PDA

View Full Version : Asya Lale Ürün Katoloğu (Soğanlı Bitkiler)

ilyas2
06-08-2008, 23:03
Arkadaşlar bizim şirketteki patronumuz Mine Abladan almış olduğum kitabı sizlere sunuyorum. Bu benim ilk taratma ve e-book işim olduğu için profesyonel bir tarama olmadı fakat gerekli bilgileri ve yazıları okunabilir kılmak için elimden geleni yapacağım.. Bundan sonra eğer beğenirseniz ****** elimdeki diğer kitapları da taratmak niyetindeyim. Ama beğenmezseniz okunmayacak şeylerle zaman öldürmenin alemi yok diye düşünüyorum.
Herkese Saygılar

http://rapidshare.com/files/135376186/Asya_Lale_ueruen_katolo__287_u.pdf.html (http://rapidshare.com/files/135376186/Asya_Lale_ueruen_katolo__287_u.pdf.html)
buradan indirebilirsiniz..

ilyas2
06-08-2008, 23:05
Arkadaşlar ayrıca bu kitapta düzeltmemi istediğiniz şeyleri de uygulayabilirim...

Kharel
17-08-2008, 16:29
ben siteyi gezdim ancak sipariş etmek için çok büyük miktarlar talep etmek gerekiyor sanırım. eskişehirde nasıl temin edebilirim bahçem için lale?

hexus
20-08-2008, 16:36
evet katılıyorum size sipariş için büyük miktarlar talep etmek gerekli
ortak sipariş yapabiliriz diye düşünüyorum .

berduray
20-08-2008, 16:52
Başlayın, arkadan mutlaka gelenler olacaktır.

Yurtiçinden Soğanlı bitkiler siparişi diye bir başlık açılabilir.Herkesin "ben de şundan istiyorum" diyeceğinden eminim.

nuzel
21-08-2008, 15:38
Bende katılıyorum ama satışa başlamadılar sanırım.

Kharel
21-08-2008, 17:27
başlamamış olsalar bile sipariş etmek isteyenler organize olursa iyi olur diye düşünüyorum.
saygılar.

fsuzen
26-08-2008, 11:41
bende katılırım.

ilknur aşık
26-08-2008, 15:44
Bende katılırım.

Lalezar78
30-08-2008, 10:31
833 nolu mesajdaki kampanya tekrarlanır belki diye düşünüyorum. Mart ayında yapılmış. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=191&page=28

Ashba
08-09-2008, 01:15
geçen sene de mevzusu geçmişti ama katılımı sağlasakda farklı türlerde isteniceği için sonuç değişmiyor

ilyas2
12-09-2008, 20:24
Arkadaşlar ben satışını yapmıyorum..
Ancak satış yapan birkaç yer biliyorum onlarda istanbulda genelde :(
benim yapabilceğim birşeyler olursa ne âla..

evrim
26-09-2008, 11:32
arkadaşlar sitemizde lale soğanlarında 12 çeşitte perakende satışımız vardır.
bu türlerin dışında toplu olarak ta 67 çeşit satışa sunulmaktadır.bunlarda minimum sipariş adedi 10 pakettir. eğer perakendelerin haricindeki türlerden beğenirseniz aranızda organizasyon yapmanıza gerek kalmadan istediğiniz türden 10 paketi tamamladığınızda ben herkesin adresine ayrı ayrı faturasını kesip gönderim yapabilirim.
soğanlarımızı aşağıdaki adresten inceleyebilirsiniz :
http://www.bahceburada.com/index.php?cPath=83_84&page=1&sort=3a&

Kharel
26-09-2008, 12:34
Alaaddin türünü daha önce de görüp beğenmiştim. Ancak minimum sipariş adeti 100 yazıyor ne yazıkki.

evrim
26-09-2008, 12:40
kaç paket almayı düşünüyorsunuz . paket sayısını yazarsanız aynı türden başka almak isteyen arkadaşlarımızda varsa 10 paketi tamamlayınca siparişi açabiliriz.
görmek isteyen diğer arkadaşlar için :
http://www.bahceburada.com/product_info.php?cPath=83_84&products_id=533

Kharel
26-09-2008, 12:43
Bu listede Alaaddin türü gözükmüyor. Gözükmese de ben 10-20 adet soğan almayı düşünüyorum(1, 2 paket) en fazla.

evrim
26-09-2008, 12:46
link düzenlenmiştir. eğer bu türden başka görüp beğenen arkadaşımız olursa bu başlık altına yazabilir.

