View Full Version : Gazebo, Kameriye, Pergolalar...
Çocukluğumdan beri bahçe düzenini severim..Özellikle sarmaşık güllerin sarıldığı kameriyeler favorimdir.İnternette bulduğum resimleri koyacak bir konumuz olsun hem de yeni fikirler üretelim diye bir kaç örnekle başlıyorum.
Bahçe düzenleme adımları ;
37687
37688
37689
37690
37691
Sn Seleste, çok güzeldi :)
şükran ünal
05-06-2008, 15:17
Sevgili caretta ve sevgili Seleste bu güzelliklerle gözlerimiz bayram etti. Çok sağolun. Her biri bir ayrı güzellikte. Ben de bahçeme inşallah bir gün beyaz pergolayı uygulatırım. Bu iki sene bunlara sıra gelmeyecek gibi görünüyor, bir arkadaşımızda görüp çok beğenmiştim.
Sayın Şükran Ünal,
Umarım en kısa zamanda bahçenize istediğiniz pergolayı uygulatır ve sevdiklerinizle mutlu zamanlar geçirirsiniz.
Sayın Caretta,
Siz de benim gibi duvarlara bayıldınız ve aynanın dahiyane bir fikir olduğunu düşündünüzse, aynı mimarın başka bir tasarımına bakalım mı ?
41142
41143
41144
41145
Sn.Şükran Ünal, umarım en kısa sürede beyaz pergoleniz olur bizde resimlerini görürüz buradan :)
Sn.Seleste, baktım ve çok beğendim,teşekkürler :)
şükran ünal
27-06-2008, 12:40
İnşallah sevgili arkadaşlar hepimizsağlık içinde dileklerimize kavuşuruz.
Gerçekten çok güzeller.Benim böyle bir bahçe düzenim olsa evde değil yaz kış bahçede otururum;)Özellikle yürüyüş yollarına bayıldım.
BalıkcıSerdar
30-03-2009, 22:24
Sn. Güler;
Bana çardak yapımı konusunda fikir verecek fotoğraflar ve projeleri unutmuyorsunuz değil mi? ;)
BalıkçıSerdar, çeşmeniz çok güzel.
İstediğiniz eve bitişik pergola mı yoksa, bahçede çardak veya kemeriye mi?
Buradaki kitaplarımda çok şey bulamadım, Manyas'dakilere bakacağım.
Sn Güler Hanım ellerinize ve emeklerinize sağlık gene döktürmüşsünüz. Ben de ışıklandırmasını beğendiğim bir resim ekliyorum.
BalıkcıSerdar
31-03-2009, 15:21
BalıkçıSerdar, çeşmeniz çok güzel.
İstediğiniz eve bitişik pergola mı yoksa, bahçede çardak veya kemeriye mi?
Buradaki kitaplarımda çok şey bulamadım, Manyas'dakilere bakacağım.
Evden ayrı, bağımsız bir kameriye düşünüyorum.
Ama Sn. Sabah'ın verdiği linke bakayım önce;)
BalıkcıSerdar
31-03-2009, 15:29
Maalesef Sn. Sabah'ın verdiği linktekiler çok teferruatlı, ahşap ama daha basit bir şey düşünüyorum. Yani çift tavanlı falan çok ağır gelir bana, fakat küçükte olmamalı.
Aslında Evin önüne pergole de var planlarım arasında fakat o daha teferruatlı olacak hemde daha sonra kalkışabileceğim bir iş, önce kameriyeyi yapmayı düşünüyorum.
Sizce münasip olursa (zahmet olmazsa) pergole ve kameriye fotoları, hatta varsa planları öyle işime yararki.
Sabah Hanımın verdiği linkin altına da devam edebilirz, sizin için nasıl müsait olursa.
BalıkcıSerdar
31-03-2009, 15:42
Kameriye düşündüğüm yer için bir fotoğraf koyuyorum ama, fotoğraf açısı yeri tam olarak göstermiyor. Kameriyenin oturacağı yer 5x5 metre civarında kare bir alan. fotoda görülen meşelerin öbür yüzü, duvarın üst kısmı.
