agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Badem (https://www.agaclar.net/forum/badem/)
-   -   Badem yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/badem/787.htm)

cemilahmet 20-01-2010 11:27

bademciler
badem ağaçları gibi sizler de uykudamısınız? uyanın da biraz yazışalım.saygılar sevgiler yeşili seven dünyalılar

cemilahmet 20-01-2010 11:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 565577)
Bu ayda çiçeklenen badem meyve bağlamaz.

ama bir bağlarsa da harika olmaz mı ? nasrettin hocanın göle yoğurt mayalaması gibi. saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

cemilahmet 20-01-2010 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MVURUCU (Mesaj 565497)
Bu sene badem ağaçlarında ilk çiçeği 16 Ocak 2010 itibari ile gördüm. Bir badem ağacı beyazlara bürünmüş, yanındakilerde tomurcuklanmış. Rakım 600 metre, cinsi nedir bilmiyorum, aşılı değil. Keşke fotoğraf çekme imkanım olsaydı..

sevgili dostum
eger sizin oraların iklimi ılık ve yumuşak geçiyorsa datça bademi dikmelisin. çünkü datça bademi hem çok pahalı oluyor hem de şubat ayı içerisinde yaş olarak tüketilebiliyor. buna datça buzlu badem diyorlar. bu konular düşünmelisin.saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

cemilahmet 20-01-2010 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karafatma (Mesaj 565493)
YEni öğrendim kayınpederim Adana'daki arazisine badem bahçesi yapmayı düşünüyormuş. bu konuda genel bilgileri bende paylaşmaktan hoşlanacağım.

sevgili karafatma
kayın pederine selam söyle iyi düşünmüşmü? adana gibi harika bir toprağa birim alandan çok az mahsül alınan bir meyve ile ne yapmak istiyor. badem daha çok kıraç ve yamaçlardaki verimsiz arazilere dikilir.saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

Avanos 20-01-2010 11:56

Selam Cemilahmet
Sanırımkışın adanada iş yok can sıkıntısından yazışalım diyorsun.Yazışmak isterizde soran olursa ihtiyacımız olursa birşeyler yazıyoruz. Şimdi durup duruken yazacakta bir şey yok.Bademi kıraca dikme konusundada haklısın.Bizim buralarda dikmek daha mantıklı.

Samsunlu55 20-01-2010 17:12

Sevgili cemilahmet, şu son mesajlarımda kendimi site kurallarından sorumluymuş gibi hissettirecek mesajlar attım ama yinede yazmadan duramıyorum:) Sitemizin en önemli kurallarından biri yazım kurallarına uyulmasıdır. Bademe olan ilginizin büyük bir sebebi kardeşinizin kurduğu 800 ağaçlık bahçe olsa gerek. Saygılarımla...

cemilahmet 20-01-2010 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 566825)
Selam Cemilahmet
Sanırımkışın adanada iş yok can sıkıntısından yazışalım diyorsun.Yazışmak isterizde soran olursa ihtiyacımız olursa birşeyler yazıyoruz. Şimdi durup duruken yazacakta bir şey yok.Bademi kıraca dikme konusundada haklısın.Bizim buralarda dikmek daha mantıklı.

selam avanos kardeş
hep soru hep dert hep iş güç. yeter artık dedim.biraz da sağdan soldan derken bak bazı meselelere de değinebiliyoruz. ben badem ağaçlarının hastasıyım. benim kardeşimin 800 adet badem ağacı var. 2 yaşındalar. şimdi etrafındaki tel çitlerin kenarına iri taneli yuvarlak görünüşlü olan siyah ve kızıl üzüm cinslerinden dikmek istiyorlar. bu konuda yeterli bilgim yok. acaba bilenler varmıdır diye bir sormak isterim size . ne de olsa sizin oralarda üzüm işi oluyor değilmi?selamlar saygılar yeşili seven dünyalı

cemilahmet 20-01-2010 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 566964)
Sevgili cemilahmet, şu son mesajlarımda kendimi site kurallarından sorumluymuş gibi hissettirecek mesajlar attım ama yinede yazmadan duramıyorum:) Sitemizin en önemli kurallarından biri yazım kurallarına uyulmasıdır. Bademe olan ilginizin büyük bir sebebi kardeşinizin kurduğu 800 ağaçlık bahçe olsa gerek. Saygılarımla...

