agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Arıcılık (https://www.agaclar.net/forum/aricilik/)
-   -   Propolis (https://www.agaclar.net/forum/aricilik/12647.htm)

derseh 27-03-2012 09:00

merhabalar,
Su ve alkolle hazirlanmis propolis almak istiyorum, guvenilir referans(lar) verebilir misiniz?

HAKAN ÜZKAT 04-04-2012 13:31

Yararlı bilgiler için çok teşekkürler
İzmirdeyim , acaba arıcılık ile uğraşan ve propolis satın alabileceğim bi üye varmıdır?

caucasus 06-04-2012 10:33

Hakan bey, Arı sütü, polen, bal ve ürünleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.
Size yardımcı olmak isterdim ancak arılarımın hepsi hastalıktan dolayı öldüler. Ben de arkadaşlardan bal aldım. Bu sene tekrardan arı alıp inşallah kendi arılarımı yetiştirip kendi ballarımdan yiyeceğim. :)

gulşen 05-12-2012 00:38

bazı markaların besin tamamlayıcısı olarak satışta var propolis acaba aynı etkiyi gösterir mi ?

agozce 25-12-2012 17:48

Umarım doğrudur...

BEE PROPOLİS ® / Bee Propolis Damla

denizakvaryumu 25-12-2012 20:14

Daha deneme aşamasında umarım çare olur...

Arılar Kanser Avında ! - YouTube

derdin 03-01-2013 23:08

Değerli arkadaşlar, propolis kullanmak isteyen arkadaşlar herhangi bir arıcı arkadaşa gitsinler 50 gr. ham propolis istesinler hepisi verir,sonra herhangibir aktardan etil alkol alsınlar- genellikle etil alkol 95 lik aolarak satılıyor. Bu alkol sulandırılarak 70 lik haline getirilir 250 ml alkole 50 gr lık propolis konularak bir şişe **** kavanozda güneş görmiyen bir yerde muhafaza edilir eliniz değdikce gelip geçerken bu kavonazu çalkalayın,tahmini 15 -20 gün sonra kavonozda üst kısımda kırmızımsı bir sıvı görülecektir işte propolis budur bu sıvıyı enjektörleçekerek güneş geçirmeyen kahverengi şişelerde oda sıcaklığında muhafaza edin.kavanozun dibinde kalan propolis içerisindeki yabancı maddelerdir,büyük kısmıda bal mumudur, onuda atın gitsin.ben bu bilgileri ARICILIK BİLGİ PAYLAŞIM FORMUNDAN aldım.Ayrıca bereket tv de arıcılık programındada anlatılıyor.Ben ürettim kullanıyorum herhangibir yan etkisi olmadığı söyleniyor,deniyorum,inşallah faydası olur. selamlar.

ligustrum 04-04-2013 19:02

Arı ürünlerinin birçoğunda tazelik ve
ürünün oluşturulmasında, alımında ve muhafazasında hijyen tedbirlerinin uygulanması önemlidir.

Yukarıdaki belirtilenler uygulandığı ölçüde kıymetlidir.

lodos_ 04-04-2013 20:33

Propolisi ham olarak tüketmekte mümkün bu yönde görüşlerde mevcut.
Propolisi derin dondurucuda şokluyoruz daha sonra mutfak rondosu ile çekiyoruz toz haline gelen propolis rahatlıkla bala karıştırılıp tüketilebilir. ben bu yönteni kullanıyorum.
işlenmiş propoliste piyasada satılıyor.

lodos_ 04-04-2013 20:36

Söğüt ağırlıklı propolis açık renklidir görüntüde güzeldir

ligustrum 09-04-2013 02:09

1 Eklenti(ler)
Propolis(arı sakızı) depolamış bir kovan..
Arı sakızlarını kovanın bir bölümünde toplamamış, her tarafına serpmiş.

İşçi arları yumurta atılacak gözleri bu işleme hazır hale getirirken,
bir güzel onarır, temizler ve propolisle siteril hale getirir.

Her çerçevenin üstünde olması, çerçevenin altında bulunan yavruları, arı ekmeğini bir yorgan gibi korumak için olabilir..

ligustrum 09-04-2013 02:13

1 Eklenti(ler)
Propolis (arısakızı) almaya yardımcı olacak bir düzenek; propolis ızgarası..

ligustrum 09-04-2013 02:16

1 Eklenti(ler)
propolis ızgarası aralıklarını, doldurmasını bekliyeceğiz.

ligustrum 09-04-2013 02:53

1 Eklenti(ler)
Propolisin ızgarasını koyarken, taze sakızdan bir çay şekeri kadar parçanın tadına baktık,
sakız kıvamında, çok hafif acımtırak, mayhoş...

Çiğnedikçe mayhoşluğu azalıyor, ama dişlerde ince sarı bir örtü gibi bir müddet kalıyor.
Bu durum ağız ve diş sağlığına uzunca bir süre olumlu steril bir ortam sunuyordur.

Bir saat gibi çiğnenen propolis, azalıyor ve ilk mayhoşluğu kalmıyor.
İyice posası kalmış sakızı yutmak da gerekmiyor..

kilicaslan3561 09-04-2013 21:31

Selamlar. Ben de Bayburt'ta arıcılıkla uğraşıyorum. Propolis, polen ihtiyacı olursa yardımcı olabilirim. Teşekkürler iyi akşamlar.

ligustrum 23-04-2013 23:01

1 Eklenti(ler)
Propolis (Arı sakızı) ızgarasında birikmeye başlamış propolis maddeleri;

ligustrum 23-04-2013 23:09

1 Eklenti(ler)
Henüz, ızgara aralıklarının birazında propolis birikmiş!

chelik26 12-07-2021 22:02

Her insanın günlük 3-5 damla propolis ihtiyacı vardır, hele birde polen, bal, propolis karışıımı olursa

asdafas 17-07-2021 10:16

Propolis doğrudan tüketim için uygun bir malzeme değil ayrıca çerçevelerin üzerinden sıyırma yoluyla ile toplananlar da balmumu oranı daha yüksek olduğu için üretilen ürünün değeri azalmış oluyor birde çerçevelerde boya vernik çivi vs olması durumu da işin diğer boyutu tuzaktan toplama veya temiz çerçeveden toplanan propolis gıdaya uygun %90 üstü alkol veya asiti yüksek zeytinyağı içinde bekletilmek yolu ile veya uygun alet var ise basınç altında santrifüj edilerek burda basınç önemli ısınmaması için elde edilir ben her hem zeytinyağı hemde alkollü olanı üretiyorum ama benim tercihim alkollü olan çünkü çözünme oranı dolasıyla propolis etkeni daha fazla

asdafas 17-07-2021 10:19

Piyasada su ile yaptık alkolsüz yaptık vs diye satılan ürünler var bunlarda özellikle etken maddeler içinde "-ol" eki biten ürünler var bunlarda alkol veya oje sökücü malzemeler var alırken dikkat edin


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025