![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Mn.erhaba, Sn. denizakvaryumu, Kış aylarında, diyelim ki 15 günde bir bakımla, kovanlardaki arılar kapalı bir evin içinde durabilirlermi? Yoksa kışın devamlı başlarında bulunmak mı lazım? Eğer durum müsait olabilecekse, Çanakkale, Bayramiçte uygun bir yerim var. Denemek istiyorum. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kış aylarında, diyelim ki 15 günde bir bakımla, kovanlardaki arılar kapalı bir evin içinde durabilirlermi? Yoksa kışın devamlı başlarında bulunmak mı lazım? Kış ayları boyunca sürekli bir bakımlar yok denecek kadar az. Kışın arıların giriş deliğinin sürekli açık olması gerekli çünkü hava sirkülasyonu yapabilsin havasızlıktan ölmesinler. Benim daha önce ki okuduğum yazılarda arıların kışın susuz ve yiyeceksiz kalma durumları oluyormuş ancak yazıyı bir türlü bulamadım. Nasıl anlaşılıyor derseniz kovan tahtasına vurularak anlaşılıyormuş. Kışın sürekli olarak içeride olması durumun da Arıların çıkcak seslerden etkilenerek uyanacakları ve daha çok bal tüketerek açlıktan ölme seviyelerine gelebileceği, sıcak olması durumunda ise yine aynı şekil de havaların ısındığını algılayarak dışarı çıkma durum olacağını okumuştum. Yazıyı bulursam buraya eklerim. Diğer arkadaşların size yardımcı olabileceklerine inanıyorum, başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kapalı bir evden kastınız nedir? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kapalı bir evden kastınız nedir?[/QUOTE] Sn. denizakvaryumu, Kapalı bir ev ile arada bir uğradığım evi kastettim. Kimsenin yaşamadığı ama istenirse içinde yaşamak için herşeyin olduğu bir ev. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2008
|
tüm doğa dostlarına selam
bizim 30dönümlük bir bahçemiz var. içinde bir sürü meyve ağaçaları var.tabi komşu bahçelerde var yani epey büyük yeşil bir alan. ben burda arıcılık yapabilirmiyim. sizce uygunmu ve hiç bilgim yok arıcılık hakında lütfen beni bilgilendirirmisiniz.. teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Alıntı:
http://cinemyoaricilik.blogspot.com/ blog adresim bloğumda arıcılık ile ilgili uygulama bilgileri aktarmıyorum sebebine gelince arıcılık geniş bir konu ülkemizde arı ırkı,iklim,flora her şey değişken benim için dogru olan herkes için doğru diyemezsiniz bu durumda ancak sorununuzu ve sizin şartlarınızı bilebilirsem bunları doğru aktarmanız durumunda yardımcı olmaya calışırım selamlarımla |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Alıntı:
bu konuyada açıklık getirelim kapalı evde kışlatma hobi seviyesindeki arkadaşlar için uygun olabilir ama koşulların sağlanması oldukça zordur bunun yerine havalandirması iyi sağlam kovanlarda açıkta fakat rüzgar ve aşırı gürültü olmayan rahatsız edilmeyecekleri yerlerde kışlatmak gerek . ayrıca kontrol sıklığı sorunuz içinde şunu söyleye bilirim arılar 18 derecenin altındaki sıcaklıklarda zorunlu olmadıkça kontrol edilmez eger bu zorunluysa işlem kısa tutulmalı ve kovan açık bırakılmamalıdır. 15 derece altı sıcaklıklarda kovan açmak çok tehlikelidir çünkü kovan içi sıcaklık düşer arılarınız bu sıcaklığı yazdan biriktirdikleri balı yiyerek sağlarlar ancak ani düşen sıcaklığın yükseltilmesi sorundur . ayrıca son bahar bakımında gerekli bakım ve yemleme yapıldıktan sonra baharın sıcak günlerine kadar arı kovanlarını açmaya gerek yoktur. arılarınız kış salkımında huzur içinde kışı geçireceklerdir. son baharda kendileri için yeterli balı bıraktısanız yeterli besleme yaptıysanız ve kolonileriniz kuvvetliyse korkmayın |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|