agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Arıcılık
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2010, 20:57   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Verdiginiz bilgiler icin tesekkürler. Ayrıca kovanlardan birinde 27 subat itibariyle erkek arı gözü vardı. bu normal bir durum mu yoksa baska bir anlamı var mı ne dersiniz?

heart02001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 01:30   #2
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heart02001 Mesajı Göster
Verdiginiz bilgiler icin tesekkürler. Ayrıca kovanlardan birinde 27 subat itibariyle erkek arı gözü vardı. bu normal bir durum mu yoksa baska bir anlamı var mı ne dersiniz?
Erkek arı gözü benim kovanlarımda da var. Hatta şuanda kovanlarda uçan erkek arılar bile var.
Erkek arı gözü olan kovan kaç çıta? Ana arı kaç yaşında?
Kovan güçlü bir kovansa erkek arı gözü olması çok doğal. Arılar üreme zamanındalar ve bahar çok güzel gidiyor.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 13:57   #3
Yeni Üye

Sanırım o kovan 6 çerçeve olması lazım bunun içinde 2 çerçeve kapalı gözlü yavru var. Ana arının yaşını bilmiyorum geçen sene almıştım.

Eski 04-03-2010, 23:30   #4
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
Sanırım o kovan 6 çerçeve olması lazım bunun içinde 2 çerçeve kapalı gözlü yavru var. Ana arının yaşını bilmiyorum geçen sene almıştım.
Kapalı gözlü yavruların tamamı size erkek arı gözü gibi mi görünüyor?
Umarım resimdeki gibi bir görüntü yoktur.

Eklenen Resimler

Eski 05-03-2010, 07:49   #5
Yeni Üye

hayır hayır kamil bey sizin fotodaki gibi degil görüntü . Sanırım gönderdiginiz foto ana arısı ölmüş bir kovandan alınmış. Ben acemi bir arıcı olarak erkek arı gözlerini görünce kovanın oğul verme egilimine girmiş olabilecegini düsünmüstüm. Mantıken erkek arının görevi yeni kraliceleri döllemek olduguna göre kovanın böyle bir beklentisi var ki işçi arılar erkek arı gözü olusturmus olmalı. Ama bir de su husus var tabi olusan erkek arılar gözlerden cıktıktan kac gün sonra cinsel olgunluga ulasıyor? Yorumlarıma katılıyormusunuz? Simdiden tesekkürler.

Eski 07-03-2010, 22:59   #6
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Alıntı:
hayır hayır kamil bey sizin fotodaki gibi degil görüntü . Sanırım gönderdiginiz foto ana arısı ölmüş bir kovandan alınmış. Ben acemi bir arıcı olarak erkek arı gözlerini görünce kovanın oğul verme egilimine girmiş olabilecegini düsünmüstüm. Mantıken erkek arının görevi yeni kraliceleri döllemek olduguna göre kovanın böyle bir beklentisi var ki işçi arılar erkek arı gözü olusturmus olmalı. Ama bir de su husus var tabi olusan erkek arılar gözlerden cıktıktan kac gün sonra cinsel olgunluga ulasıyor? Yorumlarıma katılıyormusunuz? Simdiden tesekkürler.
Altı çıtalık bir arı bu dönemde oğula gitmez. Erkek arıların çıkış süresi 24 gün. Ama kaç günde cinsel olgunluğa ulaşırlar bilmiyorum. Ana arı 7-15 gün arasında döllendiğine göre; erkek arıların da cinsel olgunluğa ulaşması 10 günü geçmez sanırım. Bunu bir araştırmak lazım.

Eski 07-03-2010, 23:41   #7
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Ana üretim kovanları

Bu kovanlar standart kovanların bölümlere ayrılmış biçimidir. 4 gün sonra (perşembe) ana üretim kovanındaki yüsükleri bu kovanlara birer çıta ile aktaracağım. Analarda cuma ya da cumartesi günü çıkar inşaallah.

Eklenen Resimler

Etiketler
resimlerle ana üretimi

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025