sayın samsunlu55 kardeş
doğru anlamışsınız. ben bosuna kürek çekmeyi sevmem. insanın mutlaka zamanını iyi değerlendirmesi gerekli diye düşünüyorum. bilmem sizce yanlış mı? diye sorma ihtiyacı içindeyim. ayrıca yazılarıma itina ediyorum. çünkü ben de güzel türkçemizin bozulmaması için, bu konuda uğraş veren site
yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. bundan başka varsa başka bir durum bilmek isterim.saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

Samsunlu55 20-01-2010 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemilahmet (Mesaj 567029)
sayın samsunlu55 kardeş
doğru anlamışsınız. ben bosuna kürek çekmeyi sevmem. insanın mutlaka zamanını iyi değerlendirmesi gerekli diye düşünüyorum. bilmem sizce yanlış mı? diye sorma ihtiyacı içindeyim. ayrıca yazılarıma itina ediyorum. çünkü ben de güzel türkçemizin bozulmaması için, bu konuda uğraş veren site
yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum
. bundan başka varsa başka bir durum bilmek isterim.saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

Haklısınız tabi. Türkçede bozukluk yok onun için demedim, cümlelere başlarken büyük harf kullanmamışsınız dikkatimi çekti söylim dedim. Bu sitenin en sevdiğim özelliklerinden biri zaten Türkçenin doğru kullanımı. Önceden yazılarımda çok fazla kısaltma kullanırdım sonradan telefonda mesajları T9 ile yazmaya başlayınca ve bu siteye üye olunca kısaltmayı bazı durumlar dışında neredeyse kullanmıyorum.

Bundan başka bir durum varki oda sizin dikmeyi düşündüğünüz üzümler:D Siyah üzüm olarak izabella kokulu üzüm dikebilirsiniz, çok azgın bir cinstir ve çok verimlidir.

cemilahmet 21-01-2010 08:46

teşekkürler samsunlu55
bak ne güzel de anlaşıyoruz.evet noktadan sonra büyük harf başlamam gerekiyor ancak her defasında (caps lock) yapmam gerekiyor. onun için biraz zor geliyor. yani hızımı düşürüyor. aslında ben internet lisanı ile yazıyorum.yani ö-ü-ç-ğ-ş- yok biliyorsunuz.onun için daha dikkatli olmaya çalışıyorum.insanlar alışkanlıklarını kolay kolay bırakamıyor. biraz zaman alacak . üzüm konusunda verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim. aslında meyve ağaçlarının hepsini çok severim. ancak hayaci de değilim. her kuşun eti yenmez misali her toprak ve iklimde de her bitki yetişmez. ama bizde dediğiniz izabelle cinsi üzüm olabilirmi bir araştırayım bakalım. saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

Samsunlu55 21-01-2010 18:16

İzabella yani bizim aramızda konuşurken bahsettiğimiz siyah kokulu üzüm Karedeniz köylerinde neredeyse her evin önünde bulunur. Diğer üzüm cinslerinden daha fazla verimlidir fakat salkımların uzunluğu biraz kısa olur. Benim bahçemdeki siyah kokulu üzümü ve beyaz üzümü(cinsini bilmiyorum) karşılaştırırsak, beyaz üzüm salkımları 30 cm kadar uzun olurken siyah kokulu üzüm salkımları 10-15 cm arası oluyor. Ama verim konusunda tartışılamaz. Siyah kokulu üzüm zamanı bol bol üzüm suyu içeriz üzümün bitiminin sonuna doğruda üzüm pekmezi yaparız, çok zahmetlidir. Birde şunu söyliyeyim 4-5 sene önce siyah ve beyaz üzümden çelik yapıp ekmiştik. Sonraki senesinde bu üzümlerden yeteri kadar söküp sağa sola ekmiştim. Geriye kalan üzümler ise her ot biçmemde kesiliyorlardı. İkisinin farkı orda çıktı. Siyah üzüm sürekli kesilmesine rağmen üzüm yaptı ve kuvvetli sürgünler attı, beyaz üzümse suyu bulamadığı için kurak çekti ama yaşadı. Çok uzattım kusura bakmayın, cinslerin özelliklerini öğrenmek için birde üzüm başlığında araştırın. Saygılarımla...

