![]() |
Tavşanları kaçırmak (tiksindirici) için 1lt suya 150 gr Pomarsol Forte isimli ilaçtan hazırlayacağınız solüsyonu ağaçlarınızın gövdesine sürerek kullanabilirsiniz.
Ev yapımı ilaçlar başlığına bakarsanız burada bir çok bit ilacı tarifi mevcut. Organik ilaç olaraksa Neem Azal' ı kullanabilirsiniz. |
Mine hanım,
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. |
Herkese selamlar uzun süredir mersinde badem yetiştiriciliği konusunda bilgi edinmeye çalışıyoruz, İnternetten ve şahıslardan edindiğim badem verimi yani ağaç başına yıllık badem miktarı ile ilgili bilgiler konusunda çok çeşitli çelişkiler bulunuyor. Sitemizde bu konuda bir veya iki üye tarafından farklı veriler sunulmuş, sitede bulunan bu konuda uzman arkadaşlardan nonpariel ve feragnnes türlerinin yıllık bazda kabuklu veya iç meyve olarak kg bazında verimleri konusunda bizleri bilgilendirmesi istiyoruz. Saygılar... :confused:
|
selam arkadaşlar 10 dönüm bir badem dikicem, gerçekten çok karli bir meyve badem fakat ben sizlerden birşey öğrenmek istiyorum. benim badem dikeceğim köyde şu an sert kabuklu bademin kilosunu 2 milyondan alıyorlar. köylü bademin para ettğini bile bilmiyor, gelip alanlar neden bu parayı veriyor madem kabuklu bademin kilosu 6 ytl daha fazla bir fiyat veren biliyorsanız 2 ton gibi bir badem çıkar köyden değerlendirmiş olurum köylüde malını daha iyiye satmiş olur. varmı tanıdığınız arkadaşlar
|
ismail bey merhaba. ben adem çanakkale den , bu foruma yeni katılıyorum tüm badem yetiştiricilerini kutluyorum. bende badem dikmeye karar verenlerdenim. 10 dönüm bir arazim var. benim size bir sorum olucak. hani eskiden dedelerimiz badem dikmiş sert kabuklu bademleden. bazen taşın bile kırmakta zorlandığı.ben onlardan dikemeyeceğim ****** ama bu dikili olanlardan köylüler çok az para kazanıyor. şu an köyden 3 ton badem çıkar gelen toptancılar bu bademi şu an kilosunu 1.5 ytlden alıyorlar. bende bu verilen ücreti yeterli bulmuyorum ben tüm köylü adına yazıyorum. daha ii bir fiyata verebileceğimiz bir arkadaş tanıyormusunuz. bildiğim kadarı ile kabuklu badem 5 ytl civarında yanılıyormuyum teşekkürler
|
Merhaba
Uzun süredir badem yetiştiriciliği ile ilgili siteleri geziyorum. Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde badem dikmeyi düşünüyorum. Henüz bu konuda broşür dışında yazı ve kitap okumadım. Ancak kafamda ilgili yazıları okudukça bazı sorular oluştu. 1) İzmirde Ege Üniversitesinde selekte edilmiş çeşitler olmasına rağmen her yerde yabancı çeşitlerin ( Nonpareil , teksas, Ferragnes, Ferraduel ) ismi geçiyor. Ege bölgesi bademin en çok yetiştirildiği yer. Aslında yerli çeşitlerde (Nurlu, Akbadem, Dokuzoğuz-II (120-1), ), Gülcan II (300-1), 48-2, 48-3, 48-4, 48-5, 101-9, 101-13) var ve selekte edilmiş.Ama bu çeşitlerin hangi bölgelere uyum sağladığı ve hangi bölgeler için ekonomik olduğu konularında hiç bilgi yok. Neden yerli çeşitlerle kimse ilgilenmiyor? Fidan pazarlayanlarda da hep bu yabancı çeşitlere yönelim var. Neden? 2) Bir çok meyvede soğuklama ihtiyacından bahsediliyor ama badem de bununla ilgili bir şey yazılmıyor. Sadece çiçeklenme ile ilgili tarihler ve araştırmalar var. Bademin soğuklama ihtiyacı var mıdır? Çeşitlere göre değişir mi? 3) İklim özellikleri olarak mandalina ve zeytin yetişen bir yer ilçemiz. Don tarihleri olarak son 2006 kışında 16 martta daha önceki yılda 10 martta don görülmüş. İklim olarak ayrıntılı bilgiyi nereden alabiliriz? Ekonomik olarak bölgemiz müsaitmidir? 4) Burhaniyenin komşu ilçesinde Havran'a İsmail bey badem dikimi ile ilgili davet edilmiş. Aynı iklimde olan ilçemizde hangi çeşitleri tavsiye edersiniz? 5) Cevize göre kıyaslanırsa bölge şartları açısından hangisi tercih edilebilir? 6) Yetişmiş ağaçlarda çeşit değiştirme yapılabilirmi bu konuda bilgi verirmisiniz? Bu konuda bilgi verecek arkadaşlara ve uzmanlara şimdiden teşekkürler. |
Ben badem fıdanına kiraz aşıladım ve tuttu acaba gövde kalınlıkları uyum sağlar mı ilerde...
