![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
kelebek çook teşekkür ediyorum, iyi ki varsın diyorum. Ayrıca arkadaş liste davetin için de çoook ama çook teşekkür ettim... Başarabildim mi acabaa?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
|
YeniGine merhaba, bugün kasımpatlarının genel durumunu inceledim ve fotoğrafladım. Kırmızı açan krizantemler her zaman olduğu gibi daha uzun boylanma yaparken, sarı açanlar daha kısa kalmıştı. Fakat tomurcuk oluşturduğunu düşündüğüm tepe kısımlarını yakından incelediğimde tomurcuk oluşumu olmadığını farkettim. ![]() ![]() Budamaya karar vererek makası elime aldım ve yarı yarıya bir budama gerçekleştirdim. Çok daha derin budamak istemedim. Budarken yaprak patladığını gördüğüm noktanın hemen üst kısmından almaya özen gösterdim. ![]() ![]() Bu şekilde hepsine budama uyguladım bitki hem daha çok hava alabilecek bu şekilde hem de kasım ayında daha iri çiçeklenme yapacak diye umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kelebek çalısı; evet izlerken "Ooo bu kadar güzel izah edilir" dedim kendi kendime; çook teşekkür ediyorum.... Ellerinize, emeğinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatılarda bu aylarda (temmuz-ağustos) oluşan tomurcukların koparılması gerekiyor. Bu oluşan tomurcuklar kör tomurcukmuş ve bitkinin gücünü tüketirmiş. Geçenlerde saksıdaki kasımpatılarımdan birinde böyle kör tomurcuk oluşumu vardı. Çimdikleme denilen yöntemle elimle koparıp attım. Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 31-08-2012 saat 08:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Sûz-i Dilârâ evet ben de bugün cimdikleye cimdikleye koparttım hepsini... Maşallah ne kadar da çok tomurcuk vardı üzerinde. Olması gereken zamanda da bu kadar çok olur inşallah. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Güldeste; inşallah Kasım ayında bol çiçekli, sağlıklı kasımpatlarımız olur. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatılarınız gayet sağlıklı gözüküyorlar. Sürekli balkondalar mı? Yaz kış balkonda iseler saksıda kışı atlatabilmeleri için nasıl koruyorsunuz, bakımını nasıl yapıyorsunuz merak ettim. Çok soru sordum galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda kasımpatıyı ilk defa bu yıl yetiştiriyorum. ![]() ![]() Kışın nasıl olacak, saksıda kışı atlatabilecekler mi bu yıl bekleyip birlikte göreceğiz. ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 02-09-2012 saat 19:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba.. Geçen sene aldığım çok güzel çiçekler açtıktan sonra,böceklenen ve bir türlü böcekleri yokedemediğim için kökünden budadığım bir saksı kasımpatım var. Saksıyı karantinaya alıp arada bir sulamış ve ümidi kesmiştim.Aradan haftalar geçti. Sevgili suzi dilaranın bir mesajını dikkate alıp yeniden yeşerebildiklerini okuyunca saksımı kontrol etmiştim ve minicik yaprakları gördüm. Çok sevinip saksıyı değiştirmiş yeni toprağıyla büyümesini izlemeye başlamıştım.. Son halini suzi dilara 'ya tekrar teşekkürlerimle göstermek istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benimkiler sanırım ekimi bekliyorlar açmak için. Tepeleri tomurcuk dolu, açarsa gözümüz gönlümüz bayram edecek gibime geliyor. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
kasımpatı
Teşekkürler arkadaşlar beğendiğinize memnun oldum ![]() sarı ve pembe renkleride var ama onlar henüz tomurcukta,aslında aynı zamanlarda diktim ama bu neden erken açtı bilemiyorum. Neyse nasıl olsa kasıma kadar açacaklar ![]() Yine resimleri paylaşırım,sizinkileri de bekliyor olacağım kolay gelsin cümleten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Aynı düşünceler içindeyim elinize sağlık Sn. Eriklibahçe .... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatlarım açtılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
|
Bu kasımpatım da temmuz ayında tomurcuklanıp, çimdikleyerek tomurcuklarını yok ettiğim kasımpatım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkiler ne güzel açmışlar öyle. Özellikle kırmızı olan harika. Sanki, bordo renkli kadife kumaş gibi bir görüntü vermiş. O dönemde bende tomurcuklarını yolup, derin budama yapmıştım. Budama çok iyi geldi. Gövde kalınlaşıp daha bir sağlam oldu. Üzeri şu anda açmak için bekleyen tomurcuklar ile dolu. Sanırım, bizim buraları henüz sıcak geliyor olmalı ki, daha açmadılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın ayazkentli, aslında İstanbul'da da havalar gayet güzel gidiyor sanırım cinslerine göre de açıyorlar bir tane daha kasımpatım var henüz yeni yeni tomurcuklanmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ teşekkürler; isterseniz yollayabilirim size sarı kasımpatlardan. Sizin kasımpatlarınız da çok güzeller. Düzenleyen YeniGine : 22-10-2012 saat 18:03 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yeni Gine, teklifiniz için teşekkür ederim.. Bu yıl yeni çiçek almıyorum taşınma, tayin durumumuz var netlik kazanmasını bekliyoruz. Taşınırken çiçekler mahvolacağı için çiçek sayısını en az hasarla taşıyabileceğim sınırda tutmaya çalışıyorum. Böyle çok zor oluyor istediğin çiçeğe sahip olamamak ama napalım sabretmek zorundayım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|