PDA

View Full Version : Kara Lahana




malina
19-03-2008, 15:10
Köfteli, kara lahana pirzolası

İsim acayip ama nasıl yazayım bilemedim :)

Köfteleri hazırlayın. (İçine ekmek yerine pirinç ekleyebilirsiniz)
Köfte sayısı kadar ortaboy kara lahana yaprağını yıkayın, Saplarını 4-5 cm kadar bırakarak kesin.
Yaprağın ortasına biraz büyükçe yuvarladığınız köfteyi koyun ve lahananın sapını dışarıda bırakacak biçimde katlayın.
Ocakta ya da fırında pişirin...

Yemek adındaki pirzola kelimesi bu saplar yüzünden... :)




ayhat
19-03-2008, 15:17
Bakın bu bölümde süper olmuş çalışınca birde hiç aklıma gelmiyor, bir yandan da akşama ne pişirsem diye düşünüyorum, pratik tariflerimizi yazabiliriz burda güzel:)

Sergül
19-03-2008, 21:10
Malina, lahanalar kuruyup yanmıyor mu? Beni aydınlatırsan sevinirim. Tarifini denemek isterim de. Kara lahana hem çok yararlı hem de dolmasına bayılırım. :)

malina
19-03-2008, 21:55
İçine tabii ki biraz su koyacaksın. Rendelenmiş domates, biraz salça, yağ falan... Ama sonuçta, pişince çok az su kalacak gibi ayarlaman gerek.

Bu yemek de benim uydurduklarımdan :)
Köfte yaptığım bir gün, dolaba kaldırmadığım kara lahanaları görünce aklıma gelmişti.
Tamamen tembellikten, "kim şimdi iç hazırlayacak" durumları yani :)

Tembelliği seviyorum :)

uzman16
29-03-2008, 09:54
Köfteli, kara lahana pirzolası

İsim acayip ama nasıl yazayım bilemedim :)

Köfteleri hazırlayın. (İçine ekmek yerine pirinç ekleyebilirsiniz)
Köfte sayısı kadar ortaboy kara lahana yaprağını yıkayın, Saplarını 4-5 cm kadar bırakarak kesin.
Yaprağın ortasına biraz büyükçe yuvarladığınız köfteyi koyun ve lahananın sapını dışarıda bırakacak biçimde katlayın.
Ocakta ya da fırında pişirin...

Yemek adındaki pirzola kelimesi bu saplar yüzünden... :)

Bu sabah kalkınca ne pişireyim derken aklıma geldi ve Malina'nın bu tarifini pişirdim. Kara lahana yerine pazı kullandım. Az önce altını kapattım. Harika oldu. Tadı süper, görüntüsü de çok hoş oldu. Teşekkürler...

Sebahattin Sargın
29-03-2008, 13:17
Banane işte bu pazının aynısından bende istiyorum Sevgili Uzman16, olmaz ki ama ya nasıl canım çekti bakın şimdi ;) Bundan sonra sadece tarif yayınlayın resim vermeyin. Yoksa ben çatlıyacağım :D

özlem11
29-03-2008, 15:12
Sağolun Kenan bey.
Uzman16 sahane görünüyor. Eminim bi o kadar da lezzetlidir.