Kharel
26-09-2008, 12:50
yani ancak 100 ü tamamladığımızda sipariş edebileceğiz öyle mi?
Peki neden bazı türler sadece 100lük olarak sipariş edilirken diğerleri 10luk edilebiliyor?

evrim
26-09-2008, 13:24
bu durumu şöyle açıklayayım size. biz normal toptan satışlarımız haricinde bazı türlerdende extra sipariş veriyoruz. mesela lalelerde 12 çeşit türden . bu ekxtra siparişleri de perakende olarak satıyoruz.
100 lerce çeşidin hepsinden fazla stok yapma imkanımız olmadığı için en çok talep edilen türlerden seçip extra siparişimizi veriyoruz ve bunlarıda perakende satıyoruz.

Adalet Yağcı
26-09-2008, 13:29
Sevgili Evrim, özelinize ters laleler için bir mesaj göndermiştim, aldınızmı, aldınızsa özelden veya buradan cevap yazarmısınız.
Sevgiler.

evrim
26-09-2008, 14:39
mesajınız okunup cevaplanmıştır.

Kharel
26-09-2008, 16:44
bu durumu şöyle açıklayayım size. biz normal toptan satışlarımız haricinde bazı türlerdende extra sipariş veriyoruz. mesela lalelerde 12 çeşit türden . bu ekxtra siparişleri de perakende olarak satıyoruz.
100 lerce çeşidin hepsinden fazla stok yapma imkanımız olmadığı için en çok talep edilen türlerden seçip extra siparişimizi veriyoruz ve bunlarıda perakende satıyoruz.stok planlama dersi aldığımdan nasıl zor bi durum olduğunu anlıyorum. cevabınız için teşekkürler =)

evrim
26-09-2008, 16:45
asıl anlayışınız için ben teşekkür ederim. iyi çalışmalar

feriha
09-10-2008, 19:54
Arkadaşlar bu linki incelermisiniz parekende satış yapılıyor gibi anladım.

http://lalesiparisi.com/Urun-288-fritillaria-persica.aspx

kızılhisar
09-10-2008, 21:55
Arkadaşlar,
Asya lale, perakende lale satışına başlamıştır. Asya lale sitesine girip onlıne satış ikonuna basarsanız sipariş verebilirsiniz. bilgilerinize

cybel
09-10-2008, 22:37
Arkadaşlar bu linki incelermisiniz parekende satış yapılıyor gibi anladım.

http://lalesiparisi.com/Urun-288-fritillaria-persica.aspx

Sayın Feriha bu sitedeki fiyatlar oldukça uygun. Ben geçen hafta beşli bir paketi marketten 4.95 tl ye aldım. Burada laleler onlu paketlerde.
Bu arada bi ekleme yapayım bu site asyalalenin sitesiymiş zaten.

Lilium
09-10-2008, 23:50
evrim kardeş sanırım asya lale ürünü satıyorsunuz işlerinizde başarılar
Bir başkasının satışı sizi niye ilgilendiriyor ki.
Ha niyetiniz hayırlı işler dilemekse, uslup ve site kurallarına uyalım lütfen.

Burada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=294904&postcount=1) şatışınız var zaten, bu şekilde bir hitap hiç hoş değil doğrusu.

Saygılarımla
lilium

ibrahim37
10-10-2008, 10:12
Arkadaşlar bende aynı siteye şimdi girip baktım. Bu sitede gördüğüm ters laleler hariç diğerlerin tamamı hollanda orijinli (fotoğraflar dahil). Bunlar yerli üretimmi yoksa tamamı dışarıdan direk ithalmi anlayamadım!!!.

evrim
10-10-2008, 10:30
evrim kardeş sanırım asya lale ürünü satıyorsunuz işlerinizde başarılar

Ha niyetiniz hayırlı işler dilemekse, uslup ve site kurallarına uyalım lütfen.

teşekkür ederim. sorun değil . açıklamamda bi mahsur yok. sitemizde sattığımız soğanlar asya lale nin soğanları .
şimdiye kadar online perakende satışları yoktu. biz satıyorduk online olarak ürünlerini. fakat bundan sonra kendileri perakende satışa başladıkları için bize de hayırlı satışlar dilemekten başka bir şey düşmüyor.

