View Full Version : Bir harabeyi, nasıl bahçe yaptım
ciceksever70
31-07-2008, 18:18
Iki yillik calismadan sonra evimizi aldigimiz zaman ve simdi bahcemiz. Paylasmak istedim...
ciceksever70
31-07-2008, 18:26
Resimlerin devami...
ciceksever70
31-07-2008, 18:37
Resimlerin devami...
Elinize sağlık ciceksever70 harika olmuş.
Sanki bir sihirli değnek dokunmuş bahçenize.
Güle güle oturun. Sağlık ve huzur içinde:):):)
ciceksever70
31-07-2008, 21:01
Cok tesekkür ederim güzel sözleriniz ve dilekleriniz icin. Sihirli degnek degil ama esim ve benim ellerimizi kanata kanata calismamiz etkili oldu sanirim, hala da yapilacaklar bitmis degil.
Ellerinize sağlık sizin ve eşinizin sevgili çeçeksever arkadaşım. İnşallah gönlünüzdeki herşey gerçekleşir.Darısı başıma:)
Sevgili ciceksever70;
Eviniz çok güzel olmuş sizleri tebrik ederim,
Toprakla uğraşın ne olduğunu çok iyi bildiğim için gördüğüm fotoğraflar neyin ne olduğunu ve nasıl olduğunu çok iyi tahmin edebiliyorum.
Elinize kolunuza sağlık, çok keyif aldığınızdan eminim, orada bir bardak çayın bile tadı değişik olduğunu biliyorum.
O keyfi yaşayan o tadın farkına varabilir.
Emeğinizi kutlarım, hele bir-iki senre sonra nasıl değiştiğine siz de inanamayacaksınız.
Elinize sağlık rengarenk harika bir görüntü çıkmış ortaya güle güle oturun
esim ve benim ellerimizi kanata kanata calismamiz etkili oldu sanirim, hala da yapilacaklar bitmis degil.
Bahçeniz varsa yapılacak işler hiç bir zaman bitmiyor. Bahçeniz gerçekten güzel ve huzur dolu bir yer olmuş. Elinize sağlık...
kazim polat
01-08-2008, 12:03
Ellerinize ve de yüreğinize sağlık sevgili çiçeksever70.O terasta akşamüzeri kahve içmenin keyfini hiç birşey veremez öyle değil mi?hele bir de meyve ve sebze toplayabiliyorsanız!Hangi ülkedesiniz?Kolaylıklar diliyorum...
ezgili dünyam
01-08-2008, 17:23
Emeğinize sağlık, aynı yer değil gibi sanki, şahane olmuş.
ciceksever70
01-08-2008, 17:59
Herkese cok tesekkür ederim. Cok güzel dilekler ve cok güzel sözler... Bütün dogaseverlere hayal ettikleri bahceye kavusmalarini diliyorum. Gercekten essiz bir huzur ve mutluluk.
AMİİİİİİN....Darısı başımıza, ellerinize emeğinize sağlık, bukadarla kalmayacaktır mutlaka, bir başladınız mı arkası kesilmez, yakındır cennete dönüşmesi...
Ellerinize sağlık, insanın yaptıkça yapası geliyor değil mi? Sonra da karşısına geçip derin bir ohhh çekiyor musunuz? O zaman bile mutlaka yapılacak şeyler gözünüze batar. Başından geçenlere bu işler çok tanıdık gelir. Mutlaka daha yapılacak çok şeyleriniz vardır, Allah kolaylık versin ve eseriniz olan güzellikleri sağlıkla doya doya seyredin inşallah.
ciceksever70
03-08-2008, 21:15
Inanir misiniz bir türlü oh cekemedim. Tam cayimi kahvemi iceyim diye oturuyorum, hemen gözüme bir sey takiliyor bir de bakiyorum saatler gecmis bir sürü isle ugrasirken... Sanirim bahce sevgisi bir tür hastalik gibi.
Evet, ama güzel bir hastalık.
ezgili dünyam
04-08-2008, 16:53
Hepimiz aynıyız sanırım. Bende ne zaman şöyle bir bahçede gezineyim desem, anında bir yeri düzeltmeye başlıyorum. Aslında çocuklarımın sorumlulukları olmasa ben bahçeden hiç çıkmam.
