agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Arıcılık
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-01-2011, 14:29   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-12-2008
Şehir: Ankara - Batman
Mesajlar: 24
Arkadaşlar doğal balda şekerlenir.
Bazı ballar bitki türlerine göre daha geç şekerlenir. Bazıları çok düşük ısılarda şekerlenir. Bu arının balı ürettiği bitkinin türüne göre değişir.
Ballarının şekerlenmediğini söyleyen arkadaşlara ballarını buzdolabının buzluğuna koyup 1 ay beklemelerini öneririm.
Şekerlenen balın kavanozunu içi 45 derecelik su dolu bir kapta bekletin. Bal eski haline gelecektir. Tekrar tüketebilirsiniz.

Sahte bala önlem almak için petekli bal alalım diyen arkadaşa da derim ki; Ben bal akım döneminde şerbetle besleme yaparsam ve bu balı petekli satarsam sen yine şekerli sahte bal yersin.

Güvendiğiniz üreticilerden bal alın. Arıcılığı zevk için yapan, kovan sayısı az olan üreticilerden bal almaya dikkat edin. Marketlerdeki o ünlü markalara da güvenmeyin. Neler yaptıklarını bir bilseniz dudaklarınız uçuklar.

Her kestane balı da deli bal değildir. Her acı bal da deli bal değildir.
Ayrıntılı soru sormak isteyen arkadaşlar mesaj atabilir.

Kolay gelsin.


Düzenleyen elbrujo : 12-01-2011 saat 17:53
elbrujo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025