okur
12-10-2008, 21:16
Arkadaşlar selamlar, ben geçen sene BİM den asya lale soğanları almıştım çok güzel açtılar resimleri altta (pembe kırmızı sarı )

başka bir markanın mix 50 lik paketini büyük bir yapı marketten aldım ama çoğu sarı kırmızı ton çıktı paketin üzerinde birçok renk olduğu yazıyordu.
onunda resmi var

bu arada laleler soğanları ekim sonu ve kasım ayında başlıyor satışa dikim zamanlarıda bu zamanlarmış bende heyecnla bekliyorum
tavsiyem mix paketler değilde 10luk tek cins paketleri alırsanız aynı renkler çıkıyor ve seçere alın bazıları ezik falan oluyor

birde laleleri tohumdan üretme hakkında bilgisi olan varmı merak ediyorum

hocam100
12-10-2008, 22:13
bu konuda ben deneme yaptım arkadaşlar.Lale tohumdan üreme yapıyor.ama uzun süre lazım.3 yıl gibi.birinci yıl tohumu ek 2.sene büüyyor.3.sene açıyor.En iyisi yanlarından yavruları büyüterek üretmek..

ibrahim37
13-10-2008, 12:25
Üçüncü senede açması zor

Kharel
13-10-2008, 13:09
Zaten hepsi tohum yapmaz, şatafatlı görünüme sahip olan melezler kısır olduğu için.

hocam100
19-10-2008, 19:32
Haklısınız hepsi tohum yapmıyor ..

ibni-avvam
22-02-2009, 16:33
kusura bakmayın arkadaşlar ben bu konuyu yeni gördüm Asya lale üretiminin tamamını Konya'nın çumra ilçesinde yapmaktadır her yıl ayrıca bahar şenliği düzenliyorlar ve üretim tarlalarına geziler düzenliyorlar yardımcı olacağım bir şey olursa beklerim :)

Douglas Fir
03-03-2009, 13:48
Selam,

artık ASYA LALE'den yaz soğanları sipariş edebiliriz sanırım ben geçen sene glayör almıştım Temmuz ve Ağustos'ta çok güzel açtılar.

buzmavisi
17-03-2009, 19:07
Ben de renkli galalarımı ve glayörlerimi Asya lale'den aldım.Çok ciddi çalışıyorlar. Kargom sorunsuz geldi. Çok ama çok memnun kaldım .Şimdi yaprak bekliyorum sonra çiçek açacaklar inşallah.... :rolleyes:

ERNAR
19-03-2009, 12:55
Benim de Asya Lale'den zambak ve glayörlerim yeni geldi :) ödemeyi paketi teslim alınca yaptım. E-postayla kargo'nun tahminen kaç gün içinde geleceğini sordum. Cevap gelmemişti ama bu gün arayıp elime ulaşıp ulaşmadığını sordular. Firmayı bu başlıktan duymuştum, şimdi de memnuniyetimi belirtmek istedim :)

Orkun Kırcı
19-03-2009, 19:16
Evet aynen beni de bugün arayıp teslimatı sordular. Ayrıca siparişler beklediğimden de çabuk geldi. Zaten sitelerini falan gezdim. Bu işi aşmışlar. Tek kelimeyle mükemmel.

okur
19-04-2009, 19:54
Arkadaşlar bu sene dikmiş olduğum laleler çiçeklendi,
görünüşü güzel olsun diye çok sık bir dikim yaptığımdan dolayı olsagerek
birçoğu açamadı ancak açanlar çok hoş bir görüntü oluşturdu.
Aslında mevsimlik açan çiçkleri pek sevmem çünkü kısa sürede geçiyorlar.
Ancak lalelerin kendine has o asaleti bir insanı vuslat için bir yıl beklettirebiliyor
Allahım ne güzel yaratmış...
her ne kadar şu an İstanbulun birçok yerinde laleler olsada insanın kendi emeğinin ürünü birbaşka değerli olduğundan siz sevgili lale severlerle resimlerimi paylaşmak istedim.
Sevgilerle...

sakagun
19-04-2009, 20:03
Benim lalelerin çiçeklerini birileri kesip götürmüş :( Fotoğraflarını bile çekmemiştim henüz.

okur
19-04-2009, 20:37
Sn. Sakagün geçmişolsun bu olayı lalelerimde çok şükür yasamasamda
güllerimde yaşamışlığım var. insanlar neden bukadar düşüncesizki?
aslında çiçekler çiçekçilerde herkesin alabileceği bir şey.
Zaten gül oslsun lale vb çiçekler olsun yetiştirenler tarafından maddi yönden ziyade
emek ve sabırlı bir bekleyişin ürünü. İnsanlar izinsiz kopararak emeği bir kenara bıraktım
yetiştiricinin bu bekleyişini bir düşünseler ne derece bir burukluğa sebebiyet verdiklerini anlarlardı herhalde. Belkide anlıyorlar fakat düşüncesizlik ediyorlar, eğitim şart...
size tekrar geçmiş olsun diyorum, selamlarla...

