View Full Version : Bursa Ekibi Yaz Toplantısı (20 Temmuz 2008 Pazar)
Süha Şendoğan
27-06-2008, 15:09
Arkadaşlar Bursa'da bir toplantı teklif ediyorum bu toplantıda yakın illerden hatta katılmak isteyen tüm illerden üyelerin iştiraki ile getirecekleri fideleri site yararına satmalarını elde edilecek gelirinde siteye ufak da olsa bir katkı sağlayacağını tahmin ediyorum.
(Sebo senden önce böyle bir girişimim olduğu için bana kızma lütfen son günlerde senden pek haber alamıyoruz.)
Sebahattin Sargın
27-06-2008, 15:17
Sevgili Turco;
Hiç kızarmıyım, tam tersi çok sevindim buna ben. Bu toplantı konusu ile ilgilenemediğim için herkezden çok özür dilerim. İlk işimiz bir tarih belirlemek olsun, ondan sonra yapacakları ayarlarız...
Bu konuda bütün üyelerimizin desteğini ve fikirlerini bekliyorum. Sevgili Turco böyle bir şeyi planladığınız için gerçekten teşekür ederim...
Sevgiler ;)
Süha Şendoğan
27-06-2008, 15:21
Sevgili Sebo'cum,
Senin bana kızmayacağını tahmin ettiğimden böyle bir girişimim oldu senden de destek gelmesi beni dahada mutlu etti.
Haydi üyeler Bursa'ya diyelim ozaman..
Ben seve seve katılırım sevgili Turco..(Bir nevi birinç diyebilirim sanırım):p
Güzel Bursa'ya selamlar..
Sebahattin Sargın
27-06-2008, 15:36
Sevgili Turco;
Eğer izin varsa ben bir tarih belirliyeyim bu konuda, sonrada açıklıyayım. Mekan olarak neresi olacak o konuda ne yapacağız?
Sevgiler ;)
Süha Şendoğan
27-06-2008, 15:39
Sebo'cum tarih ve yer konusunu sen belirle Bursa dışından gelecek üyelerimiz için Bursa'nın ilginç bir yeri olabilir **** tarihi bir mekan olabilir.(Ben özellikle Todor ve sevgili İklimsiz'i de bekliyorum ****** Güler hanımsız olmaz)
Sevgili Gardenya ilk sırayı aldı.
2.Sebo
3.Turco
Sebahattin Sargın
27-06-2008, 15:41
O zaman ben tarih ve mekanı belirler burada açıklarım, umarım güzel bir gün geçiririz...
Sevgiler ;)
Selahattin Yılmaz
27-06-2008, 16:07
Sebo bak forum senin organizasyonlarını özledi ona göre yatma kös kös...
Sebahattin Sargın
27-06-2008, 17:05
Mesaj alınmıştır ve derhal çalışmalara başlanacaktır ;););)
Arkadaşlar;
Bursa toplantısına tabii ki katılmak isterim. Ama belirteyim, 4 Ağustos- 4 Eylül arasında Bursa' da değilim. Selahattin Hoca ismini eklememiş ama yüzde yüz geleceğine eminim. Yeni zeytinliğimiz hakkında kendisini esir alacağımı bilse dahi. İzin verirsen hocam, ismini de benden önce yazayım, emrivaki olmazsa tabii...Selamlar.
1. Gardenya ilk sırayı aldı.
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
Sebahattin Sargın
28-06-2008, 00:57
Toplantı temmuz ayı içerisinde olacak ağustosa sarkmaz. 1 **** 2 hafta sonra ki bir tarih olacak, çalışmalarım sürüyor bu konuda. En kısa zamanda tarihi, yeri ve toplantının içeriğini açıklıyacağım...
Sevgiler ;)
11 temmuzdan sonra olsa olur mu sevgili sebo?
Ortalama yükseltme sınavları o tarihte bitiyor.Cmt ve pazar dahil görev verebiliyorlar.
Temiz temiz gelirim toplantıya..
Sebahattin Sargın
28-06-2008, 01:02
Not aldım Sevgili Gardenya ;)
Bizlerde bütün Sansarlar köylerde olacağız bu Temmuz. Desenize uzaktan yine kedinin ciğere baktığı gibi seyredeceğiz Bursadaki toplantıyı. Kısmet bir dahaki sefere ne diyelim. Takipteyiz haberiniz ola.
Anadolu divanesi.
Sevgiyle.
Sebahattin Sargın
28-06-2008, 12:18
İşte buna çok üzüldüm, ben siz geliceksiniz diye hesap ediyordum :( Siz beni kırmazsınız Cemal Bey, bir yolu vardır değil mi?
Süha Şendoğan
28-06-2008, 13:50
Bizlerde bütün Sansarlar köylerde olacağız bu Temmuz. Desenize uzaktan yine kedinin ciğere baktığı gibi seyredeceğiz Bursadaki toplantıyı. Kısmet bir dahaki sefere ne diyelim. Takipteyiz haberiniz ola.
Anadolu divanesi.
Sevgiyle.
Cemal bey sizsiz toplantı neşesiz olur Sebo'nun dediği gibi siz bir yolunu bulun yinede..
Anadolu divanesi.
Sevgiyle.
Cemal Bey..
Bakınız benim gibi İstanbul menşeeli bitki delisi, ilk toplantısı olarak Bursa'ya, başka ulaşım araçları olmasına rağmen, koşarak gelme yolunu seçti.1,5 kişilik tımarhane kontenjanı ayıracağınız bu deliyi yerinde ve tavında dövmek için gelin lütfen..Aksi taktirde hangi köyde iseniz cümbürü de alıp tüm cemaat oraya doğru seyirtmek zorunda kalacağız..
.Aksi taktirde hangi köyde iseniz cümbürü de alıp tüm cemaat oraya doğru seyirtmek zorunda kalacağız..
Sevgili Gardenya !
Bu haberi annem bir duysa inan bizide unutur sizlerle ilgilenir. Her zaman yerimiz müsait haberiniz ola. Küçük deliyi öpüyorum.
Arkadaşlar 4 Temmuz akşamı yollara düşüp yayla göçü gibi köyüme anama gideceğiz.Haber vermedik ki tam bir süpriz olacak. Hepinizin nazik davetine sonsuz teşekkür ediyorum. Bahçe bağ bizi bekler. Bu yıl oradan sizlerle görüşme şansım olacak. Takiptesiniz haberiniz ola.
Bekle Anadolu Deli divanen geliyor.
Sevgiyle.
İyi yolculuklar diler, annenizin güzel ellerinden öperim..
Sebahattin Sargın
28-06-2008, 16:51
Arkadaşlar;
Bunun normal bir sohbet toplantısı olmasına karar verdik. Fide satışı için aramızda bir yöneticinin olması gerekiyor, yönetime bu konudan önceden haber vermemiz gerekiyor. Bunun için hazırlık yapmamız gerekiyor. Birde şehir dışından gelecek üyelerimiz bu sıcakta fide filan taşıycaklar yanlarında. Bu sözlerime lütfen kimse alınmasın, amacım kimseye karşı kırıcı ifadeler kullanmak değil....
Normal sohbet toplantısı olması da güzel olacaktır gene, şehir dışından katılımda olacak kısmetse...
Toplantı tarihini 20 Temmuz 2008 pazar günü olarak ilan ediyorum. Saat 12.00 sularında toplantımız başlayacaktır....
Peki neden 20 Temmuz yaptı bu çocuk toplantı tarihini diyebilirsiniz şimdi....
Dediniz değil mi?
Çünkü aramızda Oks ve Öss anneleri, babaları var. 14 ve 18 Temmuz tarihleri arasında tercihler olacakmış. Bu konuda talepler alınca bende şehir dışından gelecek bu üyelerimizi düşündüm ve 20 Temmuza aldım toplantı tarihini...
İyi düşünmüşüm ama değil mi?
Hem vakit daha var, sonra kimse " aaa efendim o tarihte önceden planımız vardı, yok Alamanyadan teyzemgiller gelcekti" falandı filandı demesin yani....
Mekan olarak henüz bir yer belirliyemedim, Bursamızın yeşil ve tarihi bir mekanında ağırlamak istiyorum misafirlerimizi...
İnşallah güzel bir toplantı olacak, oh yahu sonunda organizsyonlarımıza geri döndük ;)
Sorusu olan arkadaşlarımız isterlerse özelden, isterlerse bu başlıktan rahatça sorularını sorabilirler....
