![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben zaman zaman babama yardım ediyorum. Babamdan gördüğüm bazı olumlu ve olumsuz uygulamaları yazayım. * Bir kovanı kullanmadan önce mutlaka pürmüz taktığı bir piknik tüpüyle dezenfekte ediyor. Kullanılan kovanları 2 yılda bir pürmüzlediği başka bir kovana aktarıyor. * Kovanların 5- 10 metre ilerisine petrol varili içine diktiği asmayı yerleştirdi ki çıkan oğulların % 90 ı bu asmaya konuyor. * Damda ( şehir içinde) arıcılık yapıldığı için arıların deterjanlı; ilaçlı su almalarını engellemek amacıyla tepsi benzeri kapların içine çakıl taşları koyarak suluk olarak kullanıyor.Bu sulukların ve içindeki çakılların 10-15 günde bir temizlenmesi gerekiyor. * Ve en önemlisi: mahalle sakinlerinin rahatsız olmaması için sakin arı cinslerini tercih ediyor. Zaman zaman sakin arı anası alarak kovanları ıslah ediyor. Mahalleli şikayet vs etmesin diye bal alırken mutlaka mahallelinin göz payı veriliyor. * Zaman zaman arılara cam şeker veriyor ki ben bunu bir türlü anlayabilmiş değilim. Arı kursu gören arkadaşlar bu şekerin arıların dişlerini mahfettiğini söylüyorlar. Arılar için bizim burada: çalı-iğde, kekik, keven ve sebze fideleri ve akasya en önemli bitkilerdir. Bu arada bir arakadaşımın önerisiyle arıların nektar temin etmesi amacıyla Şeker Akçaağaç dikmeyi düşünüyoruz. Bu akçaağaç; pekmez benzeri bir şerbet salgılıyor. Herkese saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|