|
sevgili arkadaşlar ben ankara da 5 dönüm arazide nonpariel badem yetiştirmek istiyorum
|
toprak biraz killi fakat suyumuz var nereden temin edeceğimi bilmiyorum badem fidanlarını
bana yardımcı olursanız sevinirim |
Alıntı:
Ayrıca hanımların mutfakta yemek pişirirken kullandıkları aliminyum folyolardan da faydalanabilirsiniz.Fidanın dalına bağlanacak folyolar, parlayarak ve rüzgarla hareket ederek tavşanları ürküteceklerdir. aynı yöntem kuşlar için de denenebilir |
Alıntı:
Birçok çesit var.(elle kirilabilen,erkenci,orta geç,geççi) Ayrıca Kooperatif olduğu için hem ucuz (4.ytl)hem de ne aldiğini bileceksin çunku sertifikali.Malum dikip emek verdikten 5 sene sonra aldigin fidanın başka bir cins olduğunu ögrenmek hoş degildir. Dikkatli olun Asağıdaki telefonlardan Kooperatife ulaşabilirsin Koop.Bsk.:Celal Kocaman 0535 218 07 63 Selamlar. Oğuz Karsan 0536 558 05 05 |
merhabalar,
iki sorum olacak. konuya şöyle bir göz attım ancak oldukça bilimsel ve geniş çapta çalışmalar var badem yetiştirciliği konusunda. ilk sorum şu ki; sonbaharda küçük plastik bir kaba badem ekmiştim ve yetişmesi için doğru mevsimmidir bilemiyorum ama bu günlerde öyle güzel filizlenmişki, 3 - 4cm boylarında ve oldukça sağlıklı görünüyor, zira ışıl ışıl ve güçlü. şu anda bahçede ve başına gelebilecek tavuk ve kuş saldırılarından endişeliyim. bilirsiniz tavuklar taze filizlere bayılırlar :) acaba yerini değiştirsem bir sorun olurmu? balkona veya uygun bir odaya alsam mesela? ikinci sorum ise; fidanı bahçeye dikmem için ne kadar daha büyümesi gerek ve uygun dönem nedir? şimdiden teşekkür ediyorum. |
Alıntı:
|
badem çeşitleri hakkında bilgi edinmek istiyorum. Özellikle halk arasında diş bademi denen kırılması çok kolay olan cinsin ismini bilen arkadaşım varsa ve bilgisini paylaşırsa sevinirim.
|
Merhabalar. Nonpareil cinsi badem tozlamasında texsas ve carmel kullanılması uygun ancak carmel fidanı bulamadım acaba bilen varmı. Anaçlar içinde kök kurduna en dayanıklı olanı hakkında bilgi edinmek istiyorum. GN22 anacını kullanan varmı bu anaç nematod a karşı dayanıklımıdır. Bilgilerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim.
|
badem yetiştiriciliği
Merhaba arkadaşlar çekirdekten badem yetiştiriciliği hakkında deneyimi olan var mı acaba? bu konuda bilgilerinizi paylaşmak isterim
|
Sn. İsmail Tosun'un iletisim bilgilerini almak mümkün olabilir mi ?
Kitabını talep etmek ve bilgi almak için kendisine ulasmaya calısıyorum fakat buradaki bilgiler eksik gibi. |
çekirdekten badem ektim..
