![]() |
|
![]() |
#631 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Alıntı:
**** kısaca bahsedebilirmisiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Ardıç katranını ağacın bir karış yukarısına sürmeniz yeterli oluyor.Pahalı bir şeyde değil Bizim burda satılıyor.1 şişesi 25 TL 1000 ağaca yeter.keskin bir kokusu olduğu için kemirgenler özellikle tavşan bu yıl zarar vermedi.Ben uyguladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Erdem Bey, öncelikle yanıtınız için sağolun. Bir teneke dediğiniz sanırım 20 kg- litrelik tenekeler; yanılıyor muyum ? 1 Yaşındaki bir badem dikmesi için 20 kg su bana çok gibi geldi; ne dersiniz ? Ayrıca bu konuda her hangi bir kaynak var mı; yoksa kişisel deneyimlerinizden hareketle mi yazdınız ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
cevaınız için sonsuz teşekkürler hiç bilmediğim bir konu idi... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu
|
Ağacın topraktan bir karış yukarısından itibaren 30 cm kadar sürün yeterli olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
|
Tekrar teşekkür ederim Sayın Avanos... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu
|
Bahar geldi hoş geldi. Bugün arazime gittim.Bu yıl tavşan zararlısı yoktu. Fazla kışta olmadı aslında.Fidancıklarım 10-15 gün içerisinde çiçek açacak durumdalar. Hazırda bekliyrolar. İlk resimlerini ekleyeceğim.Kuruyan fisanları dikemey başladım beklediğimden daha fazlası tutmamış malesef.100 Kadar daha getirtmem gerekecek.Şimdilik bukadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
erken çiçeklememesi için ne yapıyorsunuz.yani donlarda keskın kıralardan koromak için sayın avanos.cunku bızım nevsehırde donlar kuvvetlıdır.geç donlarda gorulebılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Bu konuda yapacak fazla birşey yok büyük alanlarda ateş yakmak veya sisleme yapmak mümkün olmadığı için. Doğal akışına bırakıyoruz işi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Okuldan gelirken zeytinlerin içinde çiçek açmış bademleri gördüm. Çok güzel duruyorlardı. Umarım aldanmazlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Badem yetiştiriciliğini düşünüyorum.Fakat beni düşündüren elle kırılan badem cinslerinde kuşlar bademi hasat etmeye fırsat vermeden istila ediyor.Bu konuda yapılabilecek bir şey yok mu? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2011
|
Arkadaşlar merhaba, Ceviz başlığında sorduğum sorunun bir benzerini badem için burada sormak isterim: Uzunca bir zamandır forumu takip ediyorum. Özellikle ceviz ve badem konularıyla ilgileniyorum ve ilgili konuların tümünü okudum. Kısmet olursa ben de kapama ceviz ve badem bahçesi kurmak isteyenlerdenim... Ankara Kızılcahamam'da bir arkadaşıma ait 40 dönüm bir arazi var, çok uzun yıllardır işlenmiyor. Araziyi 120 dönüme çıkarmak da mümkün olabilir. Arazide tek tük meşe ve ardıç ağaçları var. Rakım 1300 metredir. Arazinin Kuzeyi ve kuzey doğusu bir tepe ile kapalı doğu ve güneyi ise çam ormanı ile kapalı. Batı ve güney batısı ise göz alabildiğine açık. Arazimiz güney batı yönünde hafif meyilli. Bölgede kış oldukça çetin ve karlıdır. Bahsettiğim arazinin yakınında bana ait 5 dönüm bir arazi var bir parça daha korunaklı. Geçtiğimiz sonbaharda çeşitli meyve fidanları diktim geçtiğimiz hafta sonu baktığımda henüz hiçbiri patlamamıştı ancak donma kuruma belirtisi yoktu (minik zeytin fidanımız ile serviye benzeyen elwodiler hariç). Diktiğim ceviz ve badem fidanları da şimdilik sağlıklı görünüyor. Henüz toprak analizi yaptırmadık. Sanırım bir iki haftaya yapılacak ancak öncelikle buradaki çok tecrübeli arkadaşlarımın görüşlerini almak istedim. Sizce burada bahsettiğim 40 ila 120 dönüm büyüklüğünde ticari bir badem yetiştiriciliğinden bahsedebilir miyiz? İlk bahar geç donları görülebileceğini sanıyorum, olursa da hangi çeşitleri araştırmamızı önerirsiniz? Değerli zamanınız ve emeğiniz için teşekkür eder, saygı sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme
Alıntı:
Arkadaşlar geçen yıl badem fidanlarım 5-10 mart gibi açmış.Bu yıl bugün bahçeye gittim (26.03.2011) tarihinde açan çiçek yoktu.Sanırım 5-6 gün daha açmazlar yaklaşık olarak 25 gün daha geç açacaklar kış çetin geçmemesine rağmen bakalım nisan ayında havalar nasıl olacak.tomurcukların kabarmış resimlerini çektim. Onlarıda ekleyeceğim.Çiçekler açar açmazda resimleyip onlarıda ekleyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Burada da durum aynı Sn. Avanos. Henüz bademlerde patlama söz konusu değil, gözler şişik. Eriklerden papaz eriklerinin çiçek gözleri şişik, can eriklerde tek tük patlayan göz var bu durum kızılcıkta da aynı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Ağaç Dostu