En güzel tat, emeklilikte çıkıyor ama o zaman da ayyy ne de geç kalmışım diyorsunuz. İyisi mi sizler şimdiden başlayın, emekli olana kadar da herşey yerli yerine oturur, siz de bol bol keyfini sürersiniz. Benden söylemesi.
ciceksever70
05-08-2008, 11:11
Evet iki kücük canavarla ugrasmaktan bahceye cok az zaman kaliyor. Büyük oglum yine de hep sikayetci anne bizimle oynamiyosun bahcene baktigin kadar diye. Umarim ilerde daha cok vaktim kalir bahcem icin.
peyzajci_tasci
06-08-2008, 13:30
elinizee seğlık çok güzel olmuş
Dönüşüm inanılmaz.
Merdivenlerin yanındaki duvarın üzerinde dizili bulunan, üzerinden sarmaşıklar, sardunyalar sarkan tuğlalar -onlara ne denir, adını bilemiyorum, ben tuğla diyeyim siz anlayın- bölümü özellikle çok hoş olmuş.
Oradaki tuğlalar her kat geriye doğru dizilmiş ve içlerine toprak mı doldurulmuş?
Çiçeksever gerçekten teşekkürler. Örnek bir çalışma olmuş. Ellerine yüreğine sağlık.
ciceksever70
06-08-2008, 19:28
Sayin Sabah sorunuzu yanitlayayim, tugla duvar dedigini yerin üstü bahcemizin daglik olan, meyve agaclarinin bulundugu arazi. Burda yilin büyük bir bölümünde yagan yagmurlar dagdan asagiya tasip evlere zarar vermesin diye oradaki kayalar kazilip bir drenaj, koruma duvari olusturuluyor. Bizden önceki sahipleri herhalde kazildiktan sonra olusan cirkin görüntüyü örtmek icin bu beton saksiliklari koymuslar ancak evde yasadiklari 15 yil boyunca varliklarini unutmuslar sarmasiklar sarmis hepsini. Ben tüm yabani otlari yoldum, iclerine yeniden iyi toprak doldurdum ve ertesi yil baktim ki aslinda yabani sarmasiklarin altinda ne güzel bitkiler sakliymis. Bu yil eksik kalan yerlere bir kac tohum bir kac sardunya ekleyip keyfini sürdüm. E o kadar calismanin biraz da keyfi olsun degil mi? Bir de su kabuksuz salyangozlar olmasa...
ciceksever70
06-08-2008, 19:40
Ilk ciceklerini geyiklere kaptirdigim sarili turunculu gülüm. Burda edelrose diye aldim Türkcesini bilmiyorum. Megerse geyikler kokulu gül goncalarini cok severmis.
ciceksever70
06-08-2008, 19:44
Cinsini bilmesem de rengini cok sevdigim koyu pembe gülüm...
ciceksever70
06-08-2008, 19:47
Yine ciceklerini geyiklere kaptirdigim David Austin güllerim. Artik yanlarinda harekete duyarli islik calan koruyucu cüceleri var. Geyikler cücelerden korkup güllerimden uzak duruyorlar.
ciceksever70
06-08-2008, 19:49
Kanarya gülü... Cilek gibi yanlara dogru köklendigi icin nereye eksem sariyor.
ciceksever70
06-08-2008, 19:52
Güneste kavurduktan sonra yari gölgeye aldigim cam güzelim kendine geldi. Umarim uzun süre yasatabilirim.
Keşke geyikler bahçeme gelse onlar için özel gül dikmeye razıyım :) Çok şanslısınız. ;)
Ellerinize sağlık.
Çok haklısın sevgili limon. Benim bahçeme de sincap ailesi dadandı. Dört üyeli bir aile. Üç adet ceviz ağacı ile kayısı ağaçlarının arasında mekik dokuyorlar. Geçen sene ağaçlarda meyveler bitince gelmeyecekler diye korktum, hemen askılıklı saksıların içine yer fıstıkları doldurarak ağaçlara astım. Eşim ve oğlum çok dalga geçtiler benimle. Ama maalesef gelmediler. Bu sene yine misafirim olduklarını görünce çok sevindim.