Sevgiler bizden olsun ;)
Organizasyonların başlamasına sevinenelerdenim bende... Her ne kadar daha önce hiç katılmamış ve acemi olsam da aranızdayım artık. Benim de adım var katılımcıların arasında dimi? :)
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yani ben)
Saygılar... (egoizmim için özür dilerim herkesten) :))
Sebocuğum,
Öncelikle, biz OKS annelerini de düşünüp, toplantıyı bu tarihe aldığın için teşekkür ederim sana..:)
Bizden katılan iki kişi olacak.
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve eşi
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yani ben)
7.cemo
Aranızda olmak beni çok mutlu edecek.Şimdiden sabırsızlandım:)
Sebahattin Sargın
28-06-2008, 22:03
Nüfüs hızla artıyor ;)
Çok sevindim şehir dışından arkadaşlarımızın gelmesine...
Bursalı arkadaşlar nerelerdesiniz?
Listenin son hali şöye oluyor;
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve eşi
8. Cemo
9. Güler
10. ...?
Gelecek olan arkadaşlarımız lütfen listeyi kopyalıyıp altına isimlerinizi ekleyiniz.
Sevgiler ;)
Ama Manyas'dan ama İstanbul'dan geliyorum inşallah.
Sebo'cum ne olur havadar bir yer bul, bu sıcaklarda kapalı mekânlar çekilmez.
İklimsiz
28-06-2008, 22:18
Tekrar Bursa'da ve dostlarla olabilmek düşüncesi heyecan verici.
Sayın turco davetiniz onurlandırdı.
Ve sevgili Sebo, ne yaptın ettin imkansızı olanaklı kıldın, gerekli tarih değişimini yaptın ya, geliyorum:p
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
Ben de gelmek istiyorum inşallah bu kez toplantıyı kaçırmayacağım. Tabi son dakikada bir aksilik çıkmazsa malum Deniz ile planlı yaşamak pek mümkün olmuyor.
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
Süha Şendoğan
29-06-2008, 14:00
Sevgili Cemo,İklimsiz ve Selenn,****** Güler hanım..
Katılacak olmanız bizi çok mutlu eder başımızın üstünde yeriniz var sağolun..
Sebo'cu Misi köyü olabilirmi oranın cafesi dere kenarında ama dere biraz kuru görünüyor mekan sahibi bizim için ayarlayabilir ama pazar öğleden sonraları Bursa oraya doluyor saat 4 veya 5 e kadar müsait.Eski Osmanlı mimariside ilgi çekici olabilir.
Sevgili turco ve emeği gecen diğer arkadaşlara, çok teşekkür ederim.
Güler hanım ın dediği gibi,açık hava biryer olursa çok mutlu olurum.Başka zahmete girmeyin arkadaşlar.Önemli olan sizlerle tanışmak.Çiçek,börtü,böcek ve yeşil olan her yer hepimize uyar diye düşünüyorum:)
Çok küçük bir olasılık ama ayaralabilirsem ben de gelemek istiyorum;)
Sebahattin Sargın
29-06-2008, 23:11
İnşallah gelebilirsin Sevgili Zenfree, o küçük ihtimal büyür böylece ;)
Listemizin son hali;
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree (İmkanı olursa gelebilecek inşallah ;))
Toplantıya katılacak olan arkadaşlarımız lütfen yukarıda ki listeyi kopyalayıp altına isminizi ekleyiniz...
bademagacı
30-06-2008, 12:08
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
drmiyevic
30-06-2008, 23:36
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
drmiyevic
30-06-2008, 23:56
Bir de yer tavsiyesinde bulunmak istiyorum ,Tarihi Cumalıkızık köyü sizce nasıl olur?
Çok fazla oturulacak gezilip görülecek yeri var tarihi yapısı yeşili piknik alanları ile ziyarete değer diyorum.
Et yemekleri çay,gözleme gibi bir çok seçenek mevcut...
Bu konuda rehberlikte edebilirim hatta benimde bu şekilde bir katkım olabilir....
Ama Türkçe rehberlik edebilirim sadece :)
http://img185.imageshack.us/img185/2317/cumalikizikbursafotograos2.jpg (http://imageshack.us)
http://img185.imageshack.us/img185/2317/cumalikizikbursafotograos2.61f77f1656.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=185&i=cumalikizikbursafotograos2.jpg)
Şehir merkezine uzaklığı ne kadar? Akşam hava kararmadan dönmem gerekir. Eğer çoğunluk isterse, öğlene kalmadan da toplanabiliriz. Görmediğim bir yer, görmeyi de arzu ederim. Tabii genel istek olmalı.
Sevgili Sebahattin ,
Nazik davetin için teşekkür ederim.Gelmeyi çok isterim ama nasıl olacak bilmiyorum.Otobüs saatlerini bir araştırıyım.Mesafe uzak olduğu için saatler uymayabilir.Ama gelemesemde gönlüm sizlerle.Umarım keyifli ve güzel bir toplantı olur.:)
Sevgiler ,Selamlar
Sevgili Oğuzhan, seni tanımayı daha doğrusu seninle tanışmayı çok arzu ediyorum, lütfen olanaklarını biraz zorlamaya çalış.
Sebahattin Sargın
01-07-2008, 11:33
Sevgili Drmiyevic'in önerdiği yer çok güzel, ama orası için ayrı bir gezi düşünüyorum ben başlıbaşına. Şehir merkezinden bir yerde toplanacağız, birkaç gün içinde yeri açıklıyacağız arkadaşlar....
Sevgili Oğuzhan;
İnşallah nasip olurda gelebilirsin, gelmeni çok isterim....
Nitekim diğer üyelerimizinde beni kırmayacaklarını tahmin ediyorum, Bursada çok sevdiğim dostlarımızla güzel bir toplantı gerçekleştireceğiz....
Sevgiler ;)
İklimsiz
01-07-2008, 12:49
Sevgili Oğuzhan, mesafe uzak diyorsun bunu okumamış olayım:p
Seninle tanışmayı ben dahil eminim tüm arkadaşlar çok arzu ediyor.
Haydi Sebo, yeterince ikna edici olamamışsın, biraz daha bastır:p
Taa Giresun'dan gelebiliyorsam mesafe bahane olmamalı.
Sebahattin Sargın
01-07-2008, 13:36
Yani Sevgili İklimsiz bravo diyorum size...
Beni kırmayıp taa Giresunlardan buraya gelecek İklimsiz. Yolum uzun diyenlere en büyük örnektir bu yani, arkadaşlar ha gayret. Bu kadar uğraşıyorum beni kırmıyacağınızı düşünüyorum....
Sevgili Uzman16;
Bu habere üzüldüm, ben sizi de aramızda görmeyi planlıyordum. Bir arkadaşınız vardı sitemizede üye olan, ona haber verebilir misiniz? Onu bekleriz tanışmış oluruz kendisi ile...
Kulis çalışmalarım hızla devam edecektir....
Sevgiler ;)
Sevgili İklimsiz valla süpersiniz.:)
Hadi gitmesi iyi de dönüş nasıl olacak.Pazartesi iş günü o yüzden zorluyor.Bakalım nasıl olacak.Aslında çok iyi olur ama.
Sebahattin Sargın
01-07-2008, 17:30
Olur olur oda olur Sevgili Oğuzhan bir güncük izin alsan....
Yani Sevgili İklimsiz bravo diyorum size...
...arkadaşlar ha gayret. Bu kadar uğraşıyorum beni kırmıyacağınızı düşünüyorum....
[B]
Sevgiler ;)
Demiş Sevgili Sebo... Kendisiyle daha dün yüzyüze görüşme fırsatımız oldu. İşin şakası bi yana gerçekten aklından bir saniye çıkmıyor organizasyonlar. Bu konuda kendimi gerçekten teşekkür borçlu hissettim daha katılmadan. Umarım burada yapılan listeden daha kalabalık oluruz.
Saygılar...:rolleyes:
Hadi Elfogi, bizim ufaklığı üzme.
Sebahattin Sargın
02-07-2008, 20:31
Toplantıda artık geleneksel hale gelen çekilişlerimizde olacak ;)
Şimdilik ilk çekiliş hediyeleri getireceğim 3 adet japon feneri...
Çok güzel bir toplantı olacak, inşallah herkez işini ayarlayabilirde gelebilir...
çekirdek
03-07-2008, 12:08
1. Gardenya
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15.Çekirdek
Onbir otuzda oğlumu hava alanından yolcu ettikten sonra (değişiklikler olmazsa) geleceğim. Gece dönüş acalem-şartım yok :)
Sebahattin Sargın
03-07-2008, 12:10
İşte buna çok sevindim çok, beni kırmadığınız için çok teşekkür ederim Sevgili Çekirdek ;)
İnşallah diğer üyelerimizde hayırlı haberler ile dönerler....
Güzel bir toplantı olacak güzel....