Bir kaç fotograf var elimde eklemeyi deneyeyeyim
Umarım birebir olmasa da anahatları olarak size bir fikir verebilir.
BalıkcıSerdar
31-03-2009, 16:48
Çok teşekkürler Aslan Bey, bana böyle detaylı fotoğraflar lazımdı.
Ama benim yapmak istediğim kameriye düz tavanlı olmamalı, çadır eteği dedikleri şekilde olmalı. Düz tavan olunca üstünü kapattığım zaman kuvvetli rüzgarlarda (bahar aylarında bölgede evlerin çatısını uçuracak kadar kuvvetli rüzgar olabiliyor) tavanı uçurma ihtimali var. Çadır eteği şeklinde olursa içine rüzgar alması ihtimali azalır diye düşünüyorum. Çadır eteği dediğim de; ortası sivri ve ortadan dört tarafa doğru inen çatı şekli. aşağıda alıntıladığım şekle yakın diyebilirim (tavandaki bombeler olmadan tabi). Birde sizin yaptığınız gibi dört direkle bitirebilmeliyim.
BalıkcıSerdar
31-03-2009, 16:51
Aslında sizin yaptığınız şekil fikir verdi bile sayılır:) yukarıdaki yazıyı yazarken aklıma geldi:) dört direğin, dört tarafını sizin yaptığınız şekilde yaptıktan sonra tavanı dikmek daha kolay olacak gibi.
Aslında başlayıp, ne yapabileceğimi görmek, ona göre devam etmek en iyisi galiba. Ama direklerin mukavemetlerinin sağlanması hususunda hiç bir fikrim yok, beni o düşündürüyor.
BalıkcıSerdar
31-03-2009, 16:53
Evet işte ilk iki fotoğraf tam istediğim gibi. Bunların yapım aşamlarını istesem çok şey mi istemiş olurum:)
BalıkcıSerdar
31-03-2009, 16:54
en azından tavanın içten çekilmiş bir fotosu:)
Söz bende size çeşmenin yapımını anlatacağım:)
Zaten anlatacaktım da önce fotoğraflarını çekeyim, fotoğraf üzerinden anlatması daha kolay olur diye anlatmaya başlamamıştım, karşılık değil yani:)
:)) son eklediklerimin yapım aşamaları yok malesef. Ama evde sanırım daha basit bir pergolanın içten çekilmiş fotografları olması lazım akşam eve gidince yüklemeye çalışırım.
BalıkçıSerdar, Fuarı gezerken ahşap masa ve pergolalarla ilgili bir broşür vermişlerdi. Minik bir kitapçık.
Özelime adresinizi yazın da size postalıyayım.
BalıkcıSerdar
31-03-2009, 22:58
Sn. Güler;
Adresimi yazdım, bir daha teşekkürler.
Selamlar, saygılar.
Evet işte ilk iki fotoğraf tam istediğim gibi. Bunların yapım aşamlarını istesem çok şey mi istemiş olurum:)
Sevgili BalıkcıSerdar , aşağıda verdiğim adreste istediğiniz fazlası var ?
Bilhassa ahşap imalatı ile ilgili yapım şekli , malzeme listesi , metrik ölçülendirme !
http://www.buildeazy.com/diylist_images.html
Serdar BEy,
Akşam evde durumlar pek müsait olmadığından bilgisayarı açamadım.Kusura bakmayın, en kısa zamanda yükleyeceğim fotografları.
BalıkcıSerdar
01-04-2009, 16:31
Sevgili BalıkcıSerdar , aşağıda verdiğim adreste istediğiniz fazlası var ?
