agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Arıcılık
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 1 Gönderen denizakvaryumu
  • 1 Gönderen denizakvaryumu
  • 1 Gönderen denizakvaryumu
  • 1 Gönderen denizakvaryumu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-11-2012, 19:01   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Tükettiğiniz baldaki PROLİN değeri nedir?

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir vatandaş, yerli arı ırkıyla dünya çapında tanınmış Anzer balını üretmeyi başardı.

İlçeye bağlı Çakırlı köyünde 27 yıldır devlet memurluğu yapan ve boş zamanlarında arıcılık mesleğiyle uğraşan Dursun Ahmet Acar, "Dünya genelinde bilinen ve kalitesiyle ünlü Anzer balını kendi yerli arı ırkımızla Suşehri'nde elde etmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Acar, "Atalarımızdan gelme arıcılık mesleğini sürdürerek uzun uğraşlar sonucu yerli arı ırkını bir arada toplayarak Anzer balını elde etmenin çabası içerisine girdik. Köyümüzde ağaç dallarına ve düz tahta üzerine fındık sepetlerini arı kovanı olarak kullanıp sepetlerin içerisine arıları yerleştirdik ve hiçbir suni ve kimyasal madde kullanmadan yüzde yüz doğal organik balı elde ettik.


Her sepetin yaklaşık ağırlığı 15-20 kilo olmak üzere toplam 25 sepet bal elde ettik.

Ancak bizim hedefimizde olan Anzer balı kalitesinde olması gerektiğinden bu bal örneklerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ankara Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'ne göndererek test yaptırdık.

Gelen sonuçlar bizi çok mutlu etti.

Çünkü Anzer balının kalitesi bin 335 Prolin değerindedir, bizim balımız ise bin 218,9 prolin değerinde çıkınca bu konuda daha çok yüksek rakamları elde etmek için çalışacağız.

Anzer balının değerinde bal elde etmek bugüne dek Türkiye'nin hiçbir bölgesinde görülmemiştir. Ben de yıllardır arıcılık yaptığım için ilk kez bu kalitede bir bal elde ettim ve şaşırdım.

Çünkü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın arı yetiştiricilerinde kalite değeri olarak koyduğu taban değeri 300 prolindir.
Biz bu değerin çok çok üzerinde kalitede bal elde ettik" ifadelerini kullandı.

Elde ettikleri balın patentini almak istediklerini ifade edem Acar, "Birçok hastalığa da şifa olan Anzer balının kalitesini Suşehri'nde elde ettikten sonra artık bu konuda Suşehri adı altında Anzer balının patentini alıp bu alanda markalaşmak istiyoruz. Bugüne dek bu baldan yaklaşık 400 kilo elde ettik. Atalarımızdan bize yadigar kalan arıcılık mesleğini eşim Hafize Acar ile birlikte yürütüyoruz. Arıların tüm resmi kayıtları eşimin adına yapılmıştır" diye konuştu. -
http://www.haberler.com/yerli-ari-ir...065382-haberi/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025