Sevgiler ;)
Ah Sebahattin bey ah. Bu ne güzellik kardeşim ağaçlar net koptu geliyor haberin ola. Bizlerde uzaktan seyredeceğiz ve resimleri bekliyorum haberin ola. Çok güzel olacak çok. Hepinize iyi paylaşımlar ne diyelim.
Kafa diyor kazmayı küreği al git Bursaya.
Hepiniz sevgiyle kalın. Yolcu yolunda gerek (Yarın akşam hayırlısı ile)
Süha Şendoğan
03-07-2008, 15:37
Cemal bey,
Benim gibi tüm arkadaşlar burada olmanızı candan arzu ederdi buna eminim ama birdahakine kısmet.
Sevgiler iyi yolculuklar..
Sebahattin Sargın
05-07-2008, 19:19
Toplantı yerini Sevgili Zerdüşt ile yaptığımız bir keşif gezisi sonucunda belirledik. Bu gezide komik bir olayda yaşadık bunu toplantı zamanı anlatırız ;)
Bursalıların en kolay bildiği yerde yapacağız kısmet olursa, bu yer neresi derseniz...
Reşat Oyal Kültürparkı içerisinde bulunan Elmas Aile Çay Bahçesi
Şirin ve güzel bir yer, Zerdüşt ile birlikte gittik. Hava çok sıcaktı ama çay bahçesi serindi. Parkın içindeki havuzun sonunda bulunuyor toplantı mekanımız...
İşte kültürparktan birkaç kare...
42366
42367
42368
42369
Yer: Reşat Oyal Kültürparkı içerisinde bulunan Elmas Aile Çay Bahçesi
Tarih: 20 Temmuz 2008 Pazar
Saat: 12.00
"Reşat Oyal Kültür Parkı
1955’te Bursa'da Belediye Başkanı Reşad Oyal tarafından Kültürpark adıyla hizmete açılan park.
393.000 metrekarelik alana kurulmuştur. Konumu, büyüklüğü ve yeşil dokusuyla kent merkezi için büyük öneme sahiptir. İçinde sandalla gezilen bir göl alanı, çevresinde çay bahçeleri, lokantalar, Bursa Arkeoloji Müzesi, Konservatuvar Binası, Açık Hava Tiyatrosu bulunur. 1958'de yılında gerçekleşen ulusal bir yarışma ve 1985'te parkın fuar alanına dönüştürülmesi için açılan ikinci bir yarışma sonucunda elde edilen projelere göre düzenlenmesi gerçekleşmiştir.
143.000 metrekarelik yeşil alana sahiptir ve 61 türde yaklaşık 5000 adet ağaç bulunmaktadır. 1 sıla ağacı, 3 gingko ağacı gibi endemik bitki türleri ile tarihi anıt nitelikte tescilli ağaç türleri bulunmaktadır. Bunlar 2 adet manolya ağacı, 1 adet uludağ göknarı, Tarihi Yacılar Çınarı olarak anılan 1 adet çınar ağacıdır.
1963’teki ilk festivalden itibaren Uluslararası Bursa Festivali'ne ev sahipliği yapmaktadır.
1999’da Reşat Oyal’ın ismi Kültürpark’a verilmiştir."
KAYNAK (http://tr.wikipedia.org/wiki/Re%C5%9Fat_Oyal_K%C3%BClt%C3%BCr_Park%C4%B1)
Toplantı katılım lsitesi tam olarak oluştuğunda şehir dışından gelen üyelerimizi nerden alacağımızı ve nasıl geleceklerinide ilan edeceğiz...
Son durum:
1. Günüm (Gardenya)
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve Eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15. Çekirdek
Toplantıya katılacak arkadaşlarımızın listeyi kopyalıyıp adlarını eklemeleri rica olunur...
Bir aksilik çıkmazssa bende geleceğim.
1. Günüm (Gardenya)
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve Eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15. Çekirdek
16. Kudret
Sebocuğum çok güzel bir yer bulmuşsunuz. Biz Bursalılar için hadi neyse de şehir dışından gelecek dostlar için de kolay bulunabilecek bir mekan. Kültürparka gitmeyeli ne kadar zaman olmuş, kısmetse orada görüşmek için sabırsızlanıyorum. Sevgiler.
Sebahattin Sargın
05-07-2008, 22:35
Kudret abi çok sevindim bu habere işte ;)
Selen ablacığım mekanı beğenmene sevindim, inşallah kısmet olurda herkez gelir toplantıya. Denizimizi öp bizim için...
Sevgiler ;)
Toplantı katılım lsitesi tam olarak oluştuğunda şehir dışından gelen üyelerimizi nerden alacağımızı ve nasıl geleceklerinide ilan edeceğiz...
[/B]
Sevgili Sebahattin;
nasıl bir organizasyon yapacağını bilmiyorum ama, üzerime görev düşerse; ayrımcılık yapmış gibi olmayayım, öncelikle İstanbul' dan gelecek hemşehrilerimi ( 3-4 kişi ), Güzelyalı iskelesinden ya da Bursa terminalinden alabilirim. Teklifim, tabii ki diğer şehirlerden gelecek arkadaşlar için de geçerlidir...
Sebahattin Sargın
05-07-2008, 22:59
Tufan Bey bu konuda arabaya çok ihtiyacımız olacak, İstanbuldan gelen üyelerimiz şimdilik araba ile gelecek gibi gözüküyor. Ancak terminal tarafından arabasız gelecekler var o konuda bize yardımcı olabilirseniz çok sevineceğiz....
Sevgili Sebahattin;
tabii ki, seve seve yardımcı olurum. Planlamaları yapmak sana düşüyor ama.
Önceden de haberim olursa, dediğim gibi feribot ya da terminal fark etmez benim için. 4 kişi bana rezerve edebilirsin.
Sebahattin Sargın
05-07-2008, 23:29
Yardımlarınız için teşekkür ederim, sizinle irtibata geçeceğim zamanı gelince...
Sevgiler ;)
Merhabalar...
Sebo'yla yaptığımız keşif gezisinin komikten çok trajikomik olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Hatta neredeyse drama bile dönüşebilirdi..
Lafı fazla uzatmadan bu buluşma için ben de elimden gelen yardımı yapmak istediğimi belirteyim. Arabayla katılamayacağım ancak şehir dışından gelen arkadaşları buluşma öncesi ortak bi noktadan alabilirm. Hem zaman kazanmış oluruz diye düşündüm. Alternatif fikirler olursa da yine yardım için burdayım...
Sevgiler....
Sevgili Sebo, toplantı saatini 12 olarak vermişsin. O saat tam da yemek saati. Bahsettiğin mekanda yemek için tost vs. bulabilecek miyiz? Yoksa dışarıdan getirmemize müsaade ederler mi? Eğer ediliyorsa gelen arkadaşlar birşeyler getirelim de paylaşırız.
Sebahattin Sargın
07-07-2008, 11:42
Orada yiyecek olarak uygun şeyler var, aklımda kalan döner oldu ;) Dolayısıyla dışarıdan yiyecek getirmeye izin vermezler sanırım Güler Hanım...
Sevgiler ;)
Nurcan Özgür
08-07-2008, 01:07
1. Günüm (Gardenya)
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve Eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15. Çekirdek
16. Kudret
17. zfkg + çocuklarım(gelmeye çalışıcam)
benim gelmem kesin değil ama gelebilrsem yanımda belki 2 çocuğumda olabilir mümkün müdür acaba.
Hazır lafı açılmışken ben de bişi sormak istiyorum: yanımda biyoloji mezunu bir arkadaşımı getirebilir miyim acaba? Kendisi de bu konularla ilgilidir aynı zamanda, ancak siteye üye değil. Bir sorun olur mu acaba?
Bence hiçbir sakıncası yok. Hatta ne keyifli bir grup olduğumuzu görüp arkadaşınız da belki üye olmaya karar verir ne dersiniz sevgili Zerdüşt:)
İklimsiz
08-07-2008, 19:47
Bence de hiçbir sakınca yok :)
Deniz bebeği de getireceksin değil mi Selen?
Sevgili Selenn ve Sevgili İklimsiz ;
Olumlu bakışınız için çok teşekkür ederim. Siz ve diğer tüm arkadaşlarımız sayesinde keyifli bir grup olduğumuzu göreceğinden eminim. :)
Saygılar...
Selahattin Yılmaz
08-07-2008, 21:00
Geçen yıl toplantılarda çok şey öğrendik ve çok kişiyle tanıştık bu kişiler arasında üyemiz olmayan veya mesaj yazmayıp sadece okumayı tercih eden değerli insanlar da vardı (Kızılağaç diye sevdiğimiz herzaman sürprizi seven bizimde onu sevdiğimiz bir üyemiz vardı kulakları çınlasın). Sonuç ne olursa olsun amaç toplanmak ve güzel şeyler paylaşmak olunca kimin geldiği o kadarda önemli değil yeterki ortamın ruhuna uygun insanlar olsun hani birazda onların açısından. Katılmaya cesareti olmayan üyeleri ve üye olmayıp okuyanları da ben buradan davet etmiş olayım :)...