Gülleriniz de çok güzel. Cinsini bilmediğiniz koyu pembe gülün arkasındaki mavi çiçek de sizin bahçede mi?
Kanarya gülünü ben de bu yıl diktim. Bakalım Ankara kışını atlatabilecek mi?
ciceksever70
07-08-2008, 14:06
Mavi cicek dediginiz hatmi agaci, evet bizim bahcede. Önce japon gülü zannediyordum ama siteden hatmi oldugunu ögrendim. Kanarya gülü konusunda hic endiseniz olmasin burada kisin sicaklik bazen eksi 20lere kadar düsüyor Ankara sicak bile gelir. Cok dayanikli ve bereketli bir cicek. Yilda iki kez cicek aciyor. Bizimki Mart sonu ve Temmuz sonu acti.
ciceksever70
10-08-2008, 10:06
Gülümün son hali ve sarmasik olarak sardirdigim barbunya fasülyem. Cicekleri o kadar güzel ki iyi ki de yapmisim diyorum.
N.Cebeci
04-09-2008, 13:28
İşte hayat bu; Yaşadığın yeri yaşanabilecek en güzel yere dönüştürmektir.
Sn Çiceksever70 ellerinize, gönlünüze sağlık ne güzel bir bahçe olmuş, cennetten bir köşe sanki.
ciceksever70
05-09-2008, 14:09
Herkese cok tesekkür ederim. Bu günlerde bahcemi sonbahara hazirlamakla, ot bicmekle mesgulüm. Kisla ilgili bitkiler bulabilirsem seve seve paylasirim. Ya da belki sizlerin kisa dayanikli ve cicek acan bitkilerle ilgili önerileriniz olabilir. Paylasirsaniz cok mutlu olurum. Wintergreen ve kis yaseminini denemek isterim.
ezgili dünyam
05-09-2008, 21:30
Sevgilki Limon bende aynı şeyi düşünmüştüm, geyikler gelse benim bahçeme ellerimle beslerim onları. Demekki ne kadar şahane bir yer orası.
ciceksever70
02-10-2008, 15:31
Bahcemizde sonbahar...
Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ sözü tam da bunu anlatıyor değilmi arkadaşlar. Çiçeksever ellerine sağlık. Harika bir bahçe yapmışsın. Darısı benim terasımın başına...
Babaannem insanın elinde zehir vardır neye dokunsa başarır derdi. Bir kez daha doğruluğunun kanıtlandığını görüyorum.
ciceksever70
02-10-2008, 16:05
Cok tesekkür ederim arkadaslar (bu arada herkese iy bayramlar). Burada bahcemi paylasmak ve sizlerden övgüler almak gercekten cok motive edici oluyor. Bahceyle ugrasmayi seven bir insana en iyi ödül övgü olabilir herhalde. Insanin bütün düsündüklerini gerceklestirmesi para ve zaman isi ayni zamanda. Önümüzdeki yillarda umarim kafamdakilerin hepsini uygulayabilirim ama inanin simdi bile evime severek dönüyorum bahcemle karsilasacagim diye...
ciceksever70
04-10-2008, 11:46
Güzel yorumlarinizi alinca simariklik yapip sevdigim bir kac cicegi daha paylasayim istedim. Belki bakimi ya da cogaltilmasi konusunda bilgileri olanlar paylasmak ister...
Wintergreenlerim. Meyvesini kurutsam cogaltabilirmiyim acaba?
ciceksever70
04-10-2008, 11:48
Cranberry´ler... Henüz cok minikler meyve vermediler. Ama yine de cok güzeller.
ciceksever70
04-10-2008, 11:51
Ilk kez bir kaktüs cesidi aldim. Ama cok sevdim. Yasatmayi basarabilirsem yenilerini de alacagim.
Digerleri de garten girl´lerim. Türkce isimlerini bilmiyorum özür dilerim.
