Bağlan

View Full Version : elendil / Ficus

elendil
14-06-2008, 08:52
ilk forum konum hayırlı uğurlu olsun.
Amatörce Bonsai çalışmalarıma babamın Köyünde (çankkale,Biga, Balıklıçeşme) bahçede kendi kendine yetişmiş bir zeytin fidesi bularak başladım. Ama sonu hüsran oldu :(
Şimdi ise Büyük boy bir FICUS'tan kestiğim 3 daldan örnekler ekliyorum.
çalışmaların devamınıda sizlerle paylaşacağım. Ustalara saygılarla :D
Aşağıdaki ficus işyeri sahibimin odası için aldığı Bonsai yaklaşık 1,5 metre
bende üzerinden bir dal keserek köklendirmeye çalışacaüım tabi güzel ağacın peyzajını bozmadan. (ilk resim)

sonra kestiği bir dal ve bir filizi bekletilmiş (klorun azalması için) ve asprin ve sıvı gübre ile (çok az,eser miktarda ) karıştırlımış suya bıraktım.

Diğer resimlerde kesilen dal (filiz arka kısmında kalıyo)
ve
Kök benzeri uzantılar beyaz lifler şeklinde UMARIM görünüyordur.

ŞİMDİ ASIL SORU ŞU BUNLARI NE ZAMAN VE NASIL BİR TOPRAĞA , TORF KARIŞIMINA EKMELİ VE SULAMALIYIM ?.?.?.?.?.?.

Eaglion
14-06-2008, 09:25
Sayın Elendil,

Hoşgeldiniz. Nice güzel bonsaileriniz olsun. Öncellikle forumdaki başlıklara göz gezdirmenizi öneririm. Ordaki sabit başlıklarda sorunlarınızın yanıtlarını bulabilirsiniz.

Adayınıza gelince, çelik için çok büyük bir dal kesmişsiniz. Ficus nispeten kolay köklenir yine de bu büyüklükte işiniz biraz zor olacaktır. Kavanozunuz ışık aldığı sürece de köklenmeyecektir. Kavanozun çevresine ışık geçirmeyen bir şey sarmanız gerek. Haftada bir suda, mantar ve yosun olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse taze su ile değiştirin.

Suyun içinde kalan tüm dalları kökten kesin. Dalın sapını 45 derece açıyla kemenizde yarar var. Becerebilirseniz en alta 0.5 -1 cm'lik bir bölümün kabuğunu da beyaz bölüme ulaşana kadar soyun.

Kolay gelsin,

elendil
14-06-2008, 09:38
Önerileriniz için teşekkürler Sn. Eaglion,
bugün önerilerinizi uygulamaya geçirip ilerki günlerde sizleri bilgilendireceğim.

memet
14-06-2008, 17:49
Bonsai toprak karışımlarıyla ilgili yeterli bilgiyi başlıkları incelerken bulacaksınız.
Oksijenli su, Mine pakkaner'in tarifiyle, bitkinin köklenmesini teşvik etmek için etkili. Bu tarifi uygulayın.