agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Badem (https://www.agaclar.net/forum/badem/)
-   -   Badem yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/badem/787.htm)

Avanos 24-11-2009 19:35

Arkadaşlar daha önce burda tavşan kemirmesine karşı çözüm sorulmuştu bende malatya fidan araştırmadan arkadaşla görüştüm. Tek ve en iyi çözümün fidanların etrafın kafes telle çevrilmesi olduğunu söyledi.Muc,ze bir çözüm yokmuş yani.Bu yöntem kesin etkiliymiş. 15 cm çapında sık telle çevirmek.

Avanos 24-11-2009 19:36

Bu gün mutluyum uzun süren bir emek mücadelesinin sonucunu görmek hoş.

Samsunlu55 24-11-2009 22:08

Sn. Avanos, bahçenin resimlerini bizlerle paylaşırsanız çok güzel olur:)

Avanos 25-11-2009 16:08

Sn Samsunlu55 resimledim ama alanda sürüm yapmadığım için arazinin görünümü güzel değil orman mühendisinin liperlendiğini görmesini beklediğimizden dolayı toprak işlemesi yapamadım. Sadece liper yerleri işli o yüzden görüntüsü kötü yinede ekleyeceğim inşallah baharında yapraklı ve sürülmüş halinide ekleyeceğim. Bu arada memleketimde çığır açtık şuan özel ağaçlandırmaya benden sonra eş ve dostların müracat miktarı 1000 dekara yaklaştı.Yer konusunu çözmelerini sağladım.

Samsunlu55 25-11-2009 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 537479)
Sn Samsunlu55 resimledim ama alanda sürüm yapmadığım için arazinin görünümü güzel değil orman mühendisinin liperlendiğini görmesini beklediğimizden dolayı toprak işlemesi yapamadım. Sadece liper yerleri işli o yüzden görüntüsü kötü yinede ekleyeceğim inşallah baharında yapraklı ve sürülmüş halinide ekleyeceğim. Bu arada memleketimde çığır açtık şuan özel ağaçlandırmaya benden sonra eş ve dostların müracat miktarı 1000 dekara yaklaştı.Yer konusunu çözmelerini sağladım.

Olsun araziyi, fidanları görsekte yeter. 6 sene öncede aynı olayı ben gerçekleştirmiştim. Ben şeftali ektikten sonra etrafta birsürü bahçe oluşumu gerçekleşti, ekilmeyen topraklar ekilmeye başladı, insanları teşvik etmiş olduk:)

DERİN SU 30-11-2009 21:06

Derin su

SN AVANOS FİDANLARINIZI http://www.canfidancilik.com/ dan aldığınızı yazmışsınız. can fidancılık.net olabilirmi mesajınızı daha önce okumuştum. fakat can fidancılık deyince bandırmadaki yeri aradım. fakat adresin başka olduğunu ve yerlerinin tokatta olduğunu yeni öğrendim. acaba yanlış mı anladım.

Avanos 01-12-2009 05:51

Sn Derin su yanlış aramışsınız can fidancılık Tokat'ta adresleride yukarda verdiğim sitedede var. Avanosa dikim yaptığını söylerseniz daha çok yardımcı olur. Aşağı yukarı 2 yıldır artık tanışıyoruz gidip geliyoruz benim badem maceram biraz uzun soluklu oldu:).

yelegenliler 02-12-2009 14:13

ben uşak eşme ilçesinde tohumdan badem ağaçları elde ettim bu badem ağaçlarını nonpariel cins bademe aşılamak istiyorum bana bu aşı gözlerini sağlayabilecek yakın çevre illerden bir arkadaş yardımcı olursa memnun olurum. ilginize şimdiden teşekkür ederim

Avanos 03-12-2009 20:30

Sn samsunlu55
Bugün yoğun bir koşturma sonunda eksik kalan fidanlarımıda diktim.Gece yağış bekliyoruz muhtemlende hafta sonundan itibaren çoğu yerde karla karışık o yüzden baya çalıştık belki araziye bir daha bu yıl giremeyiz diye. Resimleride çektim haftasonu yükelemeye çalışacağım.

Avanos 03-12-2009 20:36

Bu arada arkadaşlar bir kaç prof.dr ile görüştüm fidan dikiminde yanmış hayvan gübresinden kesinlikle vazgeçmeyin. Dikim çukurlarına hayvan gübresi ile birlikte toprak analizine göre mutlak gübre kullanın. Ama yine diyorum biz hayin bir milletiz.:)
Fidancı isek elimizdeki fidanları öneriyoruz.
Neden böyle diyorsun derseniz. Toprak analizimi 2 ayrı prof'a gönderdim birisi 15 15 15 kükürtlü gübre önerdi ama 100 kg toprak çıkan çukurlara 25 gr şeklinde:)
diğer prof ise 200 gr önerdi biri Türkiyenin en büyük gübre firmasının danışmanı :) sanırım benden kazancakları gübreye göz diktiler.

Samsunlu55 03-12-2009 20:41

Tamam:)

Avanos 12-12-2009 13:08

3 Eklenti(ler)
Badem dikimi yaptığım hazineye ait arazide dikim anındaki resimler. Arazi bakımsız liperden sonra sürmeye fırsatım olmadı kar geliyor diye ama gelmedi. Bende birdaha girmedim.

Samsunlu55 12-12-2009 19:02

Dikimi hazine araziye yaptığınızı bilmiyordum. İlerde bademler büyüyünce kıraç arazide çok güzel görüneceklerini düşünüyorum. Hayırlısı olsun. İkinci resimde görünen ırmak kızılırmağa mı bağlanıyor?

