![]() |
Alıntı:
Resimdekilerin çeşidi ferraduel sanırım. Bahçede ferraduel,ferragnes,teksas,nonperial,mevcut. |
2 Eklenti(ler)
Bahçede dal kanseri tespit ettim,bununla nasıl bir mücadele yapabilirim ? ya da nasıl bir ilaçlama yapmalıyım ? Bilgisi olan varsa sevinirim..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Badem Ağaçı paylaşım
merhabalar ....
Benimde Eskişehir"de 30 dönüm üzerine 500 ağaçım var(teksas.nonperial-feradual ,feragnes) ve bu yıl 5 .yıl geçem yıl bir talihsizlik yaşayarak yapmış olduğum bir ilaç sonrası tüm meyvalar döküldü ve hiç ürün alamadım insallah bu yıl ilk ürünü alaçağız. Benim de badem konusunda halen cok bilgi eksikliğim var buradan paylaşımda bulunarak azaltabiliriz umarım.CemilAhmet Bey gibi insallah şubat sonu tarlaya gidip budama yapacagım yetişebilirsem en son gittiğimde ağaçlar henüz uyanmamıştı tabi bordo bulamacının etkisiyle,Fakat havalar böyle giderse kesin çiçek açar vede Mart sonu geç dona yakalanırsam eyvah..... Geçen yıl triofer bitki antifirizi diye bir organik ilaç kullandım Açaçlar tam uyanmak üzereydi ki ağaçları hem 20 gün gibi bir süre geçiktirdi ve açayip bir çiçek tutumu sagladı.****** daha sonra hastalıklar için herkezin yapmış olduğu gibi meyva tutumundan sonra POWER FORTE 80 WP adlı ilacı yaptım ve bir hafta içinde bademlerin hepsi döküldü;sebebini bir türlü bulamadım. Bu yıl hiç bir ilaç yapmayı düşünmüyorum bordo bulamacından başka .Kışa girmeden bordo bulamacı yaptım birde yetişe bilirsen ağaçlar uyanmadan budayıp tekrar borda bulamacı atacağim bakalım bu yıl nasıl olacak. Formullone ve cemilahmet Bey"le bilgi paylaşımı yapmak işterim.Eğer sizde ister iseniz telefon numaranızı özelden yollarsanız konuşabiliriz.Tabi forum üzerinden de bilgi paylaşımına devam...Bilgi Paylaşıdıkca Güzel En kısa sürede bende ağaçların resmini yollarım |
nonperial teksas ve ne plus var 43 dönüm ... daha çok başındayım yolun... ne plus açalı çok oldu diğer çiçekler de hep açtı burada sizlerde nasıl
|
arkadaşlar merhaba,
konu yeri pek uygun değil sanırım ama yine de sormak istiyorum.. arkadaşım bana kabuklu badem getirdi yani topladığı gibi getirmiş :) ama bunların kabukları çok sert, ceviz kırıcıyla kırsam parçalanıyor, çekiçle vursam dağılıyor. Çok zor ayrıştırmak, siz nasıl yapıyorsunuz diye sorsam :) |
eger kabuksa ılık suda beklet bikaç saat sonra rahatça soyarsın
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Badem damlama sulama
ARkadaşlar merhaba ..
Damlama sulama kuran varmı bahçesine ve ağaç başı kaç litre olarak sulama yapılıyor hangi süre içinde bana bilgi verebilecek olan varmı acaba.. Kolay gelsin |
Alıntı:
benim damlama geçen yıl kuruldu.15 günde bir defa her sulamada ağaç başına 48 lt vermiştim.bu yıl herhafta sulamayı ve saatte 48 lt vermeyi düşünüyorum.kolay gelsin. |
damlama sulama
Merhaba cemil Bey.
Damlamayı hazır memeli 20cm lik boru ile yapmayı düşünüyorum.Sizin ki nasıl acaba her ağacın altına ayrı hatmı aldınız ve boru capları nedir . |
yanılıyorsam diğer arkadaşlar düzeltsin ama ağaç yaşı ile damlama miktarı değişmez mi ? 2 yaşında ki ağaçla 10 yaşındaki farklıdır.ben damla sulamada 20 lik boru kullandım saatte 10 litre veriyor.ana hat 3-4 inch..ana hat dışında gerisi toprak üstünde.
|
Alıntı:
|
Doğru değişiyor fakat bir düz boru çekip üzerine meme takılan var birde belli aralıklarla hazır olarak memeli borulardan tek bir hat cek mek var.Sizce hangisi
|
Alıntı:
2o mm lik kendinden delikli; **** kör boru dedikleri borulardan tek hat üzerinde yapabilirsin.her ağaç altına 40 ar cm aralıklarla 3 er delik atabilirsin.her deliğe 4 lt/saat akan memelerden takabilirsin.kolay gelsin. |
Vermiş olduğunuz bilgiler için cok tesekkürler Ahmet Bey çok yardımcı oldunuz....
|
badem
5 Eklenti(ler)
arkadaşlar ağaçların budama şekli nasıl olmuş fikri olan var mı?
|
Sayın obahar,budama şekilleri fena değil ancak geçtiğimiz yıllarda budamayı doğru yapmadığınız için,ağaçların gövdeleri çıplak kalmış ve meyve gözü oluşumu olmamış malesef.