Sebahattin Sargın
08-07-2008, 22:57
Arkadaşlar;
Toplantıya arkadaşlarınızı veya çocuklarınızı getirmeniz de bir sorun yok, yeni arkadaşlarımızla tanışmak bizi de sevindirecektir. Kızılağaç örneği güzel di Hocam, çok özledik onu....
Hocamın sözünü tekrar edeyim ben izninizle;
"Katılmaya cesareti olmayan üyeleri ve üye olmayıp okuyanları da ben buradan davet etmiş olayım"
Sevgiler ;)
bende varım
1. Günüm (Gardenya)
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve Eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15. Çekirdek
16. Kudret
17. zfkg + çocuklarım(gelmeye çalışıcam)
18. wolkan16
Bence de hiçbir sakınca yok :)
Deniz bebeği de getireceksin değil mi Selen?
Sevgili İklimsiz,
Deniz'i bu toplantıya getirmeye cesaret edemiyorum. Yaygaraları ve istekleri bu sıralar bitmek bilmiyor. Baba-oğul pazar keyfi yapacaklar ;)
Süha Şendoğan
14-07-2008, 10:33
Sevgili Selenn,
Bebeği de getirebilirsin bakacak çok adam var merak etme.
Teşekkür ederim sevgili Turco bir dahaki sefere yardımlarınızı rica ederim :)
arkadaşlar saat kaçta toplanıyoruz bu konuda bir bilgi göremedim??
keşke gelebilsem çok heveslendim:eek:
Arkadaşlar aranızda olmayı isterdim ancak büyük ihtimalle katılayamayacağım. :(
1. Günüm (Gardenya)
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve Eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15. Çekirdek
16. zfkg + çocuklarım(gelmeye çalışıcam)
17. wolkan16
Sebahattin Sargın
15-07-2008, 17:44
Toplantı yerini Sevgili Zerdüşt ile yaptığımız bir keşif gezisi sonucunda belirledik. Bu gezide komik bir olayda yaşadık bunu toplantı zamanı anlatırız ;)
Bursalıların en kolay bildiği yerde yapacağız kısmet olursa, bu yer neresi derseniz...
Reşat Oyal Kültürparkı içerisinde bulunan Elmas Aile Çay Bahçesi
Şirin ve güzel bir yer, Zerdüşt ile birlikte gittik. Hava çok sıcaktı ama çay bahçesi serindi. Parkın içindeki havuzun sonunda bulunuyor toplantı mekanımız...
İşte kültürparktan birkaç kare...
42366
42367
42368
42369
Yer: Reşat Oyal Kültürparkı içerisinde bulunan Elmas Aile Çay Bahçesi
Tarih: 20 Temmuz 2008 Pazar
Saat: 12.00
"Reşat Oyal Kültür Parkı
1955’te Bursa'da Belediye Başkanı Reşad Oyal tarafından Kültürpark adıyla hizmete açılan park.
393.000 metrekarelik alana kurulmuştur. Konumu, büyüklüğü ve yeşil dokusuyla kent merkezi için büyük öneme sahiptir. İçinde sandalla gezilen bir göl alanı, çevresinde çay bahçeleri, lokantalar, Bursa Arkeoloji Müzesi, Konservatuvar Binası, Açık Hava Tiyatrosu bulunur. 1958'de yılında gerçekleşen ulusal bir yarışma ve 1985'te parkın fuar alanına dönüştürülmesi için açılan ikinci bir yarışma sonucunda elde edilen projelere göre düzenlenmesi gerçekleşmiştir.
143.000 metrekarelik yeşil alana sahiptir ve 61 türde yaklaşık 5000 adet ağaç bulunmaktadır. 1 sıla ağacı, 3 gingko ağacı gibi endemik bitki türleri ile tarihi anıt nitelikte tescilli ağaç türleri bulunmaktadır. Bunlar 2 adet manolya ağacı, 1 adet uludağ göknarı, Tarihi Yacılar Çınarı olarak anılan 1 adet çınar ağacıdır.
1963’teki ilk festivalden itibaren Uluslararası Bursa Festivali'ne ev sahipliği yapmaktadır.
1999’da Reşat Oyal’ın ismi Kültürpark’a verilmiştir."
KAYNAK (http://tr.wikipedia.org/wiki/Re%C5%9Fat_Oyal_K%C3%BClt%C3%BCr_Park%C4%B1)
Son durum:
1. Günüm (Gardenya)
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve Eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15. Çekirdek
Toplantıya katılacak arkadaşlarımızın listeyi kopyalıyıp adlarını eklemeleri rica olunur...
Bu mesajda toplantı hakkında gerekli bilgiler var arkadaşlar. Kudret abi gelemeyeceğin için çok üzüldüm :(
Sevgiler ;)
İklimsiz
15-07-2008, 18:39
Kudret'in gelemeyecek olmasına ben de üzüldüm.
Kendisine mimoza tohumu sözüm vardı, getirmeyi planlamıştım. Başka bir yolla ulaştırırım artık.
. Günüm (Gardenya)
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve Eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15. Çekirdek
16. Gürsels
Herkese merhaba,
Ben Bursa'dan Gürsel. Sitemiz Bursa üyeleri ile tanışmaktan büyük mutluluk duyacağım. Kesinlikle toplantıya ailem ile birlikte katılıyorum. Toplantı organizasyonu için Sabahattin Bey bana da görev verir ise severek yapmaya hazırım. Yalnız şu an arabam yok. Daha sonra arabam ile yardıma hazırım. Toplantıyı merakla bekliyorum. Selam ve sevgilerimle....
Sevgili sabahattin, Reşat Oyal Parkındaki tarihi çınar yacılar çınarı değil Yağcılar Çınarı'dır. Bu ismi bulunduğu semtinin isminden almıştır. Hatta parkın yanından geçen çekirge caddesi üzerinde yağcılar otobüs durağı da vardır. Selam ve sevgilerimle...
Sebahattin Sargın
16-07-2008, 14:54
Merhaba Gürsel Bey;
Geleceğiniz için sevindim, yalnışımı düzelttiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Yardım teklifinizi değerlendireceğiz bunun içinde teşekkür ederim...
Listenin son hali budur;
1. Günüm (Gardenya)
2. Sebo
3. Turco
4. Selahattin Yılmaz
5. Tufan
6. zerdüşt (yusuf)
7-Sevilay ve Eşi
8. Cemo
9. Güler
10. İklimsiz
11.Selenn
12. Zenfree
13.Badem ağacı
14.drmiyevic
15. Çekirdek
16. zfkg + çocuklarım(gelmeye çalışacağım)
17. wolkan16
18. Gürsels
19. ???
Gelecek olan arkadaşlar lütfen listeyi kopyalayıp adlarını eklesinler...
Sevgiler ;)
Sonja Varol
16-07-2008, 20:28
Sevgili Doga Dostlarim,
Keske 19. siraya ismimi yazabilseydim! Inanin aranizda olmayi cok isterdim.
Hepinize güzel bir toplanti günü diliyorum. Umarim birgün ben de aranizda olur ve suan yazdiklarimi, düsündüklerimi sizlerle paylasirim.
Sonsuz selam ve sevgilerimle...
Sonja
Çok sevgili ağaç net üyesi arkadaşlarım,
Sizleri kıpta ile izliyorum, bende sayın Sonja Varol katılıyorum, bende ismimi 20ci sıraya yazdırabilseydim, ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz.
İnşallah bir dahaki yıl aranızda olmaktan büyük gurur duyarım.
Hepinize güzel toplantılar dilerim, ve fotoğrafları merakla bekliyoruz.
Saygı ve sevgilerimle
lilium
Bursa'ya gelmeyi çok istiyorum ama, annem Kastamonu'dan bugün geldi. Annemin gelişi tam belli olmadığından kaç gündür ismimi yazsam mı, yazmasam mı çelişkisinde idim. Bilemiyorum annemide 4 aydır görmedim özlemişim.
Hüseyin Ovak
17-07-2008, 07:36
Sevgili arkadaşlar Bursa toplantısına katılabilmek benim için çok heyecan verici olurdu. Sözleriyle tanıyıp sevdiğimiz birbirinden değerli yeşil dostuyla tanışmak benim için gurur kaynağı oacaktı. Heyhat maalesef aranızda olamayacağım. Birdaha ki sefere mutlaka aranıza katılmak istiyorum. Başta Sebahattin bey, Selahattin hocam taa giresundan gelen taktirlerimizi iletmek istediğimiz sayın İklimsiz, emeği geçen herkese, yalnızca doğayı ve yeşili değil insanlığı ve sosyal yaşamanın da sırlarını koruyan bu güzel topluluğa saygılarımı sunuyorum......