karafatma 21-01-2010 19:21

Sizinde söylediğiniz gibi Adana oldukça verimli arazilere sahip. Ancek benim kayınpeder Adana'nın köyünde yaşıyor ve arazisi sizin düşündüğünüz kadar verimli değil maalesef.Çok fazla su da yok bölgede ve kayınpederin söylediğine göre bölgede çok miktarda yabani badem varmış. Ben bademin uygun bir meyve olabileceğini düşünmüştüm. Aksi bir bilgi var ve sizde paylaşırsanız sevinirim.

cemilahmet 22-01-2010 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 567552)
İzabella yani bizim aramızda konuşurken bahsettiğimiz siyah kokulu üzüm Karedeniz köylerinde neredeyse her evin önünde bulunur. Diğer üzüm cinslerinden daha fazla verimlidir fakat salkımların uzunluğu biraz kısa olur. Benim bahçemdeki siyah kokulu üzümü ve beyaz üzümü(cinsini bilmiyorum) karşılaştırırsak, beyaz üzüm salkımları 30 cm kadar uzun olurken siyah kokulu üzüm salkımları 10-15 cm arası oluyor. Ama verim konusunda tartışılamaz. Siyah kokulu üzüm zamanı bol bol üzüm suyu içeriz üzümün bitiminin sonuna doğruda üzüm pekmezi yaparız, çok zahmetlidir. Birde şunu söyliyeyim 4-5 sene önce siyah ve beyaz üzümden çelik yapıp ekmiştik. Sonraki senesinde bu üzümlerden yeteri kadar söküp sağa sola ekmiştim. Geriye kalan üzümler ise her ot biçmemde kesiliyorlardı. İkisinin farkı orda çıktı. Siyah üzüm sürekli kesilmesine rağmen üzüm yaptı ve kuvvetli sürgünler attı, beyaz üzümse suyu bulamadığı için kurak çekti ama yaşadı. Çok uzattım kusura bakmayın, cinslerin özelliklerini öğrenmek için birde üzüm başlığında araştırın. Saygılarımla...

ilgilerinizden dolayı size çok teşekkür ediyorum. araştırmalarımdan sizi de bilgilendirebilirim.henüz daha yeterli bir bilgiye ulaşamadım. ancak ben de biraz çekirdekten fide yapma merakı var. ekim sonu gibiydi. pazardan almış olduğum ve bahsettiğim kocaman üzümlerden satın almıştım ve çekirdeklerini de kumlu bir toprağa gömmüştüm ve sık sık da sulamıştım. iki hafta içerisinde bu çekirdeklerden filizlenme oldu. ancak kış içinde yani aralık ocak gibi filizleri soğuk aldı. bunu da sizinle paylaşmak istedim.denemelerim devam edecek.saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

cemilahmet 22-01-2010 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karafatma (Mesaj 567601)
Sizinde söylediğiniz gibi Adana oldukça verimli arazilere sahip. Ancek benim kayınpeder Adana'nın köyünde yaşıyor ve arazisi sizin düşündüğünüz kadar verimli değil maalesef.Çok fazla su da yok bölgede ve kayınpederin söylediğine göre bölgede çok miktarda yabani badem varmış. Ben bademin uygun bir meyve olabileceğini düşünmüştüm. Aksi bir bilgi var ve sizde paylaşırsanız sevinirim.

