![]() |
Alıntı:
|
Meteoroloji haklı çıktı.Metre kareye 2,7 kg yağış düştü. BU miktar benim gübrelerin toprakta erimesi için yeterli sanırım.Yaşasın Meteoroloji.
|
Merhaba arkadaşlar. Geçen yıl tüplere 50-60 kadar badem çekirdeği ektim, 40-50 kadarı büyüdü. Şimdi 1 yaşındalar ve köyde ki bahçeme diktim. Bu badem çekirdeklerini, çarşı da yol kenarın da, çuvallar da tohumluk badem, ceviz v.s. satan bir satıcı dan aldım ama cinsi hakkında onunda pek bir bilgisi yok.Cinsini sorduğum da ise bana bildiğimiz badem işte dedi :):). Ya bunların cinsi oluyormuş teksas, nonpariel gibi, hangisi bu deyince;Teksas diyerek salladı :). Bu fidanların cinsini bilmediğim için normal olarak, tozlayıcılarını da bilmiyorum .Acaba bu fidanlardan verim alabilirmiyim ve bu fidanlara aşı gerikiyormu? İleri de büyüyünce bunlar dan aynı meyveyi (diş bademi) alabilecek miyim? Ayrıca diş bademi konya şartlarında oluyormu? Oluyor ise hangi cinsleri dikmeliyim?
|
Alıntı:
|
Banada bir fidancı elmanın cinsini sorunca " kırmızı elma " demişti.Çinsi hakkında edinebildiğim tek bilgi kırmızı olduğu
|
Her gun sıteye girip bakıyorum ama hala sorularıma cevap bulamadım.
|
Sayın Kaanka kesin olarak söyleyemeyeceğim için cevap vermek istemedim.Ama malesef aynı çeşitleri elde edemeyeceksiniz.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar, bir konuda bilgi almak istiyorum, konu şu: bu ayın ilk haftasında SS Bademli Fidanlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Ödemiş, İzmir'den 500 adet "sertifikalı" tüplü Ferranges badem fidanı satın aldım. Fidanların toprağa geçirileceği uygun günleri beklerken, bugüne kadar geçen zaman içinde, tüplü fidanlardan 227 adedinin çiçeklendiğini gördüm. Ferranges'in seçilme amacı geç çiçek açmasıdır, Mart içinde. Geri kalan 273 fidanda ise uyanma ancak başlıyor gibi.
Öğrenmek istediğim sorunun cevabı, acaba Ferranges dahi, çok ılık geçen bir kış döneminde erken çiçek açabilir mi? Bu durumda neden hepsi açmadı? Sertifikayı veren Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü'ne baş vurmadan önce değerli katkılarınızı bekliyor ve yönledirmenizi diliyorum. Oktay Mutaf |
Acı badem fiyatı ve alımı hakkında bilgisi olan varmı? Acı bademi nereye satabiliriz.YAklaşık kg fiyatı nekadar. Bu arada İlk kez araziden harcamamın dışında elime para geçti. Toprak analiz ve mazot parası.Güzel bir duygu emeğin karşılığı olarak.
|
Anlaşılan acı badem alım satımı hakkında fikri olan yok.
|
Badem Çiçeği
5 Eklenti(ler)
Hafta sonu çektiğim badem ağacımın fotoğrafları...
Eklenti 127988 Eklenti 127989 Eklenti 127990 Eklenti 127991 Eklenti 127992 |
Sayın Samsunlu55; Çok hoş bir duygu olsa gerek.Çünkü heyecanla büyümelerini bekliyorum. Bizde ağaçların böyle büyüyüp çiçek açtığını görebilecekmiyiz aceba.Bu arada yoğunluk başladı bugün bahçeye (tarla şimdilik) kaz ayağı ile sürüme başladım. Ağaçlara ne bulduysam veriyorum topragın kötü olduğu yerdeki fidanlara Leonardit verdim. Daha ahır gübresi vereceğim. Fenni gübreyi verdim.Durmak yok yola devam. Bu Acı bademle ilgili yazı ile kimse ilgilenmemiş. Kimseden cevap gelmedi tanıdık kişilere sorduğumda ilaç firmaları alıyorlar diyor herkez, kim kaça alıyor cevabı yok ama.
|
sayın samsunlu ağaçlar çok güzel gerçekten. tebrik ederim ağız tadıyla yemek nasip olsun.
bu arada bahçesinde uyanmamış badem ağacı olan arkadaşlar aşı kalemi temini konusunda yardımcı olabilirlermi acaba. aşılanmayı bekleyen 25 kadar bademim var. özellikle ferragnes ferraduel nonpareil teksas tuano vs çeşitler. |
Sn. Samsunlu55,
Ağaçlar çiçeklenince insanın içi açılıyor ******. Ancak dikkat ettim bahçe çok otlu, sonbaharda biraz temizlenmiş olsa daha iyi olmaz mıydı? |
Arkadaşlar herkeze selam olsun aranıza yeni katıldım kayseride badem yetiştiriçiliği ile ilgileniyorum ,üyeniz Avanos dan cesaret aldım umarım benimde bir gün kapama bahçem olur
|
Arkadaşlar gerçekten ağacı o şekilde görmek insana çok iyi geliyor, herkeze nasip olmasını dilerim.
