agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Arıcılık (https://www.agaclar.net/forum/aricilik/)
-   -   Propolis (https://www.agaclar.net/forum/aricilik/12647.htm)

ligustrum 09-04-2013 02:09

1 Eklenti(ler)
Propolis(arı sakızı) depolamış bir kovan..
Arı sakızlarını kovanın bir bölümünde toplamamış, her tarafına serpmiş.

İşçi arları yumurta atılacak gözleri bu işleme hazır hale getirirken,
bir güzel onarır, temizler ve propolisle siteril hale getirir.

Her çerçevenin üstünde olması, çerçevenin altında bulunan yavruları, arı ekmeğini bir yorgan gibi korumak için olabilir..

ligustrum 09-04-2013 02:13

1 Eklenti(ler)
Propolis (arısakızı) almaya yardımcı olacak bir düzenek; propolis ızgarası..

ligustrum 09-04-2013 02:16

1 Eklenti(ler)
propolis ızgarası aralıklarını, doldurmasını bekliyeceğiz.

ligustrum 09-04-2013 02:53

1 Eklenti(ler)
Propolisin ızgarasını koyarken, taze sakızdan bir çay şekeri kadar parçanın tadına baktık,
sakız kıvamında, çok hafif acımtırak, mayhoş...

Çiğnedikçe mayhoşluğu azalıyor, ama dişlerde ince sarı bir örtü gibi bir müddet kalıyor.
Bu durum ağız ve diş sağlığına uzunca bir süre olumlu steril bir ortam sunuyordur.

Bir saat gibi çiğnenen propolis, azalıyor ve ilk mayhoşluğu kalmıyor.
İyice posası kalmış sakızı yutmak da gerekmiyor..

kilicaslan3561 09-04-2013 21:31

Selamlar. Ben de Bayburt'ta arıcılıkla uğraşıyorum. Propolis, polen ihtiyacı olursa yardımcı olabilirim. Teşekkürler iyi akşamlar.

ligustrum 23-04-2013 23:01

1 Eklenti(ler)
Propolis (Arı sakızı) ızgarasında birikmeye başlamış propolis maddeleri;

ligustrum 23-04-2013 23:09

1 Eklenti(ler)
Henüz, ızgara aralıklarının birazında propolis birikmiş!

chelik26 12-07-2021 22:02

Her insanın günlük 3-5 damla propolis ihtiyacı vardır, hele birde polen, bal, propolis karışıımı olursa

asdafas 17-07-2021 10:16

Propolis doğrudan tüketim için uygun bir malzeme değil ayrıca çerçevelerin üzerinden sıyırma yoluyla ile toplananlar da balmumu oranı daha yüksek olduğu için üretilen ürünün değeri azalmış oluyor birde çerçevelerde boya vernik çivi vs olması durumu da işin diğer boyutu tuzaktan toplama veya temiz çerçeveden toplanan propolis gıdaya uygun %90 üstü alkol veya asiti yüksek zeytinyağı içinde bekletilmek yolu ile veya uygun alet var ise basınç altında santrifüj edilerek burda basınç önemli ısınmaması için elde edilir ben her hem zeytinyağı hemde alkollü olanı üretiyorum ama benim tercihim alkollü olan çünkü çözünme oranı dolasıyla propolis etkeni daha fazla

asdafas 17-07-2021 10:19

Piyasada su ile yaptık alkolsüz yaptık vs diye satılan ürünler var bunlarda özellikle etken maddeler içinde "-ol" eki biten ürünler var bunlarda alkol veya oje sökücü malzemeler var alırken dikkat edin


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025