MetinT
28-04-2009, 19:45
evet gerçekten çok kötü bir duygu benimde bahçemde böyle sorunlar sık sık oluyor. Kimse kendinden başkasını düşünmüyor. onun amacı laleyi koparmak başka hiç bir şey onun için önemli değil ne densizlik ama...

Orkun Kırcı
08-10-2009, 11:16
Arkadaşlar asya lale satışlara başladı. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

hüsnüyusuf
26-03-2011, 13:02
Asya Lale'nin soğanlı bitkiler kataloğu yenilenmiş. Ürün yelpazesi genişlemiş, bu çok sevindirici. Şakayık üretimi de yapılıyormuş. Harika çeşitler var.

http://galeri.asyalale.com/katolog/

hocam100
26-03-2011, 23:05
Gerçekten de her geçen gün daha da arta ürün yelpazesi ile Türkiyemizin gururu arkadaşlar asya lale.Kataloğunu çok beğendim.Özellikle şakayıklar mükemmmel.Ben sordum ki satışları güzün olacakmış.

Batuhan Yılmaz
27-03-2011, 08:37
Arkadaşlar asya lale anemon yumrusu satıyor mu ?

Güler
27-03-2011, 11:37
Bir fikrim yok bat-uhan. Ama hocam100 satışları güzün olacakmış diye not düşmüş.

Batuhan Yılmaz
27-03-2011, 13:17
Yani sonbahar değil mi güz derken teşekkürler.

sarigoz
27-03-2011, 13:42
Merhaba..ben daha cok liliumlar(Zambaklar )ile ilgileniyorum..Sormak istedigim.adedi mi 3.75 yoksa 3 lu pakedi mi.Bu konuda yardimci olan arakadaslar var mi acaba?

Batuhan Yılmaz
29-03-2011, 20:59
3 tanesi sayın sarıgöz.

sarigoz
30-03-2011, 16:04
Tesekkur ediyorum bilgi icin bat-uhan

Kedi Tırnağı
01-04-2011, 16:23
Bugün BİM' den Asya Lale marka Zambak, Glayöl ve Dahlia soğanları aldım. Paketi 2.90 TL. Glayöl 5 li, Dahlia tekli, Zambak 3 lü paketler. Markanın beğenilmesine sevindim. İlk kez soğandan yetiştireceğim ve markayı da tanımayınca endişeliydim. Bizim markettekileri tükettim. Diğer şubelere bakabilirsiniz:))

loveflower
01-04-2011, 20:50
Bugün BİM' den Asya Lale marka Zambak, Glayöl ve Dahlia soğanları aldım. Paketi 2.90 TL. Glayöl 5 li, Dahlia tekli, Zambak 3 lü paketler. Markanın beğenilmesine sevindim. İlk kez soğandan yetiştireceğim ve markayı da tanımayınca endişeliydim. Bizim markettekileri tükettim. Diğer şubelere bakabilirsiniz:))

Mesajları okurken aklımdan çekmeköyde Bİm nerede ve kaldıysa ben de alayım diyecektim ki cevap vermişsiniz,bitmiş:(

Kedi Tırnağı
07-04-2011, 13:46
Şahinbey otobüs son durağındaki Bİm de de bir tane vardı ve aklıma gelince önceki gün oraya da gittim. Dayanamayıp kalan glayöl paketlerinden birini daha aldım. 1 tane sarı glayöl paketini ise bıraktım. Bencilliğime sınır koyayım, başka sevenler de görsün diye. Bir bakın isterseniz belki duruyordur. Küçük saksıda satılan Lale, nergis vs vardı hala. olmazsa çoğaltabilirsem bu sene, gelecek yıl paylaşırım:)

gultar
21-04-2011, 16:29
Sayın Sarigoz zambaklarla ilgilendiğinizi yazıyorsunuz, bu benim de ilgi alanım.Bir zambağim var adını ogrenmek istiyorum,bilginizi paylaşırsanız sevinirim.fotoğrafını eklemeye çalışacağım.204912