|
2 yaşında ferragnes fidanı ve nonperial fidanı olup ikisinin arasındaki fidan farkını yansıtmak isteyen fidancı veya bahçe sahibi varsa ağaçların resimlerini eklerse sevinirim.Şimdi ikileme düştüm. Benim bahçemde her iki çeşittte olduğu için hangisinin hangisi oldunğundan endişelendim.Eksikleri tamamlarken fian aldığım fidancının söylediği ile geçen yıl fidan alıdığım fidancının söyledikleri tamamen ters. Ferragnes diye tahmin ettiğim çeşit üzerinde aşırı tomurcuk var. Yeni fidancı buna nonperial diyor. Daha az tomurcuk görünen çeşide ise nonperial diyor. tam emin olamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
|
İnternette biraz gezdikten sonra bademlerimin çoğunun nonperial ve teksas olduğuna kanat getirdim. Geçen yıldanda ferragneslerim var ama az. Bu yıl tamamlamaları ferradual ve ferragnesle yapıyorum.Ferragnes ve ferraduel Dik gelişiyor yeni fidanların resimlerinden ekleyince iki fidan arasındaki farkı göreceğiz. Not: Burdaki bilgileri bu yazıya kadar hep emin ve doğru olduğunu test ettiğim yazılardan oluşturdum.Bu fidanlar için yapılan yorumlar internetten alınmış olup kesin bilgiler değildir . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl 4 günle genç donlara yakalandı çiçeklenme döneminde şayet nonperial oldukları içinse yazık olmuş 7-10 arası geç açtığı için ferragnes olsalardı kurtulabilermiydi diye düşünmeye başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
|
Benim bahçemde de bademler var ama yıllanmış ağaçlar, sizin belirttiğiniz türler mi? Sanırım kendiliğinden büyümüşler, yerli türler diye tahmin ediyorum. Eğer fırsatım olursa resimlerini eklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Buraya Resimlerinin eklenmesini istediğim türlerin Menşei kesin olsunki bilgilendirmeler doğru olsun. Yoksa bendede var 2 yaşında fidanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Tarlamın bir kısmına ne ekeceğime karar veremedim. Ceviz ya da badem geçiyor aklımdan ama bilemiyorum. Dere kenarında bulunan bir yer 7 - 8 dekar kadar. Dereden taşmalar falan yok ama sanırım dereye doğru tarlanın altından su akmakta. Bu nedenle sulak bir alan. Uygun olursa dediğim gibi badem ya da ceviz doldurayım diyorum. Ama kuşlar ve sincaplar konusunda korkularım var. Ayrıca sulak olması nedeniyle tereddütte kaldım. Bakalım hayırlısı olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-02-2010
|
selam Avanos bey öncelikle huzurunuzda K.S.Üniv.'den sayın Semih ÇAĞLAR Hocama teşekkür ediyorum.İlk şekil budamasını yaptık uygulamalı olarak yaptığımız için çok verimli geçti öğrendim sayılır.selamlarınızı söyledim sizede selamlarını iletmemi söyledi.bademleri beğendi 2010 şubat dikimi olmasına rağmen verim vermesine çok şaşırdı. budama yaptığımız için bu yıl fazla badem meyvesini resimleyemeyeğim bu iş eğlenceli hale geldi hafta sonlarını sabırsızlıkla bekliyorum.unutmadan siz sertifikalı fidan aldığınızı biliyordum hangi çeşit olduğu üzerindeki etikette yazmıyor mu? hoşçakal .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Avanos, kişisel deneyimlerimden hareketle; eğer Ferragnes olsalardı kesinlikle kurtulabilirlerdi. Nonperial daha erkenci ve Ferragnes'ten en az 2 hafta önce çiçek açıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sertifika değin şey Türkiye'de pek anlamı olmayan bir kağıt.O yüzden emin değilim. Şuan hala ağaçlar çiçek açmadı. Avanos merkezde ve çevresinde klasik çekirdekten çıkma bademler 3-4 gün oldu. Benim bademler hem Avanostaki 1 fidanım çiçeklenmedi hemde tarladakiler. İnşallah bu yıl 3-5 adette olsa meyveleri alarak çeşidini öğreneceğiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu
|
Bugün akşam araziye gittim. Fidanların yüzde onu açmış.çiçeklenme başlamış bir kaç gün içinde tamamı açar.Cep telefonu ile bir kaç resim çektim çok güzel bir görüntü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaçsever
|
Avanos bey; harika birşey!!!!!!! bu hafta sonunu iple çekiyorum unutmazsam bende resimlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaçsever
|
Merhaba sn.avanos ilk şekil budaması yaptığım bademler makinenin azizliğine uğradım çiçekleri çekemedim kıyas yapmak için hafta sonu yetişirşem çekerim .... Düzenleyen hamitakkuyu : 06-04-2011 saat 10:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
![]() Çok taze çekimler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Ağaçsever
|
Mükemmel bir görüntü!!!!!!!!darısı bizimkilerin başına |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
|
Hamit Bey Merhaba... Tarlanızda görülen taşları ayıklamamanızın herhangi bir sebebi varmı aacaba?... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|