![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
Önemli olan 2 faktör kireç ve ph... Diğerleri problem değil.. . Badem kuş zararına o kadar uğruyor ki meyve hasadı umarken kabuk hasat edebilirsiniz.... Killi tınlı toprak bademde uygundur....kıl biraz daha fazla olsa badem olmazdı...badem taşta kirecte olur ama kilde ağır topraklarda olmaz ve ölür. *Sizin yerinize olsam benzeri tecrübelere dayanarak söylüyorum; Ya hiç bir şey dikmez orayı satardım...(çünkü yoğun miktarda leonardit, Organik gübre takviyesiyle ıslah çalışmasi yapılmalıdır... Ya da dikersem Bu maliyeti göze alarak-Cok iyi bir ıslah çalışması yapıp 3 te 1 pikan 3 te 1 ceviz 3 te 1 badem DİKERdim.... şu an pikan bahçesi kuruyorum... Ama tavsiyem iyi bir arazi BULUn yıllarca extra organik takviyelerle ve ıslahla uğraşmayın... Ama illa ben burada bu işi yapacam diyorsanız; Dekara 5 ton ham leonardit Dekara 20 ton yanmış ahır gübresi Dekara 1 ton solucan gübresi Kükürt takviyesi Kurulum öncesi yaparsanız ve bundan sonra da köstebek dip patlatma , ardından sürdürme,ardindan kepçe ile çukur kazarsaniz olur.... Ama kuş zararı ile uğraşirim mücadele ederim her türlü savaşı veririm diyorsanız bunların yarısını atıp badem dikin olur inşâAllâh |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
badem;ceviz;toprak;analiz |
|
|