View Full Version : şükran'ın bahçesi
şükran ünal
04-05-2008, 16:14
bahçemizdeki kartopu bitkisinin açmış hali.
şükran ünal
04-05-2008, 16:23
üstteki resimdekiler tohumdan ektiğim petunya fideleri.
ikinci resimdeki üzüm asmamız.
son resimdeki ise hanımeli.
denizakvaryumu
04-05-2008, 19:45
Üzüm asmanız çok güzel , artık eylülde bağ bozumuna geliriz :)
hassoman
04-05-2008, 22:12
Şükran Hanım,
Sarmaşığınız çoşmuş. Benim aynı zamanda sarmaşık düşkünü olduğumu biliyor muydunuz?..
Asma çardağınızı hiç düşünemediğim bir yere yapmışsınız. Bana fikir vermiş oldunuz. Ben de asmayı nereye ekeyim, nereye sardırayım diye düşünüp duruyordum.
Teşekkür ederim.
şükran ünal
05-05-2008, 08:08
Sağolun arkadaşlar, asma hem kapı önünde hem yan tarafta bayağı gelişmiş durumda. Hafif yağmur çiselerken ancak bu kadar resim çekebildik. Asmanın çeliğini evimize taşındığımızda (1991 de) rahmetli kayınpederim ve halen hayatta olan babacığım dikmişlerdi. üzümü çok gösterişli değil ama çok tatlı ve bereketli oluyor. Bağ bozumunda da inşallah buralarda oluruz ve hep birlikte seve seve paylaşırız.
Şükran Hanım üstteki resimdeki petunya demişsiniz ama ben onları lahana veya brokoli fidelerine benzettim sanki. :) Ya fotoğraf ya tohumlar karışmış sanki ;)
Üzümünüz kaç yılda o kadar büyüdü? Benimki 3 yıldır çok yavaş büyüyor.
Bahçenizde sevdiklerinizle güzel günler geçirmenizi dilerim :)
şükran ünal
05-05-2008, 15:27
Sevgili limon yapraklara baktıkça aynı şeyi bende düşünmedim değil. Bunun tohumunu hazır alıp ektim ve karışmaması içinde yanına üzerinde resim olan boş tohum paketini koydum . Vallahi kırmızı petunya diye alıp ektim bakalım ne çıkacak. Hatta bunların rengine uygun arajman yapabileceğim başka tohumlarda ektim ki kendi büyüttüğüm çiçeklerle bir arajman yapıp buraya resimleyeyim diye. Yani ben değilde firmada karışmış olabilir. Burası Türkiye..Asmamız 16 senelik. resimdekinin yarısı kadarda evin ön girişi üzerinde çardak halnde devam ediyor. Her sene yaprağını mutlaka körpeyken toplayıp derin dondurucuma koyarım . Laf aramızda yaprak sarmamı dostlarım çok beğenirler.
Sn Şükran Hanım maşallah sevdiklerinizle birlikte nice mutlu yıllar geçirmenizi dilerim. Bir yerlerde bir mavi boncuğum olacaktı bulup onu göndereyim dedim ama bulamadım gelirken getiririz artık.
şükran ünal
06-05-2008, 08:40
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Şakayık ve inci çiçeğinin tam olarak açmasını bekliyorum onlarda açınca resimleyeceğim . Eğer şakayıktan isteyen olursa dibinde çoğalan soğanlarından (yumrularından) seve seve verebilirim.
hassoman
06-05-2008, 09:01
Komşunuz olarak ilk ben istekli olayım.:p
şükran ünal
06-05-2008, 12:39
Tamam komşum. Yalnız bunun ne zaman olması gerektiğini bana hatırlatırsanız yanlış zamanda sökmeden dağıtımını yaparız.
Merhaba
Hanımeli ve asmaya bayıldım.Üzüm zamanı artık sizin bahçeye geliriz.:)
İnci ve şakayıkların resimlerini görmek isteriz.
ezgili dünyam
06-05-2008, 20:52
Nazar boncuğu benden olsun.:p
Buket Aknar
06-05-2008, 20:55
Şükran hanım; ellerinize sağlık. Kartopu çok güzel. Aslında hepsi güzel.