dört ayrı yerde deneme yaptım.. birisinim topragı sulama sonrası çok sertleşen topraktı..burada bademler topraktan çıkamadı... ikincisi bakımı çok haftada sulanan çimler arasında boyları 1 yıl sonunda 60 ila 75 santim oldu..hızlı büyüme sonunda sonbaharda sulama devam ettiği için..sertleşme olgunlaşma kabuklarda olmadı..25 adetini sökürek tenekelere aktarıp tüplü yapayım dedim..kışın soğuğunu geçiremediler..ertesi baharda çok az yeşil kalan oldu..ikinci baharda ise hiç kalmadı.. üçüncüsü ise sulanan ama ara ara sulama yapalan..üçüncü baharda 60-70 cm oldu boyu dördüncüsü ise yaz boyu 3 kez sulanabilen yerdeki denemen..digerlerine göre cılız ve küçük olmasına rağmen elinde deneme sonucunda üçüncüler ve dördüncüler kaldı.. ilk yıl baharında çıkmayanların bir sonraki yılda çıkdığına sahit oldum.. ekilen yer kış mevsimi..su durumu ve toprak durumuna göre farklılıklar gözlemledim..sulak yerdeki yarı kurak yere göre farklı farklı özellikler göstermektedir.. |
Sayın Ceviz üreticilerİ Ceviz Bahçesi Olanlar Haziran Ayın 15-25 Arasında Cevizlere %1.5 Lik Bordobulamaci Verin (su Ilave Ederek) Cevizlerdeki Kara Leke Için,
Bilgi Için 05055450077 De Bilgi Alabilirsiniz. |
Minik Yabani Badem
3 Eklenti(ler)
Aşağıdaki fotoğrafları Afyonkarahisar merkezde Taşlıdere denilen kayalık bir mevkide çektim. Bu yabani badem bir kaya yarığında çıkmış ve iki tane de meyve vermiş. Boyu 20 cm kadar. Etrafta bu yabani bademlerden çokça var. Boyları en fazla iki metre kadar. Son fotoğraf boyu büyük bir örnek.
|
Alıntı:
|
10 DEKAR ARAZİM VAR vebadem yetiştirmek istiyorum ama hiç bilgim bu konuda yardımcı olursanız veya yardım alabilecegim bir yere yahut kişiye yönlendirirseniz sevinirim
ayrıca devlet deslekmesi alabiliyormuyum koşulları nelerdir..şimdiden teşekkür ederim saygılar |
hasan bey nasılsınız ...
bende badem yetiştiriciliği ile ilgilenmek istiyorum konya/hadim de 20 dekar arazim var am a bu don korkusu var içimde eger araştırmalarınızdan benide bilgilendirirseniz çok sevinirim yeni başlayan birisiyim şimdiden teşekkür ederim isterseniz e-mail ilede notlarınız varsa alabilirim adresim a-k-1907@hotmail.com |
Badem hakkında bilgi veren arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum, Antalya/ kaş'ta 50 dekar badem ekmeyi düşünüyoruz,
Bugünden itibaren araştırmaya başladım, Henüz forumda yazılanları okumadım, İyice okuyup aklıma takılan soruları deneyimli arkadaşlarla paylaşmayı düşünüyorum... Şimdiden deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşdığınız için Teşekkürü bir borçbilirim...:) Saygılarımla... envor :) |
Arkadaşlar, aşılı badem tesisi kuran varmı? Veyahutta şöyle söylüyeyim, gelip görebileceğim, badem bahçesi olan varmı?
|
İlkbahar donlarının olduğu yerler badem tarımı yapmak için uygun değildir. Çünkü ilk çiçek açan sert çekirdekli, bademdir. Çoğunlukla bademler kendiliğinden, sincap, karga gibi hayvanların yardımıyla doğada çimlenir ve kapama badem bahçelerine çok az rastlanır. Nedeni de bu donlardır. Bademde aşı olmadan da ağaçlar iyi gelişebilir ve (don vurmazsa) meyveye yatarlar. Bir fidancı olarak ben cesaret edemem badem yetiştirmeye. :D Kitaptan araştırmak isterseniz bir adres vermek istiyorum.
Ilıman İklim Meyveleri III- Sert Kabuklu Meyveler |
Link için teşekkürler sn. Filiz; Bizim badem tesisi kuracağımız yer, hemen hemen deniz seviyesinde bir yer, Patara antikkent yol kavşağında, geç İlkbahar donları yaşanmamakta, bu yıl belki dikmeyiz, ama önümüzdeki yıl, merak eden herkesin gelip göreceği bir bahçe olacağından şüpheniz olmasın.:p;)
|
Alıntı:
|
Sayın aspava. Badem yetiştiriciliği ile forumdaki başlıklardan çok bilgi edinebilirsiniz.Bende ilgileniyorum yetiştiricilik ile ancak arazi ile ilgili problemlerim var. Hazineden yer kiralamak ile ilgili girişimlerde bulunmak istiyorum. Geçirdiğiniz evreleri eğer yazabilirseniz çok memnun olacağım. Teşekkür ederim. Saygılar.
|
Bertina badem fidanı
Türkiyede henüz çok bilinmeyen bi bademdir.Ama özellikleri itibari ile ferragnes,ferradüel,teksas,nonperyal gibi bademlerden daha üstün özelliklere sahiptir.En önemi özelliği tozlayıcı istememesi ve geç çiçek açmasıdır.Badem fidanı dikmek isteyenlerin çeşit olarak bu cinside dikmelerini tavsiye ederim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025