında karışık katmerli tohum istesem ![]() Benim tek renk ve yalın kat ipek çiçeğim var. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Nasıl çimlendirilir ? İpek çiçeklerini çimlendirmenin basit iki sırrı var. Isı ve Işık. İçine bir ölçü yıkanmış dere kumu karıştırdığınız kaliteli torfu üretim saksılarına doldurun ve iyice sulayın. Sonra tohumları bu toprağın üzerine serpin. Üzerlerini örtmeyin ya da ince elenmiş torftan üzerlerine 1-2 mm geçmeyecek kalınlıkta bir kat torf serin. Tohumlar küçük olduğu için, elenmiş ince kumla karıştırdığınız tohumları bir tuzluk yardımıyla, yemeğe tuz eker gibi de ekebilirsiniz. Bu sayede tohumlar daha homojen bir şekilde toprak yüzeyine yayılacaktır. Toprak ısısı 27 °C geldiğinde tohumlar 10 günde çimlenir. Filizleri seyreltirseniz, kalan filizlerin büyümesi hızlanır, daha sağlıklı büyürler. Çimlenme gerçekleşene dek toprağı nemli tutmayı ihmal etmeyin. Elle alınabilir boya gelip 5-6 yaprak olur olmaz, daha geniş saksılara her kök arası 15 cm kalacak şekilde şaşırtın. Filizler fide olana dek düzenli sulama yapın. Hava sıcaklığına göre, Ekim ayı başına kadar açmaya devam ederler. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumları ektim ama ses seda yok henüz, çeliklerdende pembe olanı gayet iyi, beyaz duraksadı, kırmızının pek keyfi yerinde değil, kışı geçirsinler, bahara nihai yerlerine alırım. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
....
Çoktan beri bu tatlılara kimsecikler uğramamış ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Bunlar da benimkiler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Eceyıldız hanımdan aldığım tohumların iş yerine ektiğim kısmı. Teşekkürler eceyıldız hanım. yükleme hatası dendi yaa yükleyemedim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2015
|
burada konuları inceledikçe çiçekleri bitkileri gördükçe hepsinden ekesim geliyor napacam ben böle geçici birhevesmidir yoksa ektikçe ekcem mi nolcak şimdi |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Alıntı:
Bence bu güzel hastalık ara ara durağanlaşıyor ama tekrar nüksediyor bi tanecik ipek çiçeğim var bu yıl, aynı kökten sarı ve kırmızı açıyor, sadece aksam güneşi alan bir yerde mutlu olmadı, bende tün gün güneş alan yere koydum, deli gibi açıyor şu günlerde... Güneşi seviyor. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Şanstan bende bir kök bile yok Artık tohumdan yetiştirmeyi deneyeceğim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2015
|
Özlem 11 tohum istesem verebilirmisiniz istanbul |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Tek kök bu Sadece sarısı açıktı ben alırken, sarı olarak almıştım aslan oldu ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Bu aslanın tohumlarının zamanını sakın kaçırma, bolca topla ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Kedi tırnaklarım henüz açmaya başlamıışken dallarının dip kısmından incelerek kuruduklarını fark ettim. Konu ile ilgili bilgisi olan çiçek severlerden yardım talep ediyorum. Bir böcekmi neden oluyor **** başka birşey mi ben anlayamadım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yılki ipekçiçeklerim.
Tohumunu bu siteden bir arkadaş gönermişti sağolsun, bende ekip ekip dağıtıyorum fidelerini. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce fide halinde uzun saksıya diktiğim ipeklerim çok güzel açıyorlardı ama ne olduysa birden bire 1-2 fidenin solup dallarının inceldiğini boyunlarını büktüğünü görüyorum çok üzülüyorum acaba çok mu suladım bilmeden nasıl kurtarabilirim ölmüşler midir yardımcı olur musunuz lütfen ![]() ![]() [ATTACH] [/ATTACH] Düzenleyen papatya367 : 10-06-2016 saat 15:16 Neden: fotoğraf yükleme |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
Gördüğünüz gibi pek canlı değiller neden anlamıyorum ilgilenen yok mu acaba |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Kedi tırnakları bol güneş ve suyu severler.Belki balkonunuz yeterli güneş almıyordur.Zor çiçek değildir aslında. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Selma hanım maalesef benimkiler de hepsi boyunlarını büktü ama ben öğrendim nedenini, çok güneş istiyorlarmış ve suyu neredeyse hiç sevmiyorlarmış ben de çok sulamıştım hepsini eşime verdim çalıştığı yere dikmişler orası çok güneş görüyormuş inşallah büyürler. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
İpeklerim
Muhteşem güzellikte açan ipeklerimden seneye daha çok ekeceğim bence yazın açan en güzel çiçeklerden. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Eceyıldız çiçeklerinize maşallah diyorum hepsi harikalar ama belli ki çok güneşli bir yerdeler benim balkonum çok aydınlık ama güneş girmiyor onun için ben de katmerli cam güzeli ektim onlar güneşi pek sevmezlermiş hayırlısı bakalım şimdilik iyiler. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Evet Sevgili papatya, balkon çok güneş görüyor. ipekler fazla su sevmiyor benimde beyaz saksıdaki ipeklerde dipten kopmalar var. İpek sukkulent olduğu için çok çabuk solmuyor çürüyor çürük yeri kuruyor kopuyor ondan sonra fark ediliyor. Parmak kontrolü her zaman ve her bitkide işe yarar parmağınızı toprağa batırın kuru ise sulayın bazen toprak üstten kuru görünüyor buna dikkat etmek lazım. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2016
|
Merhaba hayırlı ramazanlar.Bende yeni üye oldum uzun zamandır takip ediyordum siteyi.Benimde ipek çiçeklerim var ama yaprakları cansız çiçek açıyo.Bahçe toprağınada ektim ama anlıyamadım. |
|
|
|
![]() |
|
|