10-04-2009, 14:10
|
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35
Hayırlı olsun. Geçmiş yıllarda ilçe tarımdan alınan arıların çoğunda kraliçe arının bulunmadığını duymuştum. Arılarınız geldiğinde ilk önce ana konrolü yapınız. İlçe tarıma arı sağlayan üreticiler. On çerçevelik arıları ikiye bölüp veriyorlarmış. Böyle olunca da iki kovandan birinde ana oluyor diğerinde olmuyor. Bence arı göre göre alınmalı, ısmarlama arı almak doğru değil. Umarım sizinkiler iyi olur.
|
merhaba kamil abi il tarımdan alınan arılarda ana arı olmadığını duymuş olmanız bana şaşırtıcı geldi . tarım il müdürlükleri genelde teknik elemanlarla çalışır ama bizimde daha önce yaşadığımız sorun gelen il müdürlüğünden gelen arıların bizim yöremize uymaması yüzünden arıcılığa yeni başlayanlar oldukç.a zorlanmıştı. birde şu sorun var arı zamansız ve uygun olmayan koşullarda naklediliyor dediğin gibi bölme kovanlar olduğunada katılıyorum bu durumda ana arılar huzursuz oluyor bazen ana arıyıda kesebiliyorlar. tarım il müdürğünün **** tarım bakanlığının iihalelerine girenler genellikle büyük arı tüccarları arı toplamada olabiliyor bu sebeble yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem belki biraz masraflı olcak ama şimdi tam zamanıdır çoğu yerde... yörelerinde iyi bir arıcıdan yardım almaları ondan yüksek verimli ve uysal bir kovan daha alıp o arıdan ana üretmeleri tarım il müdürlüğünden gelen kovanların bizim arıcılarıımza neler çektirdigini iyi bilirim çünkü benim ustam sayılabilecek bir abimde almıştı arıları ordudan getirmişlerdi ve bizim orda iş yapmadı arı hatta o dönem arıcılar arıcılıktan sogudu çünkü yanınzdaki arıcı üsper bal alıyor siz yeni başlamışsınız her şeyi ondan bakarak yaptığınız halde sizin arınızda bir gelişme bile yok kamil abimin dediği gibi anayı kontrol etmeli mümkünse ikliminizde floranızda çalışan kaliteli bir ırkın ana aarısıyla değiştirmelisiniz ki verim alasınız
bizim orda il tarımdan alınan arılara ordulu deniyordu ve bu ordulu kovanlar baya bir can yaktı bildiğim kadarıyla hepsinide zamanla değiştirdiler.. sıkılmadan bunca yazıyı okuduğunuz için teşekkür ediyorum
|
|
|