şükran ünal
07-05-2008, 09:17
Arkadaşlar çok sağolunuz. Diğerlerinin resimleri için hafta sonunu bekleyeceğim çünkü akşam eve gittiğimde hava kararmış oluyor hemde şakayık ta iyice açmış olacak. Dün akşamda bir paket biberiye tohumu ektim. Biberiye yi çok seviyordum ve bir türlü bulamamıştım. Dostlarımıza her zaman kapımız açıktır misafir etmekten çok keyif alırız, ne zaman arzu ederseniz buyrun. Sevgiler.
denizakvaryumu
07-05-2008, 09:57
Biberiyeyi saksıya ekin derim.Kışın Ankara soğuklarına dayanamaz, çok yıllık bir bitkidir.
Özellikle asmanıza ben de imrendim.
Bilmem farkında mısınız ya, sabah akşam, eve girip çıkarken hanımeli kokusu duymak ne lükstür! :rolleyes:
Bahçenizin daha uzun yıllar tadını çıkarmanızı dilerim.
Sevgili Şükran ünal, bahçen çok güzel, sevdiklerinle tadını doya doya çıkar.
İş dönüşü bu kadar güzel yapabilmen büyük başarı. Hele de bir de emekli olunca vayy o bahçenin haline. Tebrikler canım.
şükran ünal
08-05-2008, 10:22
Denizakvaryumu biberiyeyi aynı düşünceyle saksıya ektim sağol.
Güler hanımcığım hafta içi çok az ilgilenebiliyorum ama olsun her fırsatta bahçeme bir lokmacıkta olsa bakmak beni çok rahatlatıyor. Benim yetişemediğim yer de sağolsun eşim yardımıma koşuyor.
Sevgili sabah, hanımeli henüz açmadı ama gerçekten kokusuna doyum olmuyor. Asmamızla hanımeli evim ön girişinde çardakta birbirine karışıyor.
Ezgili dünyam nazar boncuğu çok güzel teşekkürler.
Sevgili Buket, çok sağolasın, bir gün inşallah tanışmakta kısmet olur...
şükran ünal
12-05-2008, 18:55
haftason resimlerini koymaya söz verdiğim bahçemizdeki güzellikler.
şükran ünal
12-05-2008, 18:58
yan bahçemizin görünüşü
Sevgili Şükran ÜNAL
Şakayık soğanından rica edebilir miyim ben de?
Çok güzellermiş.
şükran ünal
13-05-2008, 09:11
Tabi ki sevgili Tayfun, açıkçası uygun zamanını tam olarak bilmiyorum, öğrenelim. Adresiniz bana yazın. Ben onları not alıyorum ve zamanı geldiğinde isteyen arkadaşlara yollayacağım. Daha önce de kardelenlerden isteyen arkadaşlar olmuştu. Onları da not almıştım.
şükran ünal
28-05-2008, 19:26
bahçemizdeki güller ve sebze fidelerim
şükran ünal
28-05-2008, 19:28
bahçemizdeki gül ve fidelerin fotoğraflarının devamı.
Sevgili şükran, ben de şakayıklarına hayran oldum. Bahçenin diğer bölümleri de çok güzel, ellerine sağlık. Sarı gülün yapraklarını ıslattın mı yoksa yağmur sonrası mı resim çektin? Sularken yapraklarını ıslatmamaya gayret etsen daha iyi olur gibi geldi bana. Daha da resim bekliyoruz.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Şakayık ve inci çiçeğinin tam olarak açmasını bekliyorum onlarda açınca resimleyeceğim . Eğer şakayıktan isteyen olursa dibinde çoğalan soğanlarından (yumrularından) seve seve verebilirim.