Süha Şendoğan
17-07-2008, 14:08
Bursa'ya gelmeyi çok istiyorum ama, annem Kastamonu'dan bugün geldi. Annemin gelişi tam belli olmadığından kaç gündür ismimi yazsam mı, yazmasam mı çelişkisinde idim. Bilemiyorum annemide 4 aydır görmedim özlemişim.
Sevgili Eylems,
Annenizi de getirin toplantıya mesele hallolsun..
Sevgili Eylems,
Annenizi de getirin toplantıya mesele hallolsun..
Sayın Turko, davetiniz için çok teşekkür ederim. Tam kesin olmamakla birlikte annemle gelebilirim.
Sebahattin Sargın
17-07-2008, 14:44
Sonja Hanım, Sevgili Lilium ve Hüseyin Bey;
Mesajlarınızı görünce çok sevindim, keşke dileklerimiz gerçek olsa. Bu toplantıda olmazsa başka bir toplantıda mutlaka görüşelim. Toplantı çok güzel olacak, keşke hiç bitmese diyeceğiz. Şimdiye kadar yaptığımız en iyi organizasyonlarımızdan biri olacak. Heycan içerinde bekliyoruz Pazar gününü...
Sevgili Lilium;
Eylülde kısmet olursa üniversite için Bandırmada olacağım, sizinle aynı şehirde olacağız. Güler Hanımın bahçesinde toplanırız bir gün ;)
Sevgili Eylems;
Anneniz de bizim fahri üyemizdir ;) Sizi ve annenizide aramızda görmek isteriz...
Sevgiler ;)
İklimsiz
17-07-2008, 21:07
İl dışından toplantıya katılan arkadaşlar en erken saat kaç gibi Bursa'da olacaklar?
Sevgili iklimsiz,
Ben gece 1.5 ta otobüs bulabildim buradan.Sabah 6 gibi Bursa ya varıyor.Başka türlü yetişemiyorum.Erken gelen arkadaşlarla buluşuruz.12 ye kadar çiçekçi gezeriz artık:)Buluşmak dileğiyle,sevgiler
Sebahattin Sargın
17-07-2008, 23:03
İl dışından gelecek olan arkadaşlar lütfen Bursaya geliş zamanlarını yazsınlar, ona göre karşılayalım...
Sevgili Lilium;
Eylülde kısmet olursa üniversite için Bandırmada olacağım, sizinle aynı şehirde olacağız. Güler Hanımın bahçesinde toplanırız bir gün ;
Sevgili sebo çok iyi olurda sayın güler ablam neder açaba, neyse sen bursa toplantısında o toplantıyıda organize edersin, eylülde görüşmek üzere desemmi açaba?
Sebahattin Sargın
17-07-2008, 23:50
Ben Bandırmada ev işimi ayarlıyayım, eylülün sonlarına doğru orada buluşuruz bağ bozumuna gideriz...
;)
Sevgili Lilium;
Eylülde kısmet olursa üniversite için Bandırmada olacağım, sizinle aynı şehirde olacağız. Güler Hanımın bahçesinde toplanırız bir gün ;
Sevgili sebo çok iyi olurda sayın güler ablam neder açaba, neyse sen bursa toplantısında o toplantıyıda organize edersin, eylülde görüşmek üzere desemmi açaba?
Teyzem şuanda Manyas'ta. Yarın akşam bende kalacak birlikte toplantıya katılacağız Sevgili Lilium. Bir dahaki toplantıda sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Sevgiler.
Ben Bandırmada ev işimi ayarlıyayım, eylülün sonlarına doğru orada buluşuruz bağ bozumuna gideriz...
;)
Sevgili sebo ev işini düşünme ev işi kolay bandırmada abim var oda yalnız hiç çekinme orada kalabilirsin ev boş sayılır, yeterki geliceğin zaman haber ver bende gelirim.
Çok teşekkür ederim sevgili SERENN Aranızda olmayı çok isterdim, İnşallah birdahaki toplantıta sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyarım.
sebahattin arkadaşım toplantı saat 12 de peki geç gelsek kızmazsınız değilmi? Çünkü yarın birkaç cemiyete gitmem şart gerçi çok uzun uzadıya kalmam cemiyetlerde ama bi görünüp hayırlamak gerek saat kaça kadar çay bahçesinde oturmayı düşünüyorsunuz
Aşkolsun wolkan cemiyet hep orda,ama biz her zaman gelemeyiz arkadaşım:(
Biz cemiyet değilmiyiz yani.Valla ben Sebattin yerine kızdım bile:(
Çok güzel bir gün geçeceği kesin ama ben yine de şimdiden hepinize sevgilerimi gönderip, iyi eğlenceler diliyorum.
Sebahattin Sargın
19-07-2008, 22:23
Sevgili Wolkanın bizim yüzünden kimseyi kırmasını istemeyiz. Sonuçta gelecek herkezin gönlü olmuş olsun. Saat 17.00 veya 18.00'a kadar toplantı sürer Sevgili Wolkan, ama siz fazla süre kaybetmeden gelin efendim ;)
Sevgili Limon;
Güzel dileklerin için teşekkür ederiz, inşallah bir gün senide Bursamızda görebiliriz...
Sevgiler ;)
Sevgili Sebahattin ,
Bildiremedim önceden ,açıkçası son dakikaya kadar bekledim.Bir umut....Henüz kamp çalışmasına başlamadık ancak fizibilite çalışmalarımdan dolayı buradan ayrılamıyorum şimdilik...Çok üzgünüm aranızda olmak isterdim ki kısmet İstanbul'a artık....Size çok güzel ve bol çiçekli bir gün diliyorum....Yola çıkacak dostlara iyi yolculuklar...
Arkadaşlar üzgünüm gelemedim.
Eeee?? Çok mu yoruldunuz? Hiç yazan olmamış?
Süha Şendoğan
21-07-2008, 15:16
Arkadaşlar,
Birkaç foto ekledim nekadar başarılı oldum bilemiyorum.
İstanbul'dan gelen tüm üyelere, Giresun'dan sevgili İklimsiz'e, Kdz.Ereğli'den gelen Sn.Cemo'ya İzmit'ten katılan Sn.Habibe hanıma ve tüm Bursa'lı arkadaşlarımıza güzel gün için çok teşekkürler.
(Tafsilatlı yazıyı Sebo'ya bıraktım.)
Sebahattin Sargın
21-07-2008, 17:03
Sevgili Limonunda dediği gibi çok yorulduk....
Toplantı benim için saat 07.30'da terminalden Sevgili Cemoyu almam ile başladı ve Habibe Hanımı saat 22.00 ve 22.30 sıralarında gene Terminalden uğurlamam ile son buldu. Eve vardığımda saat 24.00 civarlarında idi....
Toplantımız saat 12.00 civarlarında başladı. Herkes birbirini çok özlemiş hemen sohbetlere başlandı. Yeni gelen üyeler ile tanışıldı, Selahattin Hocam üyelere şeker otu tohumu dağıttı. Sonrada ben kış tatlılarını dağıttım. Güzel paylaşımlarımız oldu Tufan Beyin getirdiği bitkiler renk kattı toplantıya onlar da üyelerimize dağıtıldI, kendisine emekleri için çok teşekkür ederiz...
Sevgili Turconun getirdiği kekler afiyet ile mideye indirildi ;) Kendisine teşekkür ediyoruz...
Saat 16.00 civarlarında Sevgili Çekirdek aramıza katıldı, renk kattı toplantımıza...
Güzel sohbetler ile devam edildi, değerli hocalarımız Şükran Hanımdan ve Selahattin Hocamdan fazlası ile sorularımızla yorduk...
Saat 18.00 civarlarında Kültürparktan Tophaneye çıktık, Osman Gazi ve Orhan Gazinin türbeleri gezildi. Bursaya tepeden kuş bakışı bakıldı ;)
Sonra toplantımızın 2. kısmı başladı....
Cumalıkızığa gitmeye karar verdik, zamanı olmayan ayrılmak isteyen arkadaşlarımız ayrıldılar. Kalanlar ile birlikte yola devam ettik. 700 yıllık tarihi Cumalıkızık köyüne gittik, Kınalıkar ve Yeşeren düşler adlı dizilerin çekildiği köy burası....
Uludağın eteklerinde şirin ve güzel bir köy. Biz gözleme evinde enfes gözlemelerimizi yedik çaylarımızı içtik tertemiz havada...