Bazı dalları içe doğru bırakmışsınız gibi görünüyor. Keşke dışa bakan gözden kesseydiniz. Ayrıca badem ağaçlarında yıllık sürgünler 60-70 cm üzerinde ise geriye doğru 3/1 oranında kısaltma yapılır ve meyve buketi oluşumu teşvik edilir diye biliyorum. |
sayın formullaone haklısınız daha önceki budamaları ben yapmamıştım. ben bu sene budama yaptım ve olabilecek en iyi şekil buydu sanırım
|
Alıntı:
İçeriye doğru büyüyen bütün dalları kesiniz. aynı şekilde kenara büyüyen dallarda bir iki tane güçlü dal bırakıp diğer zayıf dalları kesiniz. Böylelikle ağacın içi güneş ve rüzgar alabilir. Badem, don tehlikesi yoksa her zaman budanılabilir. Ama ağaç uyanmadan budanması çok daha sağlıklıdır. |
arkadaşlar kitap diyor ki lider modifiye...ama goble öneren de var...inanın çok sıkıntılı bu işin doğrusu nedir allah aşkına lütfen deneyimli arkadaşlar şu işe el atın bizi aydınlatın
|
Alıntı:
Biz ağaçlara yardımcı olursak,zaten onlar nasıl şekil almak istediklerini bizlere gösteriyorlar. |
Elinizde bulunuyorsa badem tohumu gönderebilir misiniz?
Neden fide değil de tohum derseniz susuz bölgelerde çekirdekten çıkma oranı daha yüksekmiş. Yardımcı olursanız sevinirim. |
Alıntı:
Siteye yaklaşık 1 sene önce kayıt oldum ama aktif olamıyordum daha yeni mesaj atıyorum, site harika ama biraz bazı bölümler karmaşık ya da bana öyle geliyor. Ben şu an üniversite öğrencisiyim, bahçemiz filan var, babam 3-4 sene önce vefat etti bahçe elimize kaldı, bazı özel işlemler var ama bahçe için yapılabilecek maddiyata vurmayacak şeyleri yapmak istiyorum. Sulamada ne yazıkki bir sıkıntı bahçemizde ceviz, elma, zerdali, badem, armut, erik(güz, sarı, can) ağaçları var. zamanında 4-5 sene öncesinde kadar babam söyler biz yapardık ama yapılandırması bize kaldı budanmalar falandır filandır internetten yeni yeni öğreniyorum bu sene cevizlere, bademe(badem geç oldu :() el attım. Meyveleri de budayacağım, budama hakkında internetteki bilgilerden ve videolardan faydalandım, dayım biliyor-bilmiyor ama biliyor az çok yardım etti ceviz kısmına. Zamanında babamın ağaçlara kıymadığını gördüm... Plansız sadece bahçem olsun amacıyla bir çok ağaç dikmiş sadece çalışmış bilmeden sulamış vs. emek vermiş bir şekilde. Ağaçlar hiç yeteri budanmamış zaten 4-5 senede benim el attığımda işde çıkmazdı o da etki etti. Cevizler desem 2 kış önce şiddetli bir soğuk oldu. O soğuk cevizleri hasta etti yavaş yavaş gidiyorlar özden kuruyorlar... Daha yazılacak çok şey var... Ama kabataslak yazdım, karışık anlatım yaptıysam özür dilerim. Yaşadığım yer İç Anadolu-Kırşehir. Cevap verip beni gören olursa sevinirim. Bu bölüm aktif değilse en azında bulunmam gereken yer hakkında uyarı yaparsanızda sevinirim. |
Bölümü kıtlığa uğrattık iyi mi :( yarın umarım bir mesaj görürüm :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Senin ağaçlara gelirsek: Şekerpare ayrı mı bilmiyorum ama çekirdeği tatlı ve meyveside olgun olduğunda çok güzel oluyor. Kayısıya yapılır belki. Diğer yandan elmalara da çevreden iyi elmaların aşısı bulunup birşeyler yapılabilir. İşin ehli kişileri bulursan hoş olur, 2-3 hatta meyvelik halde ise 1-2 sene de; aşı tutarsa meyvede alırsın. Elma zaten iyi aşı tutar; tutarsa ilerisi var kayısı ya dair bilgim yok aşılı ağaç olmadığı için. Birtek işte iyi ürün verip az dayanan aşı vişne üzerine kiraz; o da aşının aşırı büyüyüp alt gövdenin küçük kalmasıyla birlikte aşının öz aldığı yerin kopması sonucu aşının yavaş yavaş- dal dal kurumaya başlaması galiba. Badem bende iyi bir türü var ama gönderme imkanım yok işte azda zaten bu sene çıksa da birşeyler yapabilsek ağaçlar uyanmış iyice badem, bu sene soğuk alır büyük ihtimal, kendimde ekemedim zaten öyle çiftçilik filan alakam yok ama bakmak gerekiyor diye düşünüyorum evlatlık kaldı sayılır sonuçta bakarsan hayırlı evlat bakmazsan hayırsız evlat olup çıkarlar sonrada yuvadan kopup odun-çirpi oluverirler. |
5 Eklenti(ler)
Bademler birbirleriyle yarış içindeler. Hepsi çiçek açma derdinde :) Arılar da polen peşinde :)
|
1 Eklenti(ler)
Teksas çeşidi :)
|
1 Eklenti(ler)
Ferraduel çeşidi.
|
5 Eklenti(ler)
Arılar yaşadı :))
|
maşaallah
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025