PDA

View Full Version : Taze Fasulye




Penelophe
02-06-2008, 00:07
Yeşil fasulye artık iyice ucuzladı. İşte en sevdiğim yeşil fasulye tarifi.

Malzemeler

-1 kg yeşil fasulye
-1/2 kg yasız dana kıyma
-2 yemek kaşığı domates salçası
-2 adet beyaz soğan
-Zeytinyağı
-tuz
-pulbiber

Yapılışı

Fasulyeler verev şekilde doğranır. Verev ve ince doğruyoruz, çünkü kavuracağız, kalın ve kırma şeklinde olması tamamen kavrulmasını engelleyecektir.

39314

Soğanlar 2'ye bölünür ve halka doğranır. Zeytinyağı tencereye dökülür, iyice sınınca kıyma da içine atılır ve (2 dakika gibi) rengini hafifi kaybetmesi sağlanır. Soğanlar ve fasulye de ilave edilir. Bu aşamda tencerenin içi aşağıdaki gibi görünür.

39315

Bu haliyle 10 dakika arada karıştırarak kavrulur. Salça, tuz, pulbiber eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.

Son olarak 1 su bardağı sıcak su eklenerek, tencerenin kapağı kapalı şekilde fasulyeler iyice erimeyecek ama suyu çekecek şekilde pişirilir.

39316

Yoğurtla servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.:)

39317




Gülgün
03-06-2008, 09:08
Penelophe ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor.

Buket Aknar
03-06-2008, 14:13
Penelophe; yine döktürmüşsün. Ellerine sağlık.

M.Sema
03-06-2008, 14:28
Sevgili Penelophe ellerine sağlık, afiyet olsun size. Şimdi ben de şöyle yapıyorum Penelophe'nin ayıklayıp verevine doğradığı taze fasülyeleri o yan tarafa bakarken hemen alıp azıcık suda haşlıyorum. Ayrı bir yerde zeytinyağında ay şeklinde doğranmış kuru soğanları koyulaştırıyorum. Süzdüğüm haşlanmış fasülyeleri koyup orta hararetli ateşte kavurup üzerine yumurta kırıyorum. Üstüne de tuz, karabiber, kırmızı biber serpip karıştırıp kavuruyorum. Bu benim çok sevdiğim yemeklerden biridir belki de daha önceden tarifini yapmışımdır ama hatırlatmada fayda var.

nazlı06
03-06-2008, 17:14
Penelophe ellerine sağlık. Afiyet olsun

Penelophe
03-06-2008, 17:15
Teşekkürler arkadaşlar, M.Sema sizin tarifinizi deneyeceğim, yumurtalı fasulye yememiştim daha önce hiç.;)

Sergül
03-06-2008, 19:02
Penolephe ellerine sağlılk,bizim evde fasülyenin hertürlüsü (kuru-teze) sevilerek yenen yemeklerdendir. Domatesli,tavuklu yaparım da senin tarifin farklı mutlaka deneyceğim.

eylems
03-06-2008, 19:15
Sayın Penelophe, ellerinize sağlık böyle güzel güzel fotoğraflamışsınız resimleri ile yetinmek zor ne yapsak size mi gelsek?:D Her öğün sofrada olsa bıkmayacağım bir sebzedir taze fasulye hatta kahvaltıda bile yerim yumurtalı kavurmasını.Bizde de içinde tanesi olmayan çıtırları verev doğrayıp haşlanır süzülür.Tereyağı, yumurta ve karabiberle soslanıp haşlanan fasulye kavrulur.Mükemmel kokusu olur tadını ise anlatamam.:p(Taze fasulyenin ipe dizilip kurutulanıda çok hoş olur)

M.Sema
04-06-2008, 12:15
Sevgili Penelophe acı severseniz kırmızı pul biber de koymanızı öneririm.

borulce
03-07-2008, 15:05
Elinize sağlık, çok lezzetli gözüküyor.. :)