Sonra Mehmet Emin amca aramıza katıldı gözlemelerimizi yerken, hoş sohbetler edildi...
Mehmet Emin amcamının böğürtlen, ahududu ve bektaşi üzümlerinin bulunduğu bahçesine gittik. Hiç çıkmak istemedik enfes böğürtlerinin tadına doyum olmuyordu doğrusu...
Saat oldu 21.00 Mehmet Emin amcanın evine gittik, çok şirin bir köy evi orada enfes böğürtlen sularımızı içtik. Öyle güzeldi ki anlatamam size herkes tadına bakmalı mutlaka...
Saat 22.00 sıralarında köy meydanından ayrıldı herkes, evli evine köylü köyüne misali....
Toplantıya katılanlar;
1) Selahattin Yılmaz
2) Sevilay Hanım ve Eşi
3) İklimsiz
4) Şükran Ayalp
5) Çekirdek
6) Turco
7) Tufan
8) Zerdüşt ve arkadaşı
9) GürselS.
10) Bademağacı
11) Drmiyevic
12) Zfkg
13) Cemo
14) Habibe
15) Sebahattin Sargın
Beni kırmayarak toplantımıza katılan bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim can-ı gönülden...
Bize mükemmel bir ev sahipliği yapan Mehmet Emin amcaya yürekten sevgilerimize teşekkür ediyoruz....
İşte böyle dolu dolu bir gün geçirdik, yeni toplantı planlarımızı yaptık....
Gelemeyenler neler kaçırdılar bir bilseler...
Not: Evimde internet olmadığı için başka bir bilgisayardan yazdım raporumu, bir eksiğimiz hatamız varsa özür dileriz...
Sevgiler ;)
Sebahattin Sargın
21-07-2008, 17:11
Resimleri Bursa Yaz Toplantısı (20 Temmuz 2008) (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=691&userid=) başlığı altından yayınlayıp oradan izleyebilirsiniz, herkezin yorumlarını bekliyoruz...
Sevgiler ;)
Mahmut Leventoğlu
21-07-2008, 20:08
Sevgili Sebo senin ve Selahattinin şahsında Bursa toplantısına katılan bütün dostları kutlarım. Her zamanki gibi yaptığın organizasyon muhteşem geçmiş. Başarılarının devamını dilerim.
bademagacı
21-07-2008, 20:13
Sebahattin organizasyon çok başarılıydı. Özellikle yer ve mekan seçimi yaz sıcağına uygundu. Emeğine sağlık. Toplantımıza katılan tüm üyelere teşekkür ederiz. Her biri ayrı bir değer ve renkti..
Arkadaşlar bu toplantınıza katılmayı istemiş olsam da, işlerimden dolayı mümkün olmadı. Birgün buluşmak ümidiyle, selamlar.
çekirdek
21-07-2008, 20:36
Saat 15 civarında yazdığım mesaj gönderme yaptığımda yine uzayın boşluklarına takılınca tekrar yazmaya üşendim.
Limon'un dediği gibi çok mu yorulmuştuk acaba? Eh, bu da var tabi. Ya da belki toplantının ikinci bölümünde yaşadığımız güzellik karşısında dilimiz mi tutulmuş olabilir...
Parktaki toplantının son on dakikasında bulunabildim, bu anlarla ilgili yorumları diğer arkadaşlara bırakıyorum.
İkinci bölümde Cumalıkızık'a gittik.
Ben Bursa'da yaşıyor olsaydım, adresim ...numara, ...sokak, Cumalıkızık-Bursa olurdu muhakkak..
Bir büyük şehrin bu kadar yakınında-içinde, bu kadar korunmuş bir yerleşim merkezi çok azdır sanırım. Arnavut taşlı yollarının ortasında Uludağın suyu akıyor, her bahçe sulanabilsin diye. Köyün evleri gezilsin görülsün diye korunmakta değil, içlerindeki yaşam olduğu gibi devam etmekte olduğundan korunuyor. Taş avlusuyla, hayatıyla, tenekelerdeki çiçekleriyle, sundurmalarıyla. İrim'lerin köşesinden baktığınızda hala aynı tadı alabiliyorsunuz. Misafir olduğunuz evlerde size kokakola değil ahududu şerbeti sunulabiliyor.
Ama Cumalıkızığı gezip görmek yine de çok güzel değil. Gezerken benzeri tatları alabileceğiniz benzer yerler çoktur ülkemizde. Bence Cumalıkızıkta gezmek-görmek değil de yaşamak büyük bir haz verirdi bana, huşu içinde hem de... Şarkı dinlemek ve şarkı söylemek ilişkisi gibi..
Cumalıkızık sarhoşuyum :)kendime gelince yazarım dostlar.
çekirdek
21-07-2008, 21:04
Mehmet Emin Bey çevresinin ve doğasının kıymetinin farkında olan, korunmasında ve sürdürülmesinde gönüllü bekçilik yapan biri. Bizi arazisine götürdü. Manavlarımızda görmediğimiz ve soyları tükenmekte olan köy elmalarından (çelik verecek) yedim yol boyunca. Beyaz dutlardan, kızılcıklardan, eriklerden, O'nun ahududularından. Midem bozulmadı...
Evet, gece onbirde Habibe ile Cemo'yu garaja bıraktıktan sonra Armutlu'ya Ferda Ülkümen'e doğru yola devam ettim ben. Yollar virajlı. Virajlardan korkmuyorum da ışıl ışıl karşı sahillere ve ayın denizde oluşturduğu manzaraya bakmaya korkuyorum. İşin ucunda bu manzarayı ıslak ıslak, yakınen yaşamak ta var... Ferda'nın tohumları ıslanmadan yerlerine ulaşmış oldu ("ıslansaydı zaten yerlerine hiç ulaşamazdı" dediğinizi duyuyorum).
Bugün Ferda ile Mecidiye'de kurulanThuya çiftliğine gittik. Ama ayrıntılar Ferda'dan gelecek daha sonra. Çünkü Şu an mangalda balığın kokuları geliyor ve soğutmamam gerekiyor... Darısı başınıza.
Gününüz şahaneymiş gerçekten.
Bozulmamış köyleri çok seviyorum. Oralara yerleşmek bile istemiyorum çünkü ben gidersem şehirleşmeye başlar diye korkuyorum.
Sevgili Çekirdek, afiyet şeker olsun. Ferda Hanım'a sevgiler.
Güler Hanım ve Selenn gelmediler mi?
Sebahattin, Habibe'nin adını listene yazmayı unutmuşsun. :)
Fotoğraflara bakıp onların altına yorum yazmaya gidiyorum :)
Fotoğraflara gittim ama sabahkilerle aynı. Çok az fotoğraf var. Cumalıkızık'ın, Mehmet Emin Bey'in fotoğrafları yok mu?
Bu toplantıya katılıp, böyle dostları tanıdığım için çok mutluyum inanın.
Keşke duygularımı sevgili çekirdek e anlatsaydım da o sizlere yazsaydı(yazma özürlü biri olarak söylüyorum)Böylesine güzel anlatamam ben.En güzeli ,çekirdek yazsın biz yaşayalım yeniden:)
Sanırsam hala kendimde değilim:)
Sebahattin Sargın
21-07-2008, 22:36
Habibe Hanımın da adını listeye ekledim, aksaklık için çok özür dilerim :(
Fotoğraflar elime yeni yeni geçiyor, yayınlamak biraz uzun sürebilir. Bu aksama içinde özür dilerim. Diğer arkadaşlar ve yorumları nerelerde, üşengeçlik yapmayalım yahu( sözüm Bursada olanlara). Şehir dışından olanlarda bu kadar dinlenme yeter ;)
Sevgiler ;)
Şehir dışından olanlar da, bu kadar dinlenme yeter
Dinlenmek değil Sebocuğum,
Dünü ifade edecek sözcükleri bulamamak diyelim.:)
Çok iyi düşünülmüş bir programdı.:)
Bursa'nın sıcağında ne yapacağız diye düşünürken, bizi Kültür parkta, vaha gibi bir yerde ağırladınız.
Bilgi, çiçek ve tohum alışverişleri çok keyifliydi.
Gelemeyen dostları da sürekli anarak, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, kendimizi Tophane de Bursa'yı seyrederken bulduk.
Ve Cumalıkızık...
İşte tam da burada, kala kalıyorum.
Nasıl anlatayım?
Ben çok uzun zamandır kapısı açık ev görmemiştim.
Burada evlerin kapısı açık.:)
Bir evin avlusunda küpe çiçeği gördümüzde, kapıdaki nine, bizi güler yüzüyle içeri davet etti.
Hani, alalım mı desek, küpelerini bizimle paylaşmaya hazır.:)
Boyu boyumu geçen ortanca da görmemiştim.
