Bağlan

View Full Version : Sûz-i Dilârâ / mum çiçeklerim

Sûz-i Dilârâ
19-05-2008, 17:29
Benim de artık mum çiçeklerim (hoya carnosalarım-Güler Hanım bakın ismini de öğrendim:p) var. Sevgili İklimsiz, taa Giresunlardan bana çelik gönderdi, bu vesile ile ona da teşekkürlerimi sunuyorum.;) Çelikleri dikeli çok oldu inşallah tutmuşlardır ama gördüğüm kadarıyla kurumadıkları gibi tomurcuk da vermediler:confused:

Aşağıdaki minikler benim mum çiçeklerim oluyor:cool:

ahsencemre
20-05-2008, 00:43
Çok şekerler saksıları da öyle:)

Sûz-i Dilârâ
20-05-2008, 06:22
Teşekkür ederim sevgili ahsencemre, büyüdüklerini de bir görseydim hayırlısıyla onları daha ne şeker saksılara geçirirdim:p

Sûz-i Dilârâ
24-05-2008, 19:26
Bugün sevinerek gözlemledim. Mor saksıdaki mum çiçeğimde küçücük bir yaprakçık belirmiş, bu demektir ki birini tutturmayı başardım.;)

İklimsiz
24-05-2008, 19:48
Mevsim itibariyle, diğer çiçeklerimizde olduğu gibi mumlar da gelişmeye daha yatkın oluyorlar. Sevincinizi görebiliyorum :)

Güle güle büyütün, çiçeklerini de görün inşallah.

Sûz-i Dilârâ
24-05-2008, 20:12
Çok teşekkür ederim Güler Hanım;) Bu sevincimin çoğu sizin azı benim çalışmamla oldu;)

Sûz-i Dilârâ
14-02-2009, 14:54
Zamanı geldi;) 6-7 aylık ayrılıktan sonra en nihayet mum çiçeğimde de gözle görülür değişiklikler meydana geldi, (hakkaten sabırlı olmak gerekiyormuş mum yetiştirmek için) maalesef ikinci resimdeki mum çiçeğim bütün çabalarıma rağmen öldü:( ancak alttaki toprağından, saksısından ve penceresinden oldukça memnun. Geldiğinden beri 8 yaprak açtı, bir keresinde kedi saksısını devirdi yapraklarından birini kırdı, ben de yaprağı atmaya kıyamadım, toprağına gömdüm ve alttaki resimdeki minik iki yapraklı çiçek oldu şimdi üçüncü yaprağına hazırlanıyor.;)
Kış güneşi olduğu için yakmıyor, ışıksız kalmasın diye pencere önüne koydum yakarsa geri kaldırırım diyordum ama sabah güneşinden oldukça memnun kaldı, saksısını da büyüttüm, torf + bahçe toprağıyla karıştırdım ve dinlendirilmiş su veriyorum.

Annelerine selamları var bu arada ellerinden öpüyorlarmış.;)

kaktüs
13-03-2009, 13:17
Yavruların geliştiğini görmek kadar güzeli var mı zaten? :)

sonkez
04-01-2015, 21:00
Çoktan beri güzelleri resimlememişsiniz...Gelişme varmı..:confused: