elendil
14-06-2008, 08:52
ilk forum konum hayırlı uğurlu olsun.
Amatörce Bonsai çalışmalarıma babamın Köyünde (çankkale,Biga, Balıklıçeşme) bahçede kendi kendine yetişmiş bir zeytin fidesi bularak başladım. Ama sonu hüsran oldu :(
Şimdi ise Büyük boy bir FICUS'tan kestiğim 3 daldan örnekler ekliyorum.
çalışmaların devamınıda sizlerle paylaşacağım. Ustalara saygılarla :D
Aşağıdaki ficus işyeri sahibimin odası için aldığı Bonsai yaklaşık 1,5 metre
bende üzerinden bir dal keserek köklendirmeye çalışacaüım tabi güzel ağacın peyzajını bozmadan. (ilk resim)
sonra kestiği bir dal ve bir filizi bekletilmiş (klorun azalması için) ve asprin ve sıvı gübre ile (çok az,eser miktarda ) karıştırlımış suya bıraktım.
Diğer resimlerde kesilen dal (filiz arka kısmında kalıyo)
ve
Kök benzeri uzantılar beyaz lifler şeklinde UMARIM görünüyordur.
ŞİMDİ ASIL SORU ŞU BUNLARI NE ZAMAN VE NASIL BİR TOPRAĞA , TORF KARIŞIMINA EKMELİ VE SULAMALIYIM ?.?.?.?.?.?.
Amatörce Bonsai çalışmalarıma babamın Köyünde (çankkale,Biga, Balıklıçeşme) bahçede kendi kendine yetişmiş bir zeytin fidesi bularak başladım. Ama sonu hüsran oldu :(
Şimdi ise Büyük boy bir FICUS'tan kestiğim 3 daldan örnekler ekliyorum.
çalışmaların devamınıda sizlerle paylaşacağım. Ustalara saygılarla :D
Aşağıdaki ficus işyeri sahibimin odası için aldığı Bonsai yaklaşık 1,5 metre
bende üzerinden bir dal keserek köklendirmeye çalışacaüım tabi güzel ağacın peyzajını bozmadan. (ilk resim)
sonra kestiği bir dal ve bir filizi bekletilmiş (klorun azalması için) ve asprin ve sıvı gübre ile (çok az,eser miktarda ) karıştırlımış suya bıraktım.
Diğer resimlerde kesilen dal (filiz arka kısmında kalıyo)
ve
Kök benzeri uzantılar beyaz lifler şeklinde UMARIM görünüyordur.
ŞİMDİ ASIL SORU ŞU BUNLARI NE ZAMAN VE NASIL BİR TOPRAĞA , TORF KARIŞIMINA EKMELİ VE SULAMALIYIM ?.?.?.?.?.?.