Bahçelerde ortanca ormanı oluşmuş sanki.
Sokaklarından su akan başka köy de görmemiştim.
Kapısı açık evlerinizin avlusunda, sokaktan gelen suyun sesini dinleyerek, taze ahududu şerbeti içmeyi düşünebiliyor musunuz?
Hiç meyve yemediğiniz halde, daldaki dutun tadına baktığınızı, bir avucunuzda ahududu, diğerinde böğürtlen, kendinizi doğaya bu kadar yakın hissedebildiğinize inanabilir misiniz?
Uzun zamandır, doğa dostu Mehmet Emin bey gibi bir insan da görmemiştim
Engin doğa bilgisi ve maceralarını anlatırken, laf arasında Engin Arık hocadan da bahsederek, beni oldukça şaşırttığını itiraf etmeliyim.:)
Sonuç olarak;
Ben dün mutluluğun resmini çizdim.
Cumalıkızık da yaşamayı çok isterdim.
Sebocum sana, Selahattin hocaya ve tüm Bursalı ev sahiplerimize çok teşekkür ederim.:)
Nurcan Özgür
22-07-2008, 03:04
Bursa toplantısı benim için bir ilkti. Evimdeki bir pencereden ''HİÇ BİR BİLGİM OLMAYAN KONULARDAKİ'' yazı ve bilgilerini takip ederek, öğrenmeye ve kendilerini tanımaya çalıştığım insanları gördüm. İlk önce her bir yüz bana yabancıydı fakat konuştukça hepsiyle ilgili bazı forumlardan bilgim olduğunu fark ettim. BU DUYGUNUN TARİFİNİ YAPABİLMEM MÜMKÜN DEĞİL.
Ben toplantının kültür park kısmında buluna bildim sadece.Çocuklarımı da getirmiştim toplantıya oğlum öğlen uykusunu uyumadığı için yoruldu, çocuk parkında çok oynadı üstü başı kum oldu çok eğlendi . Bursa turuda daha fazla dyanamayacağını düşünerek Bursa turuna çıkıldığı sırada ben arkadaşlardan ayrıldım. Çocuklara luna park sözü verdiğim için o tarafa geçtim.Lunaparkta onların biraz daha günüllerini yaptıktan sonra kültür parktan eve doğru ayrıldık. Eve gelene kadar oğlum yolda uyuya kaldı dayanamadı .Tabi benim aklımda cumalıkızıkta kaldı .
Herkezin güzel bir gün geçirmiş olması beni çok sevindirdi. Şehir dışından gelen arkadaşların geziyi beğenmesine çok sevindim . Bu toplantının kahramanı otom karıncası sevgili Sebahattin kardeşim ve Selahattin bey etrafta pire gibi koşuşturdular. Bursa toplantısına çok güzel ev sahipliği yaptılar . Alkış onların teşekürler.......
Tohumlar için selahatin bey ve sabahatin kardeşime ayrıca sevgili Turco abime domatesler için teşekür ederim. sevgili Turco sanırım kek sizdenmiş kızım bayıldı oğlum inatla tokum yemiycem diyerek tatmadı ama teşekürler. ;)
Anlatılanlardan çok güzel bir günü kaçırdığım apaçık. Kısmet diyerek kendimi avutuyorum.
Evet arkadaşlar bende çok özür dilerim çok istememe ve listeye ismimi eklememe rağmen gelemedim zeten ben ne zaman bi plan yapsam mutlaka birşeyler çıkar neyse burada uzun uzadıya anlatmaiim de canınız sıkılmasın ...,
Ama sizi çok kıskandım bilesiniz..
Hepinize kucak dolusu sevgiler
Hüseyin Ovak
22-07-2008, 08:26
Sevgili dostlar hepinizin ağzından bal damlıyor. Bu muhteşem organizasyonda sizlerle buluşamamak açıkça biraz burktu beni, içim gitti ama olsun sizlerin geçirdiği o muhteşem saatleri okudukça biraz olsun kendimi avuttum. Sağolun bursa ekibi ellerinize yüreğinize sağlık. Bir sonrakinde buluşmak dileğiyle....
Selahattin Yılmaz
22-07-2008, 08:49
Bir sonraki toplantı Cumalıkızık'ta bilesiniz :D
Koyu yeşil
22-07-2008, 09:17
Çok güzel bir toplantı olmuş. Cumalıkızık fotoğrafları? Merak içinde bekliyoruz. Bir sonraki toplantınıza İzmir'den de katılanlar olacak sanırım :)
Her zaman ki gibi çok güzel ve keyifli bir toplantı olmuş.:)Düzenleyen ve katılan arkadaşlara teşekkür ederim.Gelemediğime üzüldüm şimdi.Hafta sonu misafir geldi.Ençok ta Cumalıkızık'ı kaçırdığıma üzüldüm.Sevgili Selahattin Abi sayesinde oranın nefis böğürtlen ve ahududularını geçen sene tatmıştım.Neyse sağlık olsun.Umarım birgün toplantıya katılırım.Sevgiler Selamlar.
Merhaba;
başta, organizasyonu sağlayan Sebahattin arkadaşımız olmak üzere, toplantımıza katılan, şehir dışından gelen tüm üyelere teşekkür ederim. Katılamayan üyelere de , gelecekte ki toplantılarımıza katılabilmeyi, tavsiye edeceğim. Sanıyorum Sebahattin arkadaşımız ve Selahattin hocamız; bir daha ki toplantının daha da güzel, verimli geçmesi için çalışmalara başlamışlar bile.
Burada olabilirsem; organizasyon' da daha da fazla görev almayı can-ı gönülden isterim, kusurumuz olduysa affola...
İklimsiz
22-07-2008, 14:05
Toplantıya en uzaktan katıldığım için, en son eve dönen de ben oldum tabi.
Herkesin sabırsızlıkla resimleri beklediğini bildiğim için, ayağımın tozuyla bendeki resimleri galeriye yükleyip, izlenimlerimi sonraya bırakayım :)
Merhaba,
Benim son ana kadar gidip gidemeyeceğim belli değildi. Bu nedenle geliyorum da diyemedim, Gelemiyorum da. Sabah uyanır uyanmaz apar topar terminale koşarsın son kalan biletlerden birini alırsın ve bir oh çekersin :)
Bursanın terminaline indiğimde saat 11.30 civarıydı.. Oradan Belediye otobüsü ile toplantı mekanına ulaşmak zor olmadı.
( Beni büyük bir titizlikle takip edip, gözeten ve kültürpark hakkında kısa bir tanıtımı da esirgemeyen, "işte burası geldik abla " diyen sevgili otobüs şöforüne de teşekkürler..
Durakta indiğimde 50 mt kadar yürürüdüm çok güzel geniş yeşillik bir alandı gördüğüm.. aralara serpiştirilmiş çay bahçeleri, piknik alanları çocuk oyun alanları..yeşilliğin ve sessizliğin hakim olduğu bir mekanda ilerlerken gördüm bizimkileri :)
Çoğu gelmişti bile. Kırk yıllık dostları görmüş gibi selamlaştık tokalaştık sarılıştık.. Tanışlarımla özlemlerimi giderdim yeni gördüğüm bir kaç arkadaşlarımızla da tanışımak nasip oldu.
Sebonun da dediği gibi özlemler giderildi, tanışıldı. Tufan beyin jesti olan bitkiler ve Tohumlar üleşildi. 2 Hocamıza sorular soruldu. Cevaplar alındı. Börtü böcekten bitkilerden tutun da sigara tiryakiliğine kadar neler konuşulmadı neler :) Selahattin hocamın kulakları çınlasın anlatış şekli yüzünün o ifadeleri hala gözümün önünde. :) Sigarayı bırakacağınız varsa bile bırakamazsınız :)
Sevgili Turco arkadaşımız kek getirmiş, çerezleri kim getirdi sahi ? yedim ama sormadım iyi mi :o çerezler kekler afiyet ile yenildi.Teşekkür ediyorum...
Saat 16.00 gibi sevgili Çekirdek aramıza katıldı ve kısa bir sohbet sonrasında çevreyi gezmek için plan yapılmaya başlanıldı.
Plan netleşince 3 araçla düştük yollara. Tophane birinci sıradaydı. Tophane ziyaretimizi tamamlayıp, Cumalıkızığa doğru yeni bir yol hikayesi başladı.
Cumalıkızık görülmeye değer bir yer mutlaka gidip görülmeli. Bize rehberlik eden Mehmet Emin bey çok renkli birisi.. Sohbet tarzı çok şeker. Böğürtlenleri ahududuları çok lezzetliydi. Dalından yeme zevki hiç birşeye benzemiyor. Bunu bizlere yaşattığı için kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.
