![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Correa reflexa
Correa reflexa Sinonimler: Common Correa , Native Fuchsia . Anavatanı Güney Avustralya . 1800 yılında botanikci Jacques Labillardière tarafından Güey Tasmanya gezisi sırasında keşfedilmiş . Her ne kadar Doğal Fuchsia olarak adlandırılmış da olsa aslında Küpelilerle aynı aileden değil . Mensubu bulduğu aile botanik olarak Rutaceae , yani o bir turunçgil ![]() Benim de iki Correa’ m var bir süredir . Tohumunu , fidesini çok aradım ve kıtalar arası mesafelerden dolayı red cevabı aldım . 3 ay devam eden aramalar sonucunda eBayda dükkanı bulunan bir alman satıcıda bonsaisini buldum . Amacım bonsai değil de bu bitkiyi Türkiyeye alıştırmak olduğu için gelir gelmez bitkileri normal saksıya aldım . İsabetli bir kararmış . Bonsai saksılarında gram toprak bulamadım , sadece örgü haline gelmiş kılcal kökler ![]() Boyları uzadı , Türkiyede sadece 1 yeni çiçek açtılar , ama benim hiç acelem yok ... İki çelik aldım , köklendirici kullanarak cocopeat’ a diktim . 2 aylık bekleme süresinin 1 ayı geçti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|