Arzu Kasapoğlu
04-10-2008, 12:18
Küpe çiçeğinizde birazcık kenardan çıkmış :) Çok güzel görünüyor.
ezgili dünyam
04-10-2008, 22:54
Ellerinize sağlık, bahçeniz çok güzel, ne kadar emek verildiği belli oluyor.:p
Erika, bizim buralarda Funda deniliyor.
Arkadaşlar, geçen sene B.Hause'a gittiğimde bu Erikaları görünce şok oldum. Güzelim çiçekleri spey boya ile rengarenk yapmışlar. İçim sızladı. Morundan tutun da mavisine yeşilin her tonuna boyamışlar. Ben bunları doğada iki renk kırmızı ve beyaz olarak biliyorum. Hatta biraz ileri giderek, değişik renk alanlara ''bunlar boya, almayın, bu kadar boya altında zaten fazla yaşamazlar'' dedim.
ciceksever70
05-10-2008, 14:13
Erika ya da Garten girls diye satilan ciceklerimin Türkce adini da ögrenmis oldum sayenizde Güler hanimcigim. Siz bahcemi ziyaret edip mesaj yazinca cok mutlu oluyorum. Bir uzmandan bir seyler ögrenmek cok güzel. Tüm üyelerin iyi dileklerine tekrar tesekkür ederim.
ciceksever70
05-04-2009, 22:46
Herkese merhaba! Uzun bir kis sessizliginden sonra bahcedeki calismalarimiz hizlandi. Sonbaharda cimleri iyiyce budayip bir cok yere yaprak koydugumuz icin isimiz bu yil daha kolay oldu (Tesekkürler Güler hanim) . Ilkbahar calismalarimin resimlerinden önce birkac kis manzarasi paylasayim dedim.
mormenekşe
06-04-2009, 00:28
Merhaba sevgili Çiçeksever70 bahçenizi daha önce görmemiştim,ancak bugün ziyaret edebildim ellerinize,emeğinize sağlık harika olmuş inanın böyle güzellikleri görmek çok zevkli ve kamçılayıcı oluyor.Bende burda bir iki saksıda çiçek bakınca birşey yapıyorum sanıyorum,sizin ve diğer arkadaşların bahçelerini gördükçe insan bahçeli bir ev hayali kuruyor inşallah bir gün bende sahip olur ve sizin gibi cennete dönüştürebilirim.Evinizde,bahçenizde sağlıklı,mutlulukla ve sevdiklerinizle huzurlu bereketli günler geçirmenizi dilerim.
ciceksever70
06-04-2009, 08:06
Tesekkürler sevgili Mor Menekse. Dün aksam minik oglumun uykusu geldigi icin tüm resimleri yükleyemedim. Kis resimleriyle devam ediyorum.
ciceksever70
06-04-2009, 08:15
Gelelim bu bahar yapilan calismalara... Ilk is olarak güllerimi budadim, sonra da onlarin ve minik agaclarin altindaki otlari yolup agac kabuklarini tazeledim. Dinlenme bankimin yanina bir clematis ve passiflora bölümü yaptim.
ciceksever70
06-04-2009, 08:18
Acer Palmatum canlaniyor...
ciceksever70
06-04-2009, 08:23
Sonbaharda bahceye gömdügümüz eski küvetten simdi bizi ilkbaharin ilk acan cicekleri selamliyor. Böylece köstebege karsi bir puan öne gecmeyi amacladik.
ciceksever70
06-04-2009, 08:32
Bu yil bahcemin yeni konuklari bir kac adet berry agaci, lavantalar, minicik rododendronum ve nihayet cok istedigim mor leylak. Henüz hepsi cok kücük ama umarim bu yil biraz toparlanirlar.
ciceksever70
06-04-2009, 08:35
Ilk acan manolyamiz (stellata)...
ciceksever70
06-04-2009, 08:38
Agac kabuklari bahcede cok büyük kolaylik sagliyor.
ciceksever70
06-04-2009, 08:42
Fasülyelerimi, misir ve bezelyerimi dikecegim bölüm. Siparis ettigim direk siriklar gelince onlar da yerlerine konacak. Topragin üzerine kabuksuz salyangozlara karsi odun külü döktük.