Bilhassa ahşap imalatı ile ilgili yapım şekli , malzeme listesi , metrik ölçülendirme !
http://www.buildeazy.com/diylist_images.html
Teşekkürler Sn. Oyaman;
Hakikaten çok güzel ayrıntılar var, birde İngilizcem iyi olsaydı mükemmel olacaktı ama artık görerek anlayacağız:)
BalıkcıSerdar
01-04-2009, 16:32
Serdar BEy,
Akşam evde durumlar pek müsait olmadığından bilgisayarı açamadım.Kusura bakmayın, en kısa zamanda yükleyeceğim fotografları.
Ne kusuru Aslan Bey; acelemiz yok buradayız, ne zaman müsait olursanız o zaman yükleyin fotoları.
Sağolun.
Merhaba,
Basit pergola fotografları olarak var olduğunu düşündüğüm fotografları bulamadım ama başka bir kaç fotograf buldum.Bunlar pikniğe gittiğimiz Riva dersi kıyısında bir mesire yerinde çektiğim fotograflar.
bunlar da var umarım biraz olsun fikir verir.Bu arada çeşmeyi unuttum sanmayın Serdar Bey ;)
BalıkcıSerdar
02-04-2009, 01:01
Teşekkürler Aslan Bey, istediğim tarz fotolar bunlardı. Teknik kısımları da Sn. Oyaman'ın verdiği linkten bulabilirim çok iyi oldu.
Çeşmeyi bende unutmadım, hafta sonu detay fotoğraflarını çekeceğim, o fotoğraflar üzerinden anlatmak daha kolay olacak onun için bekliyorum.
Öğrenmeye ve üretmeye devam:)
Bütçesi kısıtlı olanlar için koçtaşta 300 tl'ye metal gazebo var. Tentesi fiyata dahil.
Linkimiz burada 6000+ woodworking project (http://rapidshare.com/files/246241837/6000plus_woodworking_projects_pages.pdf), malzemesi ve biraz becerisi olanlar için...
güldeste-
17-10-2009, 17:51
;):)
güldeste-
17-10-2009, 17:54
:):):)
ardacan2000
26-02-2011, 21:54
Sn Güler Hanım ellerinize ve emeklerinize sağlık gene döktürmüşsünüz. Ben de ışıklandırmasını beğendiğim bir resim ekliyorum.
İlginç bir tasarım.
Burada da çok hoş pergole örnekleri var fikir verebilir ;)
Design Tips for Beautiful Pergolas : Home Improvement : DIY Network (http://www.diynetwork.com/outdoors/design-tips-for-beautiful-pergolas/pictures/index.html)
Gazebo mu bilmiyorum da
545284
Sabahtamn beri bakıp iç çekiyorum, çok güzel.
Merhabalar,
Bahçeme kendi imkanlarımla basit bir gazebo yapmayı planlıyorum.Fakat detaylı bir plan bulamıyorum bir türlü.Maalesef ingilizcem yeterli olmadığından paylaştığınız linkler pek yardımcı olmadı bana :( yardımcı olabilecek var mı ?
ozanguler
19-03-2016, 23:45
Kent mobilyaları imalatı yapan firmalar çok güzel ürünler üretebiliyorlar. İnternette bulamadığınız bir fikriniz ya da projeniz var ise bu tarz firmalarla iletişime geçerek projelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kent mobilyaları ile ilgili daha evvel çalıştığım ve memnun kaldığım bir firma, öneririm; KOÇAKPARK - Kent Mobilyaları | Çocuk Oyun Grupları | Spor Aletleri (http://www.kocakpark.com)
Merhaba,
Uzun zamandır konuya yazılmamış, ama doğru konu burası olduğunu düşündüğümden buraya yazmak istedim.
Tadilatına devam ettiğim köy evi bahçesine kamelya yapmak istiyorum. Çatı yapımından kalma bir miktar ahşabım var. Ev tadilatı çok maliyetli olduğundan kamelyayı kendim yapmak istiyorum.
İnternette epey video izledim fakat detay anlatan bir anlatım veya forum göremedim. Bu konuda detaylı anlatım içeren kaynak sağlayabilecek olursa sevinirim.
Forumdaki üyelerinden tecrübelerini anlatan olurda seve seve dinlerim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.