agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Arıcılık (https://www.agaclar.net/forum/aricilik/)
-   -   Arıcılıkla uğraşanlar : fahrikucuktas (https://www.agaclar.net/forum/aricilik/10575.htm)

Polen 23-01-2009 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 (Mesaj 349359)
...turp otları açmaya başladı. Az olsa da bal ve polen geliyor.

Kış poleni mi?
Hadi hayırlısı. Sezon başlıyor.
Arılar için tatil bitmiş, okul açılmış.
Varsın çalışsın çoçuklar.
Geleceğimizdir çünkü onlar.

kamil35 25-01-2009 23:00

Sayın Polen,
Kış poleni mi desek bilmiyorum. buralara kış pek fazla uğramıyor. son 10 gündür hava sıcaklığı öğle satlerinde 16-18 derece arasında oluyor. Arılarda bu fırsatı değerlendiriyor.İnşaallah bu yıl bahar güçlü olacak yağışlar şimdiye kadar güzel oldu.Salı günü arıların yanına tekrar gideceğim. Açmış çiçeklerin resimlerini çekeceğim ve buraya ekleyeceğim.

kamil35 26-01-2009 22:19

1 Eklenti(ler)
Yarın arılara ziyafet çekiyorum. Geçen yıldan kalmış donmuş balım vardı. Pet bardaklara doldurdum. Her pet bardak 215-250 g civarında bal alıyor. Pet bardakları kovanın tabanına yan yatırıyorum. Şurup da hazırladım her kovana yaklaşı 400 g şurup dökeceğim. Arı yavruyu söktüğünde bunlara çok ihtiyacı olacak. Ne kadar gıda o kadar yavru... Şuruplamayı akşam üzeri hava kararırken yapıyorum, yoksa yağma tehlikesi olabilir. Bir de pet bardaklardaki donmuş balın resmini yükledim.

sasahin 26-01-2009 22:52

Yukarıda adı geçen testi okuduktan sonra hemen gidip yaptım. İki çeşit bal vardı evde, biri 3 -4 sene kilosunu 50 liradan aldığım kestane balıydı, yanmadı...
diğeri geçen yaz güvenilir olduğunu akrabalarımın söylediği yerden kilosunu 30 liraya aldığım baldı o da yanmadı... İkiside eriyip gittikten sonra kürdan yandı...
Demek ki iki kere kazık yemişim sonucunu çıkarabilir miyim buradan? :)
(Hemde ilki büyük) :)

kamil35 28-01-2009 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sasahin (Mesaj 351453)
Yukarıda adı geçen testi okuduktan sonra hemen gidip yaptım. İki çeşit bal vardı evde, biri 3 -4 sene kilosunu 50 liradan aldığım kestane balıydı, yanmadı...
diğeri geçen yaz güvenilir olduğunu akrabalarımın söylediği yerden kilosunu 30 liraya aldığım baldı o da yanmadı... İkiside eriyip gittikten sonra kürdan yandı...
Demek ki iki kere kazık yemişim sonucunu çıkarabilir miyim buradan? :)
(Hemde ilki büyük) :)

Sayın Sasahin; halk arasında söylenen bir çok bal testi var bunların %95 söylenti. Yok yandı, yanmadı... En güvenilir bal kendi ürettiğin baldır. İkinci güvenilir bal da güvendiğin birinden aldığın baldır. Gerçek bal testleri ancak labaratuvarda yapılabilir.

kamil35 28-01-2009 10:38

5 Eklenti(ler)
Fotoğraflar geldi. 27/01/2009 da arılıkta çektiğim fotoğrafları yüklüyorum. Resimlerdeki çiçekler turp otuna ait. Burası İzmir Bayındır Karahalilli köyü...

kamil35 28-01-2009 11:06

5 Eklenti(ler)
Burası Türkiye Batısında ve güneyinde bahar iç bölgelerde kış var.

kamil35 28-01-2009 11:12

Arkadaşlar bu gün Burdur Yeşilova'ya gidiyorum. Ana yetiştirmek için küçük kovanlar yapacağım. İnşallah tüm yapılış aşamalarını sizlerle paylaşacağım.

sasahin 28-01-2009 15:48

Sağolun kamil35 moral verdiniz biraz:)

Polen 31-01-2009 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 (Mesaj 352037)
İnşallah tüm yapılış aşamalarını sizlerle paylaşacağım.

İzleyeceğim.
Sağolasın.
Kolaygele.Teşekkürler.

denizakvaryumu 31-01-2009 21:04

Çok güzel resimler, turp otları çiçek açmış peki taze turp yaprakları için ne diyorsunuz?

Sıcak suda haşlayıp, zeytinyağı-limonla yeme zamanı gelmiş.

kamil35 01-02-2009 21:13

Kovan yapımına başladım
 
5 Eklenti(ler)
Evet sayın Denizakvaryumu turp otları yenmeye uygun eve de götürdüm zaten. Arkadaşlar ana yetiştirmek için kovanlar yapacağımı yazmıştım. İnşaatlarda beton kalıbı olarak kullanılan 2 cm kalınlığında kontraplak cinsi bir malzeme aldım ve kovanları yapmaya başladım. Malzeme suya dayanıklı. Kovanların yapımını tamamlayamadım daha eksikleri var. Yapıldığı kadarıyla resimleri yüklüyorum.

kamil35 01-02-2009 21:19

1 Eklenti(ler)
Kovanların ebatları 48X26 cm ölçülerinde. Bir kovanda üç ayrı bölme var ve üç ayrı ana yetiştirilebilir. Her göz 3 adet küçük çıta alıyor. Kovanın derinliği 15,3cm dir. Üst kapaklar ve uçuş tahtalarını yarın yapacağım.

denizakvaryumu 01-02-2009 22:38

Elinize sağlık, ana kovanları çok güzel olmuş.

Sizden bu kovanlarla, ayrıntılı ve resimli ana yetiştirme hakkında bilgiler de bekliyoruz.

kamil35 04-02-2009 19:31

Ana üretim kovanlarını tamamladım
 
5 Eklenti(ler)
Sayın Denizakvaryumu, inşaallah ana üretim aşamalarını da paylaşacağım. Kovanların bitmiş hallerini de resimledim. Üst kapakta 8 mm kalınlığında köpük kullandım. Sıcaktan ve soğuktan arıları korumak için..

ferrigno 18-02-2009 15:02

kamil bey elinize sağlık kovanlar çok hoşlar ana arıları nasıl yetiştirdiğiniz hakkında ayrıntılı bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim benimde bahçemde 5 kovanım var ama tecrübe kazanıp biraz çoğaltmayı düşünüyorum saygılar

kamil35 19-02-2009 21:31

Sayın Ferrigno, ana üretim aşamalarını sizlerle paylaşacağım. Geçen yıl ilk analarım 5-10 Nisan arasında yumurtlamıştı. İnşaallah bu yıl da anaları Nisan başında yumurtlatmayı düşünüyorum. Bunun için 5-10 Mart tarihleri arasında ana yetiştirme işlemine başlamam gerekiyor. 16 gün ana çıması için geçecek zaman, havaya bağlı olarakta 5-12 gün arasında döllenme süresi ( süreleri tahmini söylüyorum bir uzman yazdıklarımızı okur sonra yanlış bilgi veriyorsun der) Yani yumurtadan, ananın yumurtlamasına kadar yaklaşık 25-30 gün.. Yani 5 Mart ta başlanan ana üretiminden elde edilen analar 10 nisandan önce yumurtlamış olacak. Hadi hayırlısı...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025