Avanos 12-12-2009 21:02

İnşallah baharın yapraklı ve sürülmüş halinide ekleyeceğim.
Resimde görünen ırmak kızılırmağın ta kendisi:). Arazi kızılırmak sınırına kadar uzanıyor.

Samsunlu55 12-12-2009 21:25

Vay be bizim kızılırmak nerelerden dolanıyormuş:D Sulamada yararlanıyor musunuz?

Avanos 13-12-2009 12:57

Bizim Kızılırmak demek istedin değilmi:)Samsundan önce avanostan geçiyor.Sulamada 2010 yılında damla sulama düşünüyoruz.

Samsunlu55 13-12-2009 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 546045)
Bizim Kızılırmak demek istedin değilmi:)Samsundan önce avanostan geçiyor.Sulamada 2010 yılında damla sulama düşünüyoruz.

Tabi bize gelmeden sizden geçiyor ama Samsun topraklarının en önemli yerlerinden olan Bafra Ovasını oluşturduğu için çok önemli. Zaten buraya gelene kadar birsürü ırmakla beslenip büyüyor. Ben sulamada ırmağın suyunu kullanıyor musunuz diye sormuştum...

Avanos 14-12-2009 10:46

Suyu Kızılırmaktan alacağım.

Samsunlu55 14-12-2009 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 546496)
Suyu Kızılırmaktan alacağım.

Burda Kızılırmağın suyu genelde barajda kullanılıyor. Ovada sulama için birkaç metreden su çıkıyor.

Avanos 15-12-2009 05:57

Orası Karadeniz. Ayrıca taban suyu okadar yakın olsa badem için sıkıntı olur taban suyunu sevmiyor badem.

Samsunlu55 15-12-2009 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 546948)
Orası Karadeniz. Ayrıca taban suyu okadar yakın olsa badem için sıkıntı olur taban suyunu sevmiyor badem.

Birkaç metre dediğim ovanın orta kesiminde 7-8 metre, deniz seviyesine inildiği için.

esat karadan 22-12-2009 11:26

iyi günler arkadaşlar . sizlerden bir ricam olacak , yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
çok sevdiğim bir amcam ankarada 50 dönüm arazide özenle badem bahçesi kurdu. bu sene hasadına başladı. benden bademi satabileceği yerler kurumlar hakkında bilgi edinmemi rica etti. bu konu hakkında bana yol gösterebilecek yardımcı olabilecek arkadaşlar yazacaklarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. teşekkür ederim...

Avanos 23-12-2009 05:47

Durun şimdiden gözümü korkutmayın daha Türkiyede yapılan badem bahçelerinin yüzde doksanı verime gelmedi satma sıkıntısı şimdiden başladı ise vay halimize vay.

esat karadan 23-12-2009 11:38

sayın avanos amcamın demesi ile ankarada ürünün hakkını vermiyorlarmış. bildiğiniz üzere ortada büyük bi emek var. bende pazar araştırması yapmak istedim hani farklı şehirlerde daha uygun fiata satılabilir mi? diyerekten...

Avanos 23-12-2009 15:11

Denizlide klasik kabuklu bademler 15 gün önce 1,75 liraya alıyorlarmış.

tevhit06 24-12-2009 10:47

Kuşları yok etmek, kendimizi yok etmek demektir. Kuşları yok edene kadar kovalayın. Nasılmı Kartal sesi ile Hoperlörden kartal sesi verirseniz kuşlar kaçar.

tevhit06 24-12-2009 10:50

Bu sene bahçeme ektiğim mısırların saplarını topraktan söküp atmadım, Kışın kuşlar yesin diye dalında bıraktım. Bu dünya babamızın malı değil hayvanlarında hakkı var.

Samsunlu55 05-01-2010 10:11

Arkadaşlar TUONO cinsi hakkında bilgisi olan arkadaşlardan ve bu cinsten ekmiş olanlardan nasıl bir cins olduğu hakkında bilgi alabilir miyim? Netten edindiğim bilgiye göre kendine verimli, bu özelliği ilgimi çekti.

Avanos 05-01-2010 17:36

Sayın samsunlu55
Ben Ankara'da gördüm 7 yaşındakikeri daha çok kısa ve çalımsı bir dalları var. Ağaç başına bahçe sahibi verimden memnun dğeilmiş.Yeni bir organik tarımcı ile tanıştım. Nonperiali serçeler bile kırıyormuş. Dikim düşünenler dikkatli olsunlar.

Samsunlu55 05-01-2010 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 558559)
Sayın samsunlu55
Ben Ankara'da gördüm 7 yaşındakikeri daha çok kısa ve çalımsı bir dalları var. Ağaç başına bahçe sahibi verimden memnun dğeilmiş.Yeni bir organik tarımcı ile tanıştım. Nonperiali serçeler bile kırıyormuş. Dikim düşünenler dikkatli olsunlar.

Dediğiniz ağaçlar yerini sevmemiş olabilir. Ben Tuono cinsinden 25-30 tane dikmek istiyorum. Kimi sitede ve 6. sayfada kendine verimli yazıyor, kimi sitede kendine döllenmez yazıyor. Demek istenen aynı cinsi tozlar fakat ağaç kendi çiçeğini tozlıyamaz mı denmek isteniyor:confused: Anlıyamadım...
Öncedende Tuono ile ilgili bolca yazışma yapılmış ve diğer cinslerle karşılaştırılmış, o arkadaşlarında mesajlarını bekliyorum. Tuono cinsini ekmek istememin en önemli sebebi kendine verimli (etrafta başka badem yok ve ekilecek olan bademlerin arası 10x10 metre olacak) olması ve geç çiçek açması.

http://209.85.229.132/search?q=cache...k&client=opera

http://209.85.229.132/search?q=cache...k&client=opera

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025