adanaya kurak iklim diyemiyeceğim, ama toprak verimsiz ve susuz diyorsunuz.ancak yılın sanırım enaz 8 ayı yağışlı geçer. buda meyve ağaları için yeterli olur diye düşünüyorum.evet badem olur ancak zeytin neden düşünmüyorsunuz.sizin bölgenizde son zamanlarda epeyce zeytin dikenler de azımsanmıyacak kadar mevcut. iyi bir cins sofralık zeytinin her zaman satış ve market problemi olmaz.kaliteli sofralık bir zeytinin market fiyatı bugün için 14- 15 tl dir/kg dir.inşallah kafanızı bulandırmadım. saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

Samsunlu55 22-01-2010 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemilahmet (Mesaj 567897)
adanaya kurak iklim diyemiyeceğim, ama toprak verimsiz ve susuz diyorsunuz.ancak yılın sanırım enaz 8 ayı yağışlı geçer. buda meyve ağaları için yeterli olur diye düşünüyorum.evet badem olur ancak zeytin neden düşünmüyorsunuz.sizin bölgenizde son zamanlarda epeyce zeytin dikenler de azımsanmıyacak kadar mevcut. iyi bir cins sofralık zeytinin her zaman satış ve market problemi olmaz.kaliteli sofralık bir zeytinin market fiyatı bugün için 14- 15 tl dir/kg dir.inşallah kafanızı bulandırmadım. saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

Zaten o geriye kalan 4 ay içersinde oluyor ne oluyorsa. Yazın buraya en fazla ayda bir sağanak, en fazla iki hafta bir serinletici yağmur yağmazsa halimizi düşünemiyorum. Onun için o 4 ay çok uzun bir zamandır, hele birde Akdeniz sıcağında. Ama 8 ayın yağmurundan faydalanabilmek adına zeytin düşünülebilir. Benim görüşüm böyle...

Samsunlu55 24-01-2010 18:36

Badem tek sıra dikilse kaç metre aralıklarla dikilebilir?

cemilahmet 25-01-2010 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 568471)
Badem tek sıra dikilse kaç metre aralıklarla dikilebilir?

badem fidanları eger toprak verimli ise 6x6 gibi fakir bir toprak ise yani kıraç 5x5 gibi dikilebilir.saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

Samsunlu55 25-01-2010 19:20

Teşekkürler...

goklerfidan 05-02-2010 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drozden (Mesaj 34306)
dikili **** izmir kinik taraflarinda badem yetistirmeyi dusunuyorum.iklimin uygun olupolmadigi hususunda tereddutlerim var. ayrica yumusak kabuklu turler konusunda bilgi sahibi olan arkadaslardan da yardimlarini bekliyorum. yumusak kabuklu turlerin kus tarafindan zararlanmasina karsi ne onlem alinabilir. Bu hususlarda yardimci olabilir misiniz. cumle dusuklukleri icin ayrica ozur dilerim .:)saygilarimla

bi önlemi yok kuşlar yicek artanını sen yiyeceksin :) veyehut çok yapacaksın yese yese ne kadarını yer :)

goklerfidan 05-02-2010 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 561404)
arkadaşlar ferragnes ve tozlayıcısı ferraduel fidanları için sertifika verilmektemi? bu konuda bilginiz varmı? teşekkürler..

evet kardeş o çeşitlere sertifika verilmekte ben fidancıyım ssertifikam var ve sertifikasını faturasını kesiyorum

allesand 05-02-2010 19:05

Şanlıurfada 60 dönümlük sulanabilen bir araziye badem ağacı ekmek istiyorum, Yalnız fiyat konusunda kaygılarım var.. Kabuklu bademin birim fiyatı şu anda ne kadardır bilgisi olan arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.. Badem yetiştiriciliği yapan arkadaşlar varsa iletişime geçmek istiyorum (özellikle güneydoğu da )

Avanos 05-02-2010 20:39

Piyasa Global artık bölge bölge fark yok. Yaklaşık olarak 2 ila 4 TL Önümüzdeki yıllarda biraz daha düşmesini bekliyorum. Çok fiyat şişiren vardır. Dikkat edin şuanda bile badem içi 15 TL kadar düşmüş durumda siz burdan değer biçin yüzde 35 verim olsa sizden bile 7-8 tL almış olacaklar toptancısı perakendecisi kazanacak. Durum budan ibaret.

