![]() |
Sevgili Metin,
İşçi arımızın 21 günlük kuluçka süresi vardır. Ana arı 16 gün, erkek arı 24 gün kuluçka dönemi yaşar. İşçi arı ilk 3 gün yumurta şeklindedir. Günlük yumurtayı düzenli olarak görmek, Ana arının düzenli çalıştığını anlamına gelir. Günlük yumurtayı gözeneklerde göremememiz halinde bazı olumsuz ihtimaller doğacaktır. Bunlardan bazıları ; ana arının ölmesi, ana arının veriminin azalmasıdır. Bu olumsuzluklar giderilmez ise, bir süre sonra kovan sönecektir. |
Değerli hocalarım,
2 haftadır uğrayamadığım kovanlarıma dün baktım.Birisinin durumu vahimdi.Ana arısı yüksüğü yapmışlar 2 tane. 4 çerçeveli arı Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim resimde görüldüğü gibi oldu .Diğer 2 çerçevede aynı bunun gibi.Birleştiriyim mi yoksa ana arısının çıkmasını mı bekliyim ? |
birleştirin diyecemde birleştirecek arı da yok durum vahim
|
Sayın myildiz,
Şerbet takviyesi yapicam.Diger kovandan kapali yavru aliyim mi ya da kemeri balli diger yerlerinde yavru olan çerceve veriyim mi ? |
*** istanbuldan yeni başladım arıcılığa dun aldım 4 çerçeve kapalı yavrulu ruset kovandaydi bunları polen tuzaklı kovana aktardı 1 tanede ballı çerçeve koydu toplam 5 çerçeve Arım var anası genç karniol ırkı ariyi sıkıştırmalı miyim yoksa öyle dursunmu ne kadar sürüp kek vermeliyim hangi aralıklarla
|
Hayırlı olsun.
Temel petek verin boş kalmasınlar. Şerbetle de takviye ederseniz nüfus artışını desteklemiş olursunuz. |
Merhaba
Bu bilgiler çok güzel, bende çok merak Ediyorum.
|
Alıntı:
|
Bir arının hayatının ilk 21 gününü 60 saniye içinde izleyin (video)
https://www.treehugger.com/natural-s...nute-film.html |
Varoa ile de tanıştık. Hiç olmasalar daha iyi ancak oluyorlar.
|
Varroa olmasa arıcılıkta verim çok daha üst seviyede olacak ancak her işin bir zorluğu var malesef :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025