![]() |
Mardia
Herkese merhaba,
Arkadaşlar, Mardia badem türünü araştıran var mı? İç Anadolu için Mardia bütün sorunları çözmüş gibi gözküyor. Çok çok geç çiçeklenmesi ve iriliği ile tam aranan çeşit sanki. Bilgisi olan, deneyen var mı? |
Merhaba Hasan Bey,
Merak ettim, badem projeniz gerceklestimi diye. Bende Datca'da yeni badem tarimi projesine basliyorumda... Selamlar, Ferhat |
fidanın tam ismi ney.nette böyle bir çeşit bulamadım
|
arkadaşlar bu sonbahara damlama sulama ve tarla ıslahından sonra 6 dönümlük bir araziye badem bahçesi kuracaz. 2-3 konuda bilgilerinize danışmak istiyorum..
--6 dönüm bir araziye çeşit olarak bertina sayı olarak 350 fidan düşünüyoruz. -- sulama sıkıntısı yok toprak güçlü kısmen su tutan. - kısıtlı imkanlarla biraz sık dikim olacak biliyoruz fakat bu sayı olmazsa olmazımız. hesabımıza göre 4x4.5 **** 6x3 dikim aralıkları bu sayıya denk geliyor. 6x3 enine toprak işlemede zorluk cıkaracak fakat dikine geniş bir alan olacak. bertinada yayvan gelişen bir cins çatı oluşumu 1 mtetre üstünden ve budamada dik gelişen bir form aldırcaz. sizin tavsiye ve önerilerinizi almak istiyorum. **fidan sayımı düşürmeden** toprak işleme bakım açısından 4x4,5 mi yoksa 6x3 dikim daha uygun. (önerilerinizle beraber) |
Alıntı:
8.75 kabuklu fiyatmı iç olarakmı sattınız.. |
arkadaşlar bademlerimdeki meyve gözlerini kuşlar yiyor bunlara nasıl çözüm bulabilirim. ilaç falan var mı acaba
|
1 ay önce kumun içine 1400 tane badem çekirdeği ektim ama daha hiç çimlenme emaresi yoktur. daha zamanı var mı çimlenme için ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta resmini çektiğim acı badem ağacı. Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama az tüketilmek kaydı ile acı bademin sağlık için çok faydalı olduğu belirtiliyor. Küçük çocuklara toksik etkisi olduğu için çocukları kayısı çekirdeği gibi acı bademden de uzak tutmakta fayda varmış.
|
Alıntı:
|
1 yaşına gelince aşı yaptırmanız gerekiyor şuan dal kesmenize gerek yok
|
Alıntı:
teşekkürler sağolun verdiğiniz bilgi için. Aşılamanın da nasıl yapılacağını öğrenmem lazım demek:) |
BADEM İLAÇLAMASI YENİ
1--Pembe tomurcuk dönemi Çiçekler patlamadan patlamak üzereyken kullanılacak ilaç ---Bakıroksiclorür WP 100lt suya 1000 gram atılacak (Bordo bulamacı) 2---Çiçekler açınca monilya için, --Luna 100 lt suya 30gram 3--- bademler arpa büyüklüğünde olursa, --luna 100 Lt suya 30gram ilave olarak --karate böcek ilacı 100lt suya 25 gram Bunu karate ilaç ve yaprak gübre(azot,potasyum,fosfor)ile 15 gün arayla tekrarlanacak 4--- Hasat sonrası Çinko+Bor beraber ikisinide ihtiva eder bir yaprak gübresi 5---fidan dip kurdu olursa ---Colipso 6---Sonbaharda Koruyucu olarak ---Bakıroksiclorür 100Lt suya 2500 Gram Eksik veya unutulan uygulamaları yazacağım. |
Alıntı:
|
arkadaşlar doguda badem fidan satışı yapan bi arkadaş arıyorum. veya tavsiyede bulunacak bir arkadaş. yaklaşık 300-350 tane özellikle yazıyorum BERTİNA arıyorum.
doguda genelde bertina fidan uretimi-temini bertinayı bilmemekten tercih edilmiyor. ricam elazıgdayım yakın cevreden en yakın bu fidana ulaşabilecegim fidancı veya telefon verebilirmisiniz. telefonum 05056706745 |
Mersin Mut'taki Kemal Cüce Tarıma bir sorun. Belki vardır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır bir bahçe kurma istegindeyim. Halen yapamadım. Deneyimlerini vakit ayırarak buraya aktaran herkese selam ediyorum. Kararlarınız isabetli, yaptıklarınız bereketli olsun İnşaallah. Kolay gelsin. |
Şubat ayında ekdiğim çekirdeklerden çıkan badem fidanları
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
syn. cinar bademleri cimlendirdiginiz fide posetlerinin olculerini biliyormusunuz. sasirtma yapmayip fidan haline geldikten sonrada bu posetlerdemi bekleteceksiniz.. fide posetlerinin olculerini biliyorsaniz yazabilirmisiniz.. bende 310 adet elma cekirdegini cimlendirip sasirtma ile uygun olcude fide posetine taşıyıp 1 yasinda nasi armudu asilamayi dusunuyorum. bu tip bir islev icin uygun fide poseti neyse onu siparis vereyim diyorum.. resimlerden kullandiginiz fide posetinin ebati bana yeterli gibi gorunuyor. ben 13x27 cm dusunuyorum fakat sizinki kac acaba..? |
bebeto benim yaptığım 20 x 30 cm poşetler. aşı yapılacak boya gelene kadar poşetlerin içinde bekletecem. çapı 0.5 olunca aşı yapılabiliyormuş tahminim seneye aşı yapılacak hale gelir. aşıdan sonra yerlerine dikecem. ferragnes cinsi aşı yapacağım.
|
Alıntı:
ben bodur meyve fidani uretecegim icin sanirim 15-28cm yeterli diye dusunuyorum. kilosunu 8 tl 65 adetten siparis verecem. siz kaca aldiniz ve adeditiniz kacti.. |
bende nasip olursa kasim gibi 6 donumluk arazime 300-350 adet bertina badem dikmeyi dusunuyorum. suan fidan temin arastirmasi yapiyorum.. dusuncem tel orgulere bodur oldugy icin nasi armuduyla bahceyi cevirmek. bu nedenle hesapli olsun diye naşi leri kendim urwteyim dedim..
gecen yillar ufak tefek badem cekirdegi cimlendirme denemelerim oldu basarisizlikla sonuclandi. birde badem coguru uretebilsem dahi bertina asi kalemi bulamam diye vazgectim.. en iyisi hazir fidan almak.. |
Alıntı:
|
6X3 VEYA 4.5x4 (350 ağaç) düşünüyorum. biraz sık olucak . enine dip sürmelerini ot ilacıyla halledip dikine sürecem. olmasa 5x4 dönüme 50 ağaç 300 tane sıkıntı olursa bunada dönebilirim.. mersin bölgesinde 5x4 dikim oldugunu biliyorum. kenarlara tel örgülerede naşi düşünüyorum. damlama sulamaları yeraltında vericem.
badem çekirdekleri çimlendirirken ne gibi durumlara dikkat ettiniz.? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025