![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Tespih çiçeğini bilen var mı?
Tespih çiçeği denilen bitkiyi bilen var mı? Tohumları çok sert ve ortası kendiliğinden delik. İpi dizilip tespih yapılıyor. Tohumlar cilalalanmış gibi parlak, zamanla bozulmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Evet Ateş Bey ben biliyorum. O tespih çiçeğinin tohumlarından takılar yapmıştım. Öyle güzel ki cilalanmasına bile gerek yok. Bitkisini hiç görmedim ama tohumlarından bende yok diye biliyorum. Yine de bir bakayım bende birkaç tohum kaldıysa fotoğrafını çekeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bitkisini hiç görmedim ama tohumlarını çok seviyorum. Öyle güzeller ki. Ben tespih tohumlarının ortasındaki ince uzun tohumları çıkarmıştım. Keşke çıkarmasaymışım. Hepsine tek tek bakmak gerek. Belki birkaç tanesinin içini çıkarmaya üşenmişimdir. Çok da kolay çıkıyorlar aslında. Cımbızla bir ucundan tutunca çıkıveriyor. Ve doğal bir boncuk oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili anilozer112, evet ilave cila yapılmadı. Kendinden cilalı. Biraz da flaş patladığı için parlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orada da ağaç mı? çiçek mi? karar verilememiş. Hala kesin olarak bu bitkinin resmini koyan yok. Yoksa yanılıyor muyum? Ben göremedim. Resmi konulan kanaların tohumunun bahsedilen tohum olmadığını düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Teyzem bitkisinden kolyeler ve kendisine tesbih yaptı ama hiç imamesinden bahsetmemişti. Ona bir sormalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Benim fotoğrafladığım tohumdan bahsediyorsunuz değil mi? Keşke bitkisini görebilseydim. Sadece tek yıllık bitki olduğunu biliyorum. Canna denilen bitkinin tohumları siyah ve ortası delik değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bodrum'da, bu tespih ağacı demişlerdi. Tek yıllık bitki? ![]() Kana değil tabii . Onun tohumları hem daha küçük hem de siyah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kananın tohumu siyah ve deliksiz. Bunlar alacalı ve delikli. Bir arkadaşım bitkisini (çiçek-ağaç?) verecek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|