Samsunlu55 09-02-2010 10:26

Badem çağla olarak satılabiliyor bunuda düşünmek gerek...

DERİN SU 09-02-2010 17:39

Değerli forum üyeleri 5,5 dönümlük bir tarlaya 10x10 aralığında 100 tane ceviz diktim. öğrendiğime göre aralarına 10 15 yıla kadar başka fidan dikilebiliyormuş. Bu durumda ben de yaklaşık 50 tane badem 50 tane de diğier fidanlardan ( şeftali kayısı ayva gibi meyva fidanları) dikmeyi düşünüyorum. Yani toplam 200 tane fidan olacak. Mümkünmüdür. Bir de fidanları nereden alacağımı bilmiyorum tavsiyesi olan var mı

tşekkür eerim.

Samsunlu55 09-02-2010 19:45

Şunu anlıyamadım, 5,5 dönümlük araziye 10x10 metre aralıklarla nasıl oluyorda 100 tane ceviz ekilebiliyor, burda bir yanlışlık var. Bende yakında dikecek olduğum cevizlerin arasına kalıcı birşey ekmeyi düşünüyordum. Çapraz olarak 2 cevizin arasına badem yanlamasına iki ağaç arasınada fındık düşünüyordum. Ama birşeyi hesaba katınca bu fikirden vazgeçip sadece fındık ekmeye karar verdim. Önceden hesaba katmadığım olay ise cevizin yapraklarından ve köklerinde salğıladığı başka bitkileri yaşatmayan sıvıydı. Sitede bu konuyla ilgili başlık bulunmakta fakat nerede olduğunu bulamadım...

DERİN SU 10-02-2010 09:16

şöyle oluYOR
X X
Y Y
X X

2X ARASI 10 METRE
X VE Y ARASI 7 M OLUYOR. SOLDAN SAĞA 9 TANE
YUKARIDAN AŞAĞI DA 11 TANE OLUYOR

cemilahmet 10-02-2010 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi allesand (Mesaj 574555)
Şanlıurfada 60 dönümlük sulanabilen bir araziye badem ağacı ekmek istiyorum, Yalnız fiyat konusunda kaygılarım var.. Kabuklu bademin birim fiyatı şu anda ne kadardır bilgisi olan arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.. Badem yetiştiriciliği yapan arkadaşlar varsa iletişime geçmek istiyorum (özellikle güneydoğu da )

saygılar dostum
benim de anadolunun tam göbeğinde 20 dekar arazinin içinde 800 adet badem fidanı var.bizim tarlanin içinde hiçbir su kaynağı yok. onun için badem diktik. eğer sulu bir arazi olsaydı yaş meyve ağacı dikerdim. neden :yaş meyvenin getirisi oldukça fazla oluyor. uzmanlarına danışabilirsin.eğer vaktin varsa tarla ve fidanlarla ilgilenmeye hiç düşünme elma kiraz şeftali erik veya başka fidanları deneyebilirsin. saygılar sevgiler yeşili seven dünyalı

Samsunlu55 10-02-2010 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DERİN SU (Mesaj 576462)
şöyle oluYOR
X X
Y Y
X X

2X ARASI 10 METRE
X VE Y ARASI 7 M OLUYOR. SOLDAN SAĞA 9 TANE
YUKARIDAN AŞAĞI DA 11 TANE OLUYOR

Tamam onu anladım ama cevizin salgıladığı madde bademe zarar verebilir o yüzden ben fındık kararı aldım.