Şükran hanım beni de sıraya eklerseniz çok sevinirim. Muhteşem görünüyorlar:)
Şükran Hanım bahçeniz çok güzelmiş.Bayıldım doğrusu.Ellerinize sağlık toplantıda bana verdiğiniz kardelenlerim kocaman oldu.Hasan beyin verdiği papatyalar da çiçek açmak üzere.Çok teşekkür ederim.Bende fazla soğanınıza ve kartopu çeliklerinize talibim.Evinizden de alabilirim.İşyerinizdende alabilirim.:)
Şükran Hanım bahçeniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
şükran ünal
29-05-2008, 13:40
Sevgili Güler hanım çok sağolasın. Senin önerilerini hep uygulamaya çalışıyorum, sarı gül önerinide dikkate alacağım. En son resimdekisaksıdakiler de sakız kabaklarım teyzesi.
Sevgili Ekin 97 İstediğiniz şakayık soğanlarından ****** yollarım. Not almam için bana adres yazar mısın?
Sevgili Ela, toplantı sonrası görüşemedik işlerim bir hayli yoğun geçiyor. Zamanı gelince sizinle nasılsa irtibata geçerim. ( kartvizitiniz var) Kartopnunu çeliği nasıl ve ne zaman alınır bilmiyorum Bilenlerden öğrenirseniz ****** seve seve bende isteyenlere dağıtma mutluluğunu yaşarım.
Sevgili Nurbahar sende sağol canım . Aslında fotoğraf yükleme işini kendim yapamayınca evde bu iş olay oluyor ve doğru dürüst istediğim gibi resimleri yerlerine koyduramıyorum. Biri Şam da biri Halep te oluyor.
Sevgili Şükran Hanım bahçeniz çok güzel olmuş eşinizinde sizinde ellerine sağlık. Siz çayı koyun ben keki fırından çıkarıp geliyorum.
şükran ünal
02-06-2008, 13:42
Sevgili sema ben evsahibi olarak çok geç gördüm bu mesajı hadi bu akşam buyurun. Cuma günü kızımın mezuniyet (kep) töreni için izin almıştım istanbuldan dan diğer kızım ve damat geldiler tabi benim mutluluğumu tahmin edersiniz. cumartesi pazar gelen giden derken hiç foruma bakacak zamanım olmadı. Dolayısıyle kusura bakmayın ama dilediğiniz zaman beklerim. artık kek yapmak benim borcum. Sevgiler.
Sevgili Güler Hanım'cığım kek kakaolu-cevizli. Hiç utandırmaz süper olur. Sevgili Şükran Hanım'cığım kusura bakılacak bir şey yok.:D. Haber verip bahçeye gelmek şöyle dursun siteye giremedim yoğunluktan. Artık daha sıkı takip edeceğim sizleri 12 sayfa birikmiş oku oku gözlerim yoruldu.
şükran ünal
24-06-2008, 21:10
bahçemizdeki son durum.
şükran ünal
24-06-2008, 21:21
Bozulan çimin yerine ektiğim 1.resimi (ismini bilmiyorum)ve 4.resimi(fare kuyruğu) ekledim.
şükran ünal
24-06-2008, 21:31
Asmanın üzümlerinin zayıf olanlarını temizledik. Bağ bozumuna bekliyoruz.
Birinci resimdeki Cezayir Menekşesi.
Hepsi çok güzeller Şükran Hanım. Üzüm ayrı bir güzel :) Bu sene meyveler de sebzeler de sanki daha verimli değil mi? Sevdiklerinizle afiyetle yiyin ürünlerinizi ;)
Sebahattin Sargın
24-06-2008, 22:47
Çok güzel bir bahçe Şükran Hanım, ellerinize emeğinize sağlık. Ankaraya gelince boş gelmeden uğramak lazım bu bahçeye bir anı bırakmak lazım ;)
Sevgiler ;)
şükran ünal
25-06-2008, 13:27
Sabahleyin uzunca bir cevap yazmıştım ama forum da yapılan düzenlemeden dolayı error verdiği için kaydedilmemiş. Sevgili limon ve sebo teşekkür ederim. Akşam evdekilere'' Eğer bana fotoğraf konusunda yardımcı olmazsanız olacaklardan ben sorunlu değilim'' diye terör estirince hemen biri resimleri çekti birisi de yükledi. tabi ben yine çamura yattım.. Neyse yavaş yavaş öğretecekler söz verdiler. Her ikinizin de bu konuda yardım edeceğinizden eminim ama o uygun zamanı yakalamak önemli. Limon bahçedekiler gerçekten şimdilik iştahlı görünüyorlar. Kabakları ve yerdeki biberleri çekmemişler onlarda şimdi hep çiçekteler. Patatesler denemelik olarak saksıya ekilmişti. Onların hemen yanında karadut çok güzel görünüyor. Ortanca her sene ancak filizlenip bu kadar oluyor ve yarı açıp yarı açamadan soğuklara kalıyor. Bakalım bu sene biraz onu besiyorum. Ortancanın hemen yanında mavi saksıda nane var. Asmadan bayağı yaprak toplayıp kışlık olarak derin dondurucuya koydum. artık üzümünde sıra. Sevgili sebo, kızımın arkadaşları kalıyorlar bizde o yüzden seninle irtibat kuramadım. Zira bilgisayar onun odasında veşimdilik bize sıra gelmez.
