![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Arıcıların sesi bundan sonra çıkacak artık. Bizim buralarda bademler açtı. Turpotları zaten çiçekte, hardallar da çiçek açıyor. Ben 25 gündür arılara uğrayamadım. Bir arıcı arkadaş dün kendi arısını ziyarete gitti. Arının çok güzel çalıştığını ve çok gözel polen getirdiğini söyledi. Ben de yarın arıları ziyaret edeceğim. Gelişmeleri sizlerle paylaşırım. Bol verimli günler dileğiyle... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Yüzüm gülüyor. Bu yıl tüm arıcıların da yüzü gülecek inşaallah. Arıların durumu çok iyi... Arılara petek takviyesi yapmaya başladım. Bu gün 12 petek verdim. 18/02/2010 da petek verdiğim arıların iki tanesi bu gün tekrar petek aldı. 2009 yılına göre en az 20 gün öndeyiz diyebilirim. Geçen yıl 06/03/2009 tarihinde ana üretimi çalışmalarına başlamıştım. Düşünce olarak yine mart ayı girsin diye bekliyordum. Bu gün arının durumunu görünce; ana üretimi çalışmalarına yarın başlıyorum. Şu an hava yağmurlu, yarın yağmur durursa arılığa gideceğim. Eğer anaları zamanında yetiştiremezsem; arılara hakim olamam. Bizim ırk (Muğla ırkı) 8-15 çıta arasında oğula giden arılar. Muğla ırkı 10 çıtayı geçti ve dışarıdan bol bal ve polen geliyorsa tutabilene aşkolsun. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| resimlerle ana üretimi |
|
|