İlk başta aşağıdaki gibi düşünüyordum sonra badem olan yerleride fındık olarak değiştirdim. (Ceviz=C Fındık=F Badem=B)

C F C

F B F

C F C

C-F-C=10 metre

C-B-C=14 metre

Yani her kökün arası 5x5 her cevizin arası 10x10 olacaktı. Şu anda B olan yerleri F olarak değiştirdim. İnşallah anlatabilmişimdir.

Bu arada hala sizin 5,5 dönüm yere 10x10 metre aralıklarla 100 cevizi nasıl ektiğinizi anlıyamadım.

Bu mesaj normal bakıldığında anlaşılmıyor, anlamak için alıntı yapıp bakınız. Sagılarımla...

Avanos 11-02-2010 10:05

Dün badem bahçeme gittim. Daha teli çekmediğimden insanlıktan nasibini almamış bir kişi muhtemelen avcı bahçenin ortasından özelliklede fidan sıralarının olduğu yerden giderek 4-5 tane badem fidanına zarar vermiş. Tarlada fidanlar 6*6 dikili arasından uçak bile geçer ama yinede fidanları çiğnemiş. Ama en önemlisi Allah yardımcım olmuş bu yıl Kar az yağdı yoksa bahçede 2000 fidandan fidan bulmak mümkün olmayacakmış. Fare ve tavşanlar fidanları kemirmiş. Aslında duymuştum kemirdiklerini ama bukadar ciddi zarar vereceklerine pek ihtimal vermemiştim. Artık kışı atlattık 2010 kış sezonunada önlem almamız gerekiyor.

Samsunlu55 11-02-2010 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 577091)
Dün badem bahçeme gittim. Daha teli çekmediğimden insanlıktan nasibini almamış bir kişi muhtemelen avcı bahçenin ortasından özelliklede fidan sıralarının olduğu yerden giderek 4-5 tane badem fidanına zarar vermiş. Tarlada fidanlar 6*6 dikili arasından uçak bile geçer ama yinede fidanları çiğnemiş. Ama en önemlisi Allah yardımcım olmuş bu yıl Kar az yağdı yoksa bahçede 2000 fidandan fidan bulmak mümkün olmayacakmış. Fare ve tavşanlar fidanları kemirmiş. Aslında duymuştum kemirdiklerini ama bukadar ciddi zarar vereceklerine pek ihtimal vermemiştim. Artık kışı atlattık 2010 kış sezonunada önlem almamız gerekiyor.

Önceden bende çobanlardan çok çektim sonra evin olduğu tarafa beton direk ve tel çekip rahat ettim. Geçtiğimiz senede büyük bahçenin etrafını kazıklarla çevirdim ama girmeye niyeti olan telleri kıvırıp yine girdi. Yapabiliyorsanız beton direk dikin...

Avanos 11-02-2010 18:27

Ben özel ağaçlandırma kapsamında yaptığımdan dolayı demir direkle çit çekmem proje kapsamında onu yapacağım. Ama fare ve tavşanlar için şimdilik önerilen iki yöntem var fidanların etrafına tel kafes yapmak( sık gözenekli) ve katran sürmek. 2010 kışına kadar araştımaya devam edeceğim. Tacrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Birde şimdiden kafamı karıştıran şey yazın damla dulama hortumlarını kemirecekler sanırım çünkü hortumlarda su kalacak kurak zamanda o su kıymetli olacak o şuyu içebilmek için benim hortumlara saldırı olacak. 10 gün sonra tekrar kuyu açmak için araziye gideceğim ozaman resimlerim. Bu alana yaptığım tüm işlemleri resimliyorum buraya ekleyecem gelecekte yaşanmış bir tecrübe olarak yol gösterir umarım.

Samsunlu55 11-02-2010 19:25

Bahçenizin yakınından Kızılırmak geçtiği için hayvanların su sıkıntısı çekipte sizin borulara yöneleceğini sanmıyorum. Ağaçları sönmüş kireçle boyasanız faydası olur mu acaba, hiç denemedim ama buda bi fikir:) Kafes telle ağaçları tek tek sarmak çok zor olur...

