agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Arıcılık
(https)

Beğeni Düzeni34Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2008, 10:42   #1
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Çok güzel bir soru ancak benim bilgi kapasitemi aşıyor. Zannedersem denizakvaryumu size yardımcı olacaktır.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 11:04   #2
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Mn.erhaba,

Sn. denizakvaryumu,

Kış aylarında, diyelim ki 15 günde bir bakımla, kovanlardaki arılar kapalı bir evin içinde durabilirlermi? Yoksa kışın devamlı başlarında bulunmak mı lazım?

Eğer durum müsait olabilecekse, Çanakkale, Bayramiçte uygun bir yerim var. Denemek istiyorum.

Teşekkür ederim.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 12:11   #3
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Kış aylarında, diyelim ki 15 günde bir bakımla, kovanlardaki arılar kapalı bir evin içinde durabilirlermi? Yoksa kışın devamlı başlarında bulunmak mı lazım?

Kış ayları boyunca sürekli bir bakımlar yok denecek kadar az. Kışın arıların giriş deliğinin sürekli açık olması gerekli çünkü hava sirkülasyonu yapabilsin havasızlıktan ölmesinler. Benim daha önce ki okuduğum yazılarda arıların kışın susuz ve yiyeceksiz kalma durumları oluyormuş ancak yazıyı bir türlü bulamadım. Nasıl anlaşılıyor derseniz kovan tahtasına vurularak anlaşılıyormuş. Kışın sürekli olarak içeride olması durumun da Arıların çıkcak seslerden etkilenerek uyanacakları ve daha çok bal tüketerek açlıktan ölme seviyelerine gelebileceği, sıcak olması durumunda ise yine aynı şekil de havaların ısındığını algılayarak dışarı çıkma durum olacağını okumuştum.

Yazıyı bulursam buraya eklerim. Diğer arkadaşların size yardımcı olabileceklerine inanıyorum, başarılar dilerim.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 14:04   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Mn.erhaba,

Sn. denizakvaryumu,

Eğer durum müsait olabilecekse, Çanakkale, Bayramiçte uygun bir yerim var. Denemek istiyorum.

Teşekkür ederim.
Genel kural haftada bir kontrol...Kışın 15 güne kadar da çıkabileceği belirtiliyor ama bu deneyimliler için, yeni başlayacaklar için sıkı kontrol şart.

Kapalı bir evden kastınız nedir?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2008, 23:08   #5
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Kapalı bir evden kastınız nedir?[/QUOTE]

Sn. denizakvaryumu,

Kapalı bir ev ile arada bir uğradığım evi kastettim. Kimsenin yaşamadığı ama istenirse içinde yaşamak için herşeyin olduğu bir ev.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 19:12   #6
Yeni Üye

vivasırnak's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2008
tüm doğa dostlarına selam

bizim 30dönümlük bir bahçemiz var.
içinde bir sürü meyve ağaçaları var.tabi komşu bahçelerde var yani epey büyük yeşil bir alan.
ben burda arıcılık yapabilirmiyim.
sizce uygunmu ve hiç bilgim yok arıcılık hakında lütfen beni bilgilendirirmisiniz..
teşekkür ederim...

vivasırnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 23:20   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vivasırnak Mesajı Göster
bizim 30dönümlük bir bahçemiz var.
içinde bir sürü meyve ağaçaları var.tabi komşu bahçelerde var yani epey büyük yeşil bir alan.
ben burda arıcılık yapabilirmiyim.
sizce uygunmu ve hiç bilgim yok arıcılık hakında lütfen beni bilgilendirirmisiniz..
teşekkür ederim...
merhabalar .. sorunuzun cevabı evet hemde çok güzel arıcılık yapabilirsiniz . ama sadece meyve agaçlarına bağlı bir arıcılık sizin için hobi düzeyinde olabilir. tavsiyem yörenizda arıcılık yapanlarla konuşmanız bilgi almanız ve ilk anda 4 **** 5 kovandan fazla arı almamanız. başka sorunuz olursa ben buradayım artık yanıtlamaya çalışırım elimden geldigince

http://cinemyoaricilik.blogspot.com/
blog adresim bloğumda arıcılık ile ilgili uygulama bilgileri aktarmıyorum sebebine gelince arıcılık geniş bir konu ülkemizde arı ırkı,iklim,flora her şey değişken benim için dogru olan herkes için doğru diyemezsiniz bu durumda ancak sorununuzu ve sizin şartlarınızı bilebilirsem bunları doğru aktarmanız durumunda yardımcı olmaya calışırım selamlarımla

apis_mellifera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 23:55   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Genel kural haftada bir kontrol...Kışın 15 güne kadar da çıkabileceği belirtiliyor ama bu deneyimliler için, yeni başlayacaklar için sıkı kontrol şart.

Kapalı bir evden kastınız nedir?
tarih olarak eski bir soru ama yanıtlamak istedim

bu konuyada açıklık getirelim kapalı evde kışlatma hobi seviyesindeki arkadaşlar için uygun olabilir ama koşulların sağlanması oldukça zordur
bunun yerine havalandirması iyi sağlam kovanlarda açıkta fakat rüzgar ve aşırı gürültü olmayan rahatsız edilmeyecekleri yerlerde kışlatmak gerek . ayrıca kontrol sıklığı sorunuz içinde şunu söyleye bilirim arılar 18 derecenin altındaki sıcaklıklarda zorunlu olmadıkça kontrol edilmez eger bu zorunluysa işlem kısa tutulmalı ve kovan açık bırakılmamalıdır. 15 derece altı sıcaklıklarda kovan açmak çok tehlikelidir çünkü kovan içi sıcaklık düşer arılarınız bu sıcaklığı yazdan biriktirdikleri balı yiyerek sağlarlar ancak ani düşen sıcaklığın yükseltilmesi sorundur . ayrıca son bahar bakımında gerekli bakım ve yemleme yapıldıktan sonra baharın sıcak günlerine kadar arı kovanlarını açmaya gerek yoktur. arılarınız kış salkımında huzur içinde kışı geçireceklerdir. son baharda kendileri için yeterli balı bıraktısanız yeterli besleme yaptıysanız ve kolonileriniz kuvvetliyse korkmayın

apis_mellifera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026