Sebahattin Sargın
06-04-2009, 08:52
Bahara iyi hazırlanmışsınız Sevgili Çiçeksever ;) Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir bahçe hazırlamışsınız. Bitkileriniz ve ağaçlarınız büyüdüğün de dahada güzel bir yer olacak...
Clematis ve passiflorayı aynı yere ekmek sorun oluşturmasın, sanırım sizdeki Passiflora caerulea (http://www.passionflow.co.uk/common-passion-flower-passiflora-caerulea.htm) meyvesi yenmez ama güzel çiçekleri vardır ve arsız bir türdür.
Fotoğrafların devamını bekleriz...
Sevgiler ;)
Douglas Fir
06-04-2009, 08:58
Nefis bir yer olmuş. Kış fotografları da harika. Doğa her mevsim çok güzel. Çok emek verdiğiniz bahçeniz de buna katkı yapmış. Elinize sağlık...
ciceksever70
06-04-2009, 14:41
Bahara iyi hazırlanmışsınız Sevgili Çiçeksever ;) Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir bahçe hazırlamışsınız. Bitkileriniz ve ağaçlarınız büyüdüğün de dahada güzel bir yer olacak...
Clematis ve passiflorayı aynı yere ekmek sorun oluşturmasın, sanırım sizdeki Passiflora caerulea (http://www.passionflow.co.uk/common-passion-flower-passiflora-caerulea.htm) meyvesi yenmez ama güzel çiçekleri vardır ve arsız bir türdür.
Fotoğrafların devamını bekleriz...
Sevgiler ;)
Cok tesekkür ederim evet daha resimlerde görünmeyen calismalar da var. Ben de sabirsizlikla diktiklerimin büyümesini bekliyorum cünkü herseyi yetismis halde almak cok pahaliya mal oluyor. Passifloramin cinsi caerulea umarim dediginiz kadar arsiz olup büyür. Burada yaz asiri sicak gecmiyor kissa oldukca soguk -15 dereceleri gördügümüz zamanlar oluyor. O yüzden bu kisi cikarirlar mi bilmem. Bekleyip görecegim...
ciceksever70
15-04-2009, 21:04
Yeni ektigimiz rhododendron ve gecen sene anneler günü hediyelerimden biri olan manolyam...
ciceksever70
15-04-2009, 21:07
Bahcemizde komsularin yillardir acmadigini söyledigi bir leylagimiz vardi. Esimle bir deneme yapalim dedik ve gecen yil beyaz cicek acan leylagimizdan bir parca kesip asiladik. Iste sonuc...
ciceksever70
15-04-2009, 21:08
Sümbüllerin zamani gecti ama laleler her gün degisik renklerde acmaya devam ediyor...
günebakan
15-04-2009, 21:43
Muhteşem görüntüler sevgili Çiçeksever70 insan bakmaya doyamıyor:)
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. Baharın gelişi ile sitemizdeki bahçelerin seryrine doyulmuyor.
Cumhur Tonba
23-08-2010, 14:07
Sümbüllerin zamani gecti ama laleler her gün degisik renklerde acmaya devam ediyor...
Bir harabede böylesine güzeş çiçekler. Harikasınız.
Azmin zaferi.
Cumhur Tonba
23-08-2010, 22:40
Keşke geyikler bahçeme gelse onlar için özel gül dikmeye razıyım :) Çok şanslısınız. ;)
Ellerinize sağlık.
Sayın Limon'un sözlerine aynen katılıyorum. Bizim çocuklarımızdan hangisi doğal ortamında canlı bir geyik görebilecek ki?
Orhan Özbilgiç
23-08-2010, 23:07
Arkadaşlar;
Dikkatinizi çekerim!
Sayın ciceksever70, bu başlığı, yaklaşık bir buçuk yıldır kullanmıyor.:)
Yeni başlık:http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14838&page=18
Cumhur Tonba
24-08-2010, 00:07
Teşekkürler Orhan Bey,
son 4 nesaj yeni sayfasına taşındı.
çok güzel olmuş harika bir görüntü oluşmuş
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.