Avanos 11-02-2010 19:31

Haklısınız kafese almak zor olur ama canım fidanlara o kadar emek verdik yok olmasını istemem. Daha önce bir fidancı ile konuştum şöyle demişti. Ben demiştimki o kadar badem diken var sonuç ne olacak oda şunu söylemişti dikilen bahçelerin ancak 1/5 yaşar. Ben yaşayan 1/5 te olmak istiyorum yazın tavuğumu balığımı ( rakısı yok yanlış anlaşılmasın)alır onlar kızarırken bende yavaş yavaş çalışırım. İnşallah mart ayının ilk haftasında 2000 ne yakın meşe palamut tomu ekmeyi düşünüyorum arazinin yanında hazinen yeri var orada doğaya armağanımız olsun.Hep maddi kaygılarla değil.

Samsunlu55 11-02-2010 19:42

Siz hele bir behçeyi beton direklerle çevirin çevirdikten sonrada tellerin altındaki boşlukları kapayın tavşanların vereceği zararda büyük bir azalma yaşanacaktır. İnşallah fidanlarınızın %20'si değilde hepsi tutar bu emekleriniz boşa gitmez, zaten ilk birkaç yılı atlatsalar daha kimse durduramaz, kesilmedikten sonra.

Avanos 14-02-2010 14:11

Havaların sonu ne olacak? Bugün Nevşehir avanos'ta kayısı ağaçlarının bir kısmı çiçek açtı. Normal şartlarda 10-15 gün sonra açması gerekirdi.

Sebahattin 14-02-2010 18:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 579034)
Havaların sonu ne olacak? Bugün Nevşehir avanos'ta kayısı ağaçlarının bir kısmı çiçek açtı. Normal şartlarda 10-15 gün sonra açması gerekirdi.

Meteorolojiye sormak lazım havayı. Ayarlar iyice bozuldu zaten :))

06doğaci 14-02-2010 20:55

Merhaba sayın avanos fareler malesef bahçelere çok zarar vermeye başladılar.Ancak Bakanlığın bu konuda bir çalışması varmı bilmiyorum.Böyle giderse ne bahçe kalır nede tarlalardan mahsül elde edilebilir.Bugüne kadar Ziraatçilerin tarla başına kadar gelipte çifçiye yardımcı olunduğunu pek duymadım.Yalnız tarım gönüllüsü adı altında çalışanlar (onlarda fazla tecrübeli değiller) ve bakan, milletvekili halkla ilgileniyormuş gibi görünmek için yapılan toplantılar hariç .Eğer yanlış konuşuyorsam tarım neden bu halde..........yetkililerden bu konuya acilen bir çare bulmalarını bekliyoruz.

woltran25 16-02-2010 20:20

Herkeze merhaba.Ben bu sene küçük bir bahçe oluştumaya karar verdim fidancıdan başka fidanlarla birlikte 2 adet nonpareil çeşidi fidan aldım ve diktim.Fakat bunları dikerken tozlaşma için başka çeşit badem ekilmesi gerektiğini bilmiyordum ve sonradan öğrendim.Şimdi benim problemim 1 adet texas fidanı alıp dikeceğim ama bademlerin yakın çevresinde yer yok.Yani 50 - 60 metre uzağa diksem yeterli tozlaşma olurmu ? İlla yakın mı dikilmesi gerekiyorİnanın günlerdir bunu düşünüyorum çevremdekilerin tozlaşmadan bile pek haberleri yok.Birileri beni bilgilendirebilirse çok memnun olurum.

Avanos 16-02-2010 22:24

Benim tavsiyem ağaçlardan birer dalı tozlayıcı ile aşıla Kendim denemedim yalnız. Sadece düşünce bazında.

zgencer 17-02-2010 12:46

Memur arkadaş bende burdur'dayım bana ulaşmak istersen benim no:05336311320 ağaç konusunda baya bilgi sahibi oldum ama yeterli deyil beraber istişare yapalım bende memurum beni aramanı bekliyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025