Bizi evinde konuk etmesi ise ayrı bir incelikti. Sevgili eşlinin yaptığı Böğürtlen sularından içtik.
Saat 22.00 gibi toparlanıp, daracık taş döşeli sokakların ortasından şırıl şırıl akan suyun bir sağından bir solundan sıçraya hoplaya köy meydanındanında ki araçların yanına gelinip, vedalaşıldı .. Yeniden Cumalıkızıkda buluşma planları yapılarak..
Ben Cemo, Sebo çekirdekin aracına bindik. Bizi Otogara bırakınca kendisi ile de vedalaştık.
Sebo ben biletimi alana dek cemo ile bana eşlik etti.
Sonra geç oldu, bizim araçların saati belli sen de git gecikmeden diyerek, biz de Seboyu yolculadık. Zira onun da yolu uzundu.
Cemo ise benden sonraki araçla gideceği için bir süre beraber bekleştik otogarda.. onunla da vedalaşıp (Sevgili çekirdek sayesinde yetiştiğim son otobüsle ) şehrimin yoluna doğru düştüm yollara.. Gece 2:00 de evdeydim.
Bize ev sahipliği yaparak, güzel bir gün hediye eden, Bursalı arkadaşlarımıza ve Mehmet Emin beye ve tüm katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkürler.
Keşke gelemeyen tüm arkadaşlarımız da gelebilselerdi.
Yeniden görüşebilmek umuduyla.
Sevgiler.
Herkese merhabalar...
Çektiğim fotoğrafları geç koyduğum için özür dileyerek başlamak istiyorum. Modemimdeki bir sorun yüzünden sizleri beklettim.
Şimdi de teşekkürlere geçeyim :) organizasyon için canla başla çalışan Sebo'ya ve şehir dışından gelen tüm üyelere hiç üşenmeden bize böyle güzel bir gün yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda hemşehrim olan Bursalı tüm abi ve ablalarım- hocalarıma- çok teşekkürler... Her ne kadar Cumalıkızık'a gelemesem de :( , hepinizin sayesinde çok güzel bir gündü ve hepinizle tanıştığım için çok memnun oldum.
Şeker otu tohumları için Selahattin Hocama, kış tatlısı için Sebo'ya, osmanlı domatesleri için Zfkg'ye tekrar tekrar teşekkürler. (Bir dahaki toplantıya elimden geldiğince ben de birşeyler getirmeliyim dedim kendi kendime...) Yanısıra Turco'nun kekinin tadı hala damağımda ve ne iyi etmiş te Şükran Hanım çerezleri getirmiş. Herşeyin için hepinize tekrar tekrar teşekkürler.
Bu arada Selahattin Hoca'dan dinlediklerim eminim çok işime yarayacaktır tabi sigara muhabbeti hariç :)
Umarım; herkes en az benim kadar eğlenmiştir ve en kısa zamanda tekrar ederiz.
Arkadaşlar hepiniz adına çok sevindim. Ama ben Güler Hanım'ı merak ettim? Selenlerde kalacaktı beraber geleceklerdi ya ters bir şey yoktur değil mi?
Süha Şendoğan
22-07-2008, 15:28
Sevgili Limon,
Güler hanım ve Seren gelemediler bizde merakla onları bekledik ama Sebo'ya gelemiyeceklerini bildirmişler.
Sonja Varol
22-07-2008, 19:37
Sevgili doga dostlarim,
Tüm yazilan yorumlari bastan sona heyecanla okudum.Tabi okurken de (gözlerimden yuvarlanan gözyaslarima hakim olamadim) duygusalligim agir basti.
Cogunuzun bildigi, uzun yillardir (yaklasik kirkyil) yurtdisinda yasamam, beni dogdugum ve yetistigim güzel yesil Bursa´mdan maalesef mahrum etti.
Yorumlarinizdan da anlasildigi gibi cok güzel bir gün gecirmissiniz. Insallah birgün katilma firsatimiz olur.
Bu arada yazmadan gecemiyecegim. Cocuklugumun gectigi Bursa´da, hidrellez eglenceleri icin (hatirladigim kadariyla) Kizik Dede´ye, (o zamanlar öyle deniyordu) piknik yapmaya giderdik.
Sanirim Cumali Kizik taraflarina, o zamanlar motorlu araclarin bile gidemedigi patika yollara düserdik. Simdilerde belirttiginiz gibi (Cumali Kizik Köyü´nde yollardan akan buz gibi sular) Uludag´dan akan buz gibi sularin etrafinda öbeklesir, piknik yapardik.
Neyse, fazla geriye gitmeden, organizasyonu yapan Bursa´li Doga Dostlarima,
Katilan arkadaslara, gözlemlerini ve gezilerini bizlerle paylastiklari icin tesekkür ediyorum.
Emine Aktaş
22-07-2008, 22:46
Eminim geziye katılanlar mutlu olmuşlardır. Tüm ağaç dostlarına selamlar...
Penelophe
22-07-2008, 23:11
Mükemmel bir gün geçirmişsiniz, anlatılanlar bunu vurguluyor. Umarım hepberaber olacağımız bir toplantı da düzenleriz bir gün.:)
Sebahattin Sargın
22-07-2008, 23:24
Yorumları görünce ne kadar sevindim anlatamam, arkadaşlarımıza dolu dolu güzel bir gün geçirttiğimiz için çok mutlu oldum.
İleri toplantımız muhtemelen Ağustos ayının 2. haftasında Cumalıkızıkta olacak. Herkes ona göre kendiniz hazırlasın yani...
Sevgili Koyu Yeşil;
Bu cümlenizi unutmam İzmir ekibini de bekliyoruz bir sonra ki toplantıya....
Yorumlar için bütün arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ederim...
Sevgiler ;)
Penelophe
22-07-2008, 23:29
İzmir-Bursa kaç saat? :D
Sebahattin Sargın
22-07-2008, 23:35
Siz istedikten sonra gelmeyi, ben bütün yolları kapatarım size ;) İzmir-Bursa 4 saatcik filan yahu :D:D
Nurcan Özgür
24-07-2008, 04:59
Şeker otu tohumları için Selahattin Hocama, kış tatlısı için Sebo'ya osmanlı domatesleri için Zfkg'ye tekrar tekrar teşekkürler. (Bir dahaki toplantıya elimden geldiğince ben de birşeyler getirmeliyim dedim kendi kendime...) Yanısıra Turco'nun kekinin tadı hala damağımda ve ne iyi etmiş te Şükran Hanım çerezleri getirmiş. Herşeyin için hepinize tekrar tekrar teşekkürler.
Zerdüşt domatesler osmanlı domatesi değil sarı domatesler. Sevgili Kuzen38 çimlendirip fazlasıyla bana göndermişti. Birşey değil ;) iyi günlerde büyütün.
Sevgili Zfkg;
Uyarın için tekrar teşekkür ederim. Artık onları sarı domates olarak büyüteceğim ... :) Hem bir iki yaprakları daha çıktı. Çok heyecanlıyım. Umarım bu sene meyvesini alabiliriz.
yanınızda olmayı o kadar çok isterdimki sizin dostluğunuzu okudukça sizin aranızda olmak istiyorum imrenmemk elde değil
dilerin bizde eşimle en yakın zamanda sizlerin arasında olmakan gurur duyarız .
Her ne kadar toplantıya büyük bir hevesle gelmek istesem de malesef eniştemin rahatsızlığı sebebiyle katılamadım. Yazılanları okudukça ne kadar keyifli bir gün geçirdiğinizi anlıyorum, dilerim bir dahaki sefere sizlerle birarada olabilirim.
Selahattin Yılmaz
24-07-2008, 20:38
Telaş olmasın ve Güler hanım fazla üzülmesin diye sizlere ulaşmadık sevgili Selen. Umarım Oğuz bey iyidir ve bir şeyi yoktur, Allahtan acil şifalar diliyorum. Eğer özel mesajla Güler hanımın telefonunu verirseniz bizzat geçmiş olsun demek isterim..
İnceliğiniz için teşekkür ederim Selahattin Hocam. Eniştemin durumu iyi çok şükür. Özelinize mesaj gönderiyorum.
Nurcan Özgür
24-07-2008, 22:45
Güle güle büyüt ZERDÜŞT.
Koyu yeşil
26-07-2008, 17:49
Ben İzmirlileri toparlarım Sebo, ama ağustosun 2. haftası demeyelim yıllık izine çıkıyoruz o hafta.
Merhaba arkadaşlar
Güzel bir toplantı olmuş. Vallahi içim burkuldu fotografları görünce sizlerle birlikte olmayı çok isterdim. Ne güzel yerlere gitmişsiniz.:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.