Sebahattin Sargın
25-06-2008, 13:40
Olsun Şükran Hanımcığım, benim size ayıracak her zaman vaktim var efendim. Zaman içerisinde çalışmalara başlarız gene ;)
Sevgiler ;)
Merhabalar !
Bahçe gerçekten süper Şükran hanım. Domateste sabah kahvaltısına kesilecek düzeye gelmek üzere. Çok emek verdiniz belli ancak inanın gezinirken buralardan bizler bile dinleniyoruz.
Karnın yardım kazmayınan belinen
Yüzün yırttım tırnağınan elinen
Yine beni karşıladı gonca gülünen
Benim sadık yarim kara topraktır.
A. Veysel
Bahçeniz dörtlüğü o kadar doğruluyorki sizinle paylaşmak istedim. Yüreğinize sağlık.
Saygıyla.
şükran ünal
25-06-2008, 15:07
Çok sağol sevgili Cemal.S, Aşık Veysel çok sevdiğim bir halk ozanıdır. Bu sene bazı problemlerden dolayı aslında bahçeye gereken özeni gösteremedik. Kafamızdaki bahçeyi hala oluşturamadık, hala çok eksiğimiz var ama bundan sonra eminim buradaki öğrendiklerimizle daha güzel bir bahçemiz olacak. Yalova ya sevgiler.
Sevgili Sebo bundan eminim.
yeşil yaprak
25-06-2008, 17:09
Merhaba,
Şükran Hanım, bahçeniz çok güzel olmuş.Güle güle keyfini sürün.
23 no'lu mesajda , ikinci ve üçüncü resimdeki pembe çiçeğin adı nedir?
Teşekkürler!!!
yeşil yaprak
25-06-2008, 17:22
Afedersiniz, mesaj numarasını yanlış yazmışım.18 no'lu mesaj.
Yetiştirilmesi ile ilgili, birazcık bilgi rica edebilirmiyim.Teşekkürler.
ooo, sevgili şükran, ne güzel resimler yüklemişsin.
Yavaş yavaş bahçe yerine oturuyor değil mi? Ellerine sağlık. Üşenmek, bıkmak yok. Sen emek verdikçe o da seni daha çok memnun edecektir inan. Eşinin de ilgi alanına girmesi ne güzel, beraberce uğraşıyorsunuz.
Doya doya tadını çıkartınız sevgili arkadaşım.
Şükran Hanım, ellerinize sağlık, bahçeniz çok güzel olmuş. Üzümünüzün yeri bende ayrı, çocukluğum asma kaplı bir çardağın altında geçti, yazın bir başka güzeldir. Üzümlerin olmasını beklemeden korukları gizlice toplayıp ekşi ekşi yerdik.
Emeğinizin karşılığı görünüyor, nazar değmesin hepsinden sağlık fışkırıyor. Siz de sağlıkla büyütün ve tüketin.
