![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı uçlu saz (Imperata cylindrical)
Kırmızı uçlu saz (Imperata cylindrical) Peyzaj, Bahçe Düzenleme bölümünde tugo'nun bir mesajı ile bu bitkiyi araştırdım. Çok hoş görünüyor. ![]() Fotograf kaynağı İnce, uzun yapraklı bitkidir. Yeşil çıkan yaprakları uçlardan başlayarak kızarır. Kızaran yaprakları nedeniyle süs bitkisi olarak kullanılır. Soğuğa dayanıklıdır (USDA Zone 6a: -23.3 °C ). Yarı gölgeden güneşe kadar her koşulda yaşayabilir. Uzun yaz sıcakları sonrası gri-beyaz çiçek açar. Düzenli sulama, geçirgen toprak ister. Tuttuktan sonra susuzluğa dayanır. İlkbaharda ayırma ile çoğaltılır. Özellikle tropik/ yarı tropik iklimlerde yayılıcı olma ihtimali var, sınırlandırılması tavsiye edilir. ![]() Fotograf kaynağı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel görünüyor. Bahçelere çiçek gibi renk verecek bir bitki. Ek bilgiler: Kışın yaprakları bakır rengine döner, eğer istenmezse toprak seviyesinde kesilebilir, baharda yeniden çıkar. Arada yeşil çıkan yaprak olursa koparmak gerekir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir başka arkadaşımız için 3-4 gün önce baktığımda Tuzla'da yakınımızdaki bir fidanlıkda resimde görülen boy ve kalitede herhalde 15-20 tane kadar vardı. Ben de olmasına rağmen ucuzlamış olduğu için iki adet de kendime aldım. İlgilenirseniz, yardımcı olurum. Yanlış bir bölümde yazışmış olduk galiba. Özür dilerim. Saygılar ![]() Düzenleyen tugo : 02-12-2008 saat 22:19 Neden: fiat kısmı kaldırıldı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
bende isteyebilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn.fikreteren, o tarihte isteyen arkadaşlara alıp göndermişdim ancak şu anda ellerinde yok. Bahara diyorlar. Belki "arıyorum" bölümüne yazarsanız başka arkadaşlarımız yardımcı olabilir. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Merhabalar. Bana Imperata cylindrica ile ilgili acil bilgi lazım sunu şeklinde vs. Bulabilirseniz çok sevinirim. şimdiden ******.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2011
|
merhaba ben imperata bitkisini istanbuldan nereden temin edebilirim ?acaba hatta varsa üç türünü edinmek istiyorum.bilgisi olan varsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|