![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Güçlü arıların verecekleri oğulları kovandan çıkmadan yakalamanın imkanı varmıdır. ? **** bölme usulu ile kovanı 2 ye bölsek nasıl olur. ? **** başka bir yönte mi var mı ? Benim amacım yeni çıkacak oğulları yakalamak için uğraşmamak. Kovandan dışarı çıktıktan sonra yakalamak zor olacağı ve kovandan çıkacak oğulu beklemek zorun da kalamamak gibi bir yol arıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşalım. Oğul spreylerinin olduğunu biliyorum. Yakın da uygun olan bir yere spreyi sıkıyorsunuz oğulu terk eden arılar ilk olarak oraya konuyor ve yakalamanız kolay oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın caucasus bir kaç mesaj önce ekledigim yazılar arasında suni oğul yönteminden başka şekilde oğul vermesini engellemeniz çok zordur. arılarınızı düzenli olarak kontrol edip çıtaların kıyısındaki ana arı salkımlarını parçalayarak başka bir ana arı yetişmesine izin vermeyerek oğul vermesini engelleyebilirsiniz. kovanın oğul için ana arı üretmemesi içinse kovana yeni katlar eklereyerek sürekli yeterli boş alanı bırakırsanız arılar oğul yerine bu boşlukları doldurmaya çalışırlar. ayrıca arılar tecübeli kişiler arıların oğul verecegi günü kolayca anlayabilmektedir. gün içindeki oğul vakti ise hiç rüzgarın olmadıgı bir an olur. yani rüzgarlı gün ve saatlerde arılar oğul vermezler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2009
|
Sayın caucasus,arılar aşırı sıcaktan ve fazlaca coğalarak kovanda sıkısık halde yaşadıklarında eski ana ile birlikte kovanı terk ederler.Buna oğul vermesi denir.BENCE oğul verdikmek yerine ana arı üzerine yoğunlaşıp kaliteli üretim yapmak gerekir.Yani ana arıya her üç senede bir değiştirip üretime sağlık ana ile devam etmek.Kovanın oğul vermesi kovanın zayıflamasına ve oyıl ki verimin çok az olması demektir. Bundan dolayı benim fikrim sağlıklı ana arı ile kat çıkarak üretim yapmak en iyisi.saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|