hocam100
21-04-2011, 18:27
Gultar hanım bu zambak değil Clivia Miniatadır.Clivia Miniata bitkisine ana vatanı Güney Afrika’da “Kâfir Zambak” demişler (kaffir lily). Kaffir, dilimizdeki kâfir kelimesinin mecazi olarak hem hakaret hem sitem için kullanıldığı anlamdadır: Zalim, acımasız… Hak ediyor doğrusu çünkü hem bakımı zor hem yavaş geliştiği için çoğaltılması zordur.
Bu arada, Amarillis gibi Clivia’nın da zambakgillerle alakası olmadığını belirteyim. Lily denmesine bakmayın bunlar “Amaryllidaceae” familyasındandır.
Devamı:http://www.bitkivecicek.com/clivia-miniata-kafir-zambak

sarigoz
21-04-2011, 18:58
Sayil gultar,ben sadece amatorce ve hobi anlaminda ilgileniyorum.Profesiyonel olan,bilgisi olarak arkadaslar var.Ki zaten size cevap yazilmis.

Bugun semt pazarinda bir lilium satin aldim Tom Pouce adi ve de ORIENTAL Lilies
diye yaziyor brosurunde.Cok kokulu diye eklemisler ve bahce icin uygun diye ilave edilmis.Hollanda sogani .Bahceye ekmis de bulunuyorum artik.
Umuyorum,tutar ve guzel cicegini gorururz.Vede elbette fotograflayarak buraya eklerim..:rolleyes:

sarigoz
21-04-2011, 19:00
Sayin gultar,ayrica CLIVIA,bilidigim kadar ile salon bitkisi.Disarda bakildiigigini bilmiyordum.Uzaktan cok guzel bir cicek,gordugum var.Lakin hic yatistirmedim,bakim yapmadigim bir tur.

iris41
21-04-2011, 19:22
Kliwianın bakımı bence cok kolay yaklaşık 2 yıldır bende . aşırı sulamayın . amelislerle bu yıl başım dertte ama kliwya hic sorun yaşatmadı . yaz kış yapraklı . bende turuncusu var diger renklerde bulursam alıcam özelikle sarısında gözüm :p 2 yıl önce eyüpteki seralarda beyaza yakın krem rengini görmüştüm .amelis kadar zor degil herdaim yeşil

Mert DURGUT
29-04-2011, 14:24
Sadece marketlerde değil, internet sitesi üzerinden de satış yapıyor AsyaLale.
Online sipariş .)

akon
08-07-2011, 22:04
burdan soğan falan almayın . iki yıldır alıyorum diğer seneye dikmek nasip olmadı. nasıl bir şeylerse artık. çiçek geçtikten sonra soğanlar su toplayı çürüyor. oysa aynı yere ektiğim kendi soğanlarım daşş gibi

selis
07-01-2013, 15:30
Asya Lalenin kutulu bir setiyle karşılaştım..
Üzerindeki çizimlerden bu ürünün sevgililer günü için hazırlanmış olduğunu tahmin ettim.. Hemen sitesinde böyle bir ürün var mı diye baktım ama bulamadım..
360131
Sanırım bu kutular geçen yıldan kalanlar.. Soğanlar minicik çimlenmeye de başlamışlar.. İçeriği, plastik saksı, torf ve soğanlardan oluşuyor..
360132
Ben oğlum için almıştım.. Kendisi dikti suladı, çok pratik :)
360133

serkan_istanbul
07-01-2013, 16:14
bendede var bunlardan gecenlerde aldım bimden **** diadan tam hatırlamıyorum

kgursan
07-01-2013, 17:44
Asya Lalenin kutulu bir setiyle karşılaştım..
Üzerindeki çizimlerden bu ürünün sevgililer günü için hazırlanmış olduğunu tahmin ettim.. Hemen sitesinde böyle bir ürün var mı diye baktım ama bulamadım..
360131
Sanırım bu kutular geçen yıldan kalanlar.. Soğanlar minicik çimlenmeye de başlamışlar.. İçeriği, plastik saksı, torf ve soğanlardan oluşuyor..
360132
Ben oğlum için almıştım.. Kendisi dikti suladı, çok pratik :)
360133

Elbette ki geçen yıldan kalma, :). Bunları diker, sular köklendirirseniz sanırım Mart-Nisan cıvarında çiçek açar. Ocak ayı sonuna kadar dikmeye çalışın!