şükran ünal
26-06-2008, 09:26
Çok sağulunuz arkadaşlar, bana güzel övgülerinizle destek ve ilham veriyorsunuz. İyi ki buradasınız. Ben kendimi çok çömez olarak değerlendiriyorum ne yazık ki onlara ayıracak çok zamanım kalmıyor sevgili yeşil yaprak sorduğun çiçek yanılmıyorsan 21 no lu mesajdaki 2. ve 3. resim şakayık. Onu ben komşumun bahçesinden bir kaç yaprak la birlikte kökünden itibaren alıp gelişigüzel dikmiştim. Toprak altında soğanları oluşuyor ve her sene onlar çoğalarak büyüyorlar. Açtığında çok görkemli çiçekleri oluyor ama ne yazıkki bir hafta falan ancak dayanıyor. Eğer arzu edenler olursa zamanı geldiğinde ( o zaman nedir bilmiyorum)dağıtabileceğim kadarını seve seve dağıtırım.
ezgili dünyam
27-06-2008, 08:34
Sevgili Şükran ellerine emeğine sağlık çok güzel olmuş bahçen. Karadut'a hayran kaldım, bu çeşidini ilk kez gördüm, söğüt ağacı gibi dalları aşağıda. Ne güzel toplamak kolay olur.
şükran ünal
23-11-2008, 22:26
Bahçede yaptığımız düzenlemeleri sizinle paylaşmak istedik. 2.resimdeki duvar üstlerine ektiğimiz Cezayir menekşelerinin, büyüdüğü zaman duvarı kaplayıp güzel görüntü olacağını tahmin ediyoruz. Diğer resimlerde görüldüğü gibi bahçemizi üçe ayırdık.Çim alanının dışındakilerden ağaçlı olan alanda fare kulağı, diğer alanada yer menekşesi fideleri diktik.
denizakvaryumu
23-11-2008, 23:02
Tebrikler, çok güzel bir çalışma olmuş.
Adalet Yağcı
24-11-2008, 09:53
Sevgili Şükran Ünal, bahçeniz harika, ben de son hızla sizlere yetişmeye çalışıyorum.
Şakayıklarınıza bittim, dağıtırken beni de hatırlayın :)
Kartopu ise başka bir güzellik, ben de dikmeyi düşünüyorum bahçemin bir köşesine.
Yukarıdaki (50. mesaj)fotoğrafta görülen Cezayir menekşesine dikkat etmenizi öneririm, alt bahçeye sarkan dalları toprağa değerse her yeri sarar.
Çok bencil bir çiçek, her yer benim olsun diyor.
Emeklerinizin karşılığını almış görünüyorsunuz, ellerinize sağlık.
şükran ünal
24-11-2008, 16:24
Teşekkürler Deniz akvaryumu ve Adalet hanım, cezayir menekşelerini ekmekteki amacımız o duvarları biz yaptırıyoruz onlar çatlıyor. Bu batıkent toprağının bir özelliğiymiş, bu yüzden o çirkinlikleri bu yöntemle kapatacağız. Birde toprak killi ve ağır bir toprak yani anlayacağınız cezayir menekşesi hele bir sarsın biz onları temizleriz. Son iki resimde evin arka bahçe çıkışında bir beton sahanlık var ve bahçeyle sahanlık arasında ahşap süs parmaklıklar yaptık. Buraya senin yollayacağın çiçeklerden dikmeyi düşünüyorum. Orası öğleden sonra hatta ikindinden sonraki güneşi ancak alıyor. Ne dersin buraya ne ekmeli? Bu arada oyuncak kadar havuzumuz nasıl. Yazın ben onun içine koyu mavi muşamba serip fazlalıklarını çevresinde toprak altına saklıyorum( çünkü fiber malzemenin boyası kalktı)ve etrafına da mevsimlik bodur çiçekler dikiyorum. Şimdilik bu kadar daha da güzelleşecekler.
şükran hanım lütfen çok ama çok rica ediyorum bana kartopu gönderebilirmisiniz.**** bulacağım biryer söyleyin bu çiçeği mutlaka edinmem lazım sevgilerimle
Şükran hanım kartopu çok güzel görünüyor,Ankara da yetişirmi bilmiyordum öğrenmiş oldum :)
Şükran hanım epeydir yazmıyorsunuz bahçeniz ne durumda :) yeni fotoğraflar görmek isteriz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.