agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)




Beğeni Düzeni1269Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-11-2008, 22:03   #11
Ağaç Dostu
 
ardabora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2008
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 819
Galeri: 169
6.sayfadaki,100. mesajda tohumların gelişim evrelerinin resimleri var.

Görüldüğü üzere yaklaşık 40-50 minik fideden elimde 10-12 kadar kalmıştı ama büyütüp de toprağa geçirdiklerim hala yaşıyor,büyümeye başladılar,tek dalda2-3 çiçek açtılar.

Bol çiçekli olanlar zaten geçen seneden kalma erişkin fideler. 2007'in mart-nisan aylarında bahçeye ekilmişlerdi ve 2007 kasımında da çok çiçek açmışlardı ama ben bu bahar başında eski fidelerin yerlerini değiştirdiğim ve budama yapmadığım için cılız büyüdüler,bu yılki çiçeklenmeleri de az oldu doğal olarak.

Tohumdan yetiştirdiğim yeni fidelerin de tohumlarını kimden aldım hatırlamıyorum,belirtmiştim daha önce,ah bir hatırlasam..

Asterlerim geçen sene 2-3 köktü,boyları daha kısa,daha katmerliydiler.Aynı asterlerden tohum alıp da bu yıl büyüttüklerim daha renksiz ve daha yalınkat açmıştı.Boyları da fecci uzamıştı.Sanki başka bir çiçek ekmişim gibi...Aynı şey kasımpatılara olur mu bilmiyorum.

Bir de resimlerde görülen top top sarı kasımpatıların rengi,geçen sene portakal rengiydi,bu sene sapsarı açtılar. Eski fidelerin içinde geçen sene olmayan iki renk daha peydah oldu,sanırım birbirlerini etkileyip zevklerine göre renk değiştirdiler. Ya da yerlerini değiştirdiğim için oldu,geçen sene daha kuvvetli,gübreli bir bölümdeydiler,şimdi biraz daha verimsiz,çakıl taşlı bir toprakta ekililer.

Of çok karışık işler bunlar.. Bunları düşünmek istemiyorum,istedikleri renkte açsınlar.Yoldan gelen geçen çiçeklerimi yolmasın,tohum alabileyim yeter..

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025