Alıntı:
|
Bende bugün bazik topraklar için linyit kömür tozu serpmenin toprak yapısını düzenlediğini öğrendim bir romork linyit kömür tozu arayışına girdim. :)
|
Sn. acemi_caylak, ben bahçedeki otları kesip yeşil gübre olarak yerde çürütüyorum. [/QUOTE]
Bu çok güzle bir uygulama bence. Keşke bizim topraklarda da aynı oranda ot olsa ve yeşil gübre olarak faydalanabilsek. Bu arada otların üzerine EMA spreyleyerek toprağa karıştırmanın çok daha avantajlı olduğu söyleniyor. |
Alıntı:
Bu arada otların üzerine EMA spreyleyerek toprağa karıştırmanın çok daha avantajlı olduğu söyleniyor.Denemek lazım bence. |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Üsteki resimdeki tarla şeftalilik ve burda biçilmiş olarak görülen otlar beyaz üçgül, tarlanın çevresi ve üst taraflarındaki otlar ise kartal eğreltisi. (Üstteki sürülü tarla ceviz ekilmesi planlanan yer.) Aşağıda görülen otlar ise yaban yulafı ağırlıkta. 1. resimde badem sağda 2.de ise gövdesi sol tarafta görünüyor. Eklenti 128138 Eklenti 128139 Eklenti 128140 |
Sürülü yer oldukça verimli gözüküyor. Su durumu da iyiyse bence sebzecilik daha fazla kar getirir. Alternatifleri iyi değerlendirmek lazım.
|
Sürülü yerin toprağı oldukça verimli özellikle en diplerine doğru gidildikçe toprak siyahlaşıyor bunda ormanın katkısı büyük. Sebzecilik için uygun fakat sebzecilikle ugraşmaya deymez Samsun'da Türkiye'nin ikinci iki verimli ovası olan Çarşamba ve Bafra ovaları bulunduğu için buraların çıkardığı malın yanında bizim ürettiğimiz maldan zararlı çıkarız. Şöyle diyebilirim ki Rize, Erzurum gibi yerlere giden insanların bagajlarını ucuz diye kompile meyve sebze ile doldurup öyle yola devam ettiklerini bilirim. Onu bunu geçtim o tarlanın ulaşımı biraz sıkıntılı, kuş uçuşu yakın fakat resmin çekildiği yerden o tarlaya gitmek için yukardaki dağlardan dolanıp tekrardan oraya inmek gerekiyor. Resmin çekildiği yerden ana yola olan uzaklık ise bir km.
|
merhabalar ben foruma yeni katılıyorum 2010 un mart ayında 15000m2 arazimde 480 tüplü badem fidanını toprak ile buluşturacağım eğer bana tecrübelerinizden ve bilgilerinizden yardımcıolabileceğini düşünen varsa çekinmesin sanırım uzun zamandırda foruma yazılmıyor
|
Bugün Erkenci badem çeşitleri sanırım soğuk aldı. Sıcaklık nevşehirde -5.8 gördü. Badem ağaçlarının tamamı açmadı ama yarıya yakını açmıştı. Tabi ki bunlar klasik badem ağaçları şuan diğer ferragnes ve farradual çeşitleri hakkında bilgi edinemedim.
|
Alıntı:
|
Avanos arkadaşım ferragnes ve farradual ne zaman çiçek açıyorlar kayseridede badem ağaçları çiçek açtı hepsi soguk aldı sanırım ferragnes ve farradual çeşitleri ekmiş olsaydık soğuk alırmıydı ? siz hangi cinsi tercih ettiniz
|
Kesin bilgiye daha ulaşamadım Forumda Daha önce resimlerini eklemiş olduğum bahçe sahibi arkadaşla görüşemedim Ferragnesler açmış bilemiyorum kesin tarih verilemez çünkü bu yıl sıcak geçti.Bu çeşitler diğerlerine göre geçci. Sadece kayısılar iyi durumda bademler gözlemlerime göre klasik bademler yarı yarıya açtı yine kurtulan var sanırım.
|
ben kemal cüce den 2009 da 4 çeşit badem fidanı getirdim evimin bahçesine diktim bu sene ağaçların uyanma anını hergün işe gitmeden bahçede fidanları kontrol ettim benim gözlemlerim ilk uyanan nonperial oldu bundan 5,6 gün sonra ferraduelden 1,2 günsonra bertina ve ferragnes uyandı ama benim görüşüm toprağın yapısı uyanma anını etkiliyor bahçenin iyi su alan yeri ile gevşek olan yeri veya gübreli yeri çok fark ediyor işin aslı 5m2 alandaki aynı cins fidan aynı anda uyanmıyor mesela benim bahçemde 2 adet ferrağnes